.

ΔΕΗ: Εγγυώμαστε την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας

«Η ΔΕΗ ήταν πάντα και παραμένει παράγων σταθερότητας για τη χώρα. Διαβεβαιώνω ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί», ανέφερε προ ολίγου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης, κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Η Γ.Σ. ανεβλήθη για τις 13 Ιουλίου μετά από αίτημα που κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου και ο οποίος επικαλέστηκε σχετικό άρθρο 39 παράγραφος 3 του καταστατικού της εταιρείας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανάρτηση υλικού 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Tα συμπεράσματα, οι παρουσιάσεις καθώς και όλο το υλικό της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική σελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του  Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (www.pepdym.gr) στον παρακάτω σύνδεσμο: http://pepdym.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=393&Itemid=75

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η Ελλάδα «πιόνι» στη ρωσική σκακιέρα των αγωγών

Η Ελλάδα «πιόνι» στη ρωσική σκακιέρα των αγωγών  Δύο αγωγούς, έναν από Bορρά, με την ενίσχυση του Nord Stream και έναν από τον νότο, τον Turkish Stream με την προέκτασή του σε ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της Eλλάδας ρίχνει η Mόσχα στη μάχη για να διατηρήσει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: Ημερίδα για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα & τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Επιχειρησιακός Προγραμματισμός

Κοζάνη, 30/6/2015
Ώρα έναρξης 10:30 π.μ.
Αίθουσα: Κοβεντάρειο Ίδρυμα στην οδό Χ. Μούκα (πεζόδρομος).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δημόσια Διαβούλευση για την ενσωμάτωση στο Ελληνικό δίκαιο της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση

Θέτουμε εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2012 «για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και λοιπές διατάξεις.

κλικ για να δείτε την διαβούλευση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ψήφισμα για την υπογραφή σύμβασης της Σ.Δ.Ι.Τ. για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ

Κατά τη συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου 2015, στην οποία συζητήθηκε η υπογραφή σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ. για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατική Αλληλεγγύη: Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στο λιγνίτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πορεία του αγώνα του Συνδικάτου μας για υλοποίηση της απόφασης της Ευρωπαϊ-κής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης που αφορά τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας και τη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στην εξόρυξη και την επεξεργασία λιγνίτη (χωρίς μείωση αποδοχών) πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη την στην Αθήνα την Τρίτη 23-6-2015.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΛΚΔΜ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ 8ΜΗΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αναγκαιότητα υπογραφής ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα 8μηνα προέταξε και πάλι το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, πραγματοποιώντας μία ακόμα δραστηριότητα, αυτή τη φορά στο Διοικητήριο του ΛΚΔΜ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Π. Κουκουλόπουλος: Ποιοι και γιατί φοβούνται τη ΔΙΑΔΥΜΑ;

Το τελευταίο διάστημα η ΔΙΑΔΥΜΑ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έντονης αντιπαράθεσης, με αποκορύφωμα τα όσα πρωτοφανή και επιεικώς απαράδεκτα έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 24/6/2015 .

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΠΣΔΜΗ / τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσίαση λογισμικού πακέτου τρισδιάστου μηχανολογικού σχεδιασμού SolidWorks

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, σας προσκαλεί στην εσπερίδα με τίτλο «Παρουσίαση λογισμικού πακέτου τρισδιάστου μηχανολογικού σχεδιασμού SolidWorks».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΙΑΔΥΜΑ: Η σύμβαση για τη ΣΔΙΤ "Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ"

-Σύμβαση Σύμπραξης



-Θέματα και διαυκρινήσεις για ΣΔΙΤ 23-06-2015

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανησυχία εκφράζουν τα στελέχη των ιδιωτικών θερμοηλεκτρικών σταθμών για τις απόψεις της ΔΕΗ για τα ΑΔΙ

Σφοδρή ανησυχία εκφράζουν τα στελέχη των ιδιωτικών θερμοηλεκτρικών σταθμών για τις απόψεις που διατύπωσε ενώπιον των κοινοτικών αρχών στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης, σε σχέση με την ανάγκη ύπαρξης μηχανισμού επάρκειας ισχύος στη χώρα μας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ζωντανή μετάδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου



Broadcast live streaming video on Ustream

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Σχετικά με την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Δυτικής Μακεδονίας

Το τελευταίο διάστημα, τελείως ανέξοδα, πολλοί επιδίδονται σε ισοπεδωτική κριτική της Δημοτικής Αρχής για την επιλογή της να μην τινάξει στον αέρα έναν σχεδιασμό 15 χρόνων με τις όποιες συνέπειές του, χωρίς να έχει κάτι ισοδύναμο και ρεαλιστικό να αντιπροτείνει. Χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι, την ευθύνη της συγκεκριμένης επιλογής για την ΣΔΙΤ και τον σχεδιασμό της φέρουν οι προηγούμενες διοικήσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ και όχι εμείς που αναλάβαμε πριν από λίγους μήνες και βρεθήκαμε ουσιαστικά προ τετελεσμένου. Επομένως θα ήταν ιδιαίτερα εύκολο να επιλέξουμε και εμείς την εύκολη οδό της καταγγελίας και της ακύρωσης της διαδικασίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΙΑΔΥΜΑ: Θέματα και Διευκρινίσεις για τη σύμβαση «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ»


  • Ποιο είναι το φυσικό αντικείμενο της Σύμβασης ΣΔΙΤ;
Το φυσικό αντικείμενο της Σύμβασης περιλαμβάνει:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι Θέσεις της ΔΕΗ ΑΕ για σημαντικά ενεργειακά ζητήματα όπως διατυπώθηκαν στον Επίτροπο Κανιέτε

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε κος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μετά από πρόσκληση του Επιτρόπου Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας κου Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε συμμετείχε σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, στις Βρυξέλες σε συνάντηση με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας με τη συμμετοχή και της Επιτρόπου για θέματα Ανταγωνισμού κας Μαργκρίτ Βεστάγκερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις και προοπτικές που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Europe’s seas: productive, but not healthy or clean

The European Union’s Blue Growth agenda aims to harness further the potential of Europe’s oceans, seas and coasts for jobs, economic value and sustainability. A new report published today by the European Environment Agency (EEA) shows that, despite some improvements, the way we use our seas remains unsustainable and threatens not only the productivity of our seas, but also our wellbeing. Human activities and climate change are increasingly putting a number of pressures on Europe’s seas, the cumulative effects of which threaten the functioning and resilience of marine ecosystems.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στα επίπεδα του 2011 οι εισφορές μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων

Tα ίδια ασφάλιστρα που πλήρωναν το 2011 θα συνεχίσουν να καταβάλουν έως το τέλος του 2016 οι επιστήμονες - παλαιοί ασφαλισμένοι στο ETAA (μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί), ενώ χαμηλότερες εισφορές θα μπορούν να διατηρήσουν για το ίδιο διάστημα και οι νέοι (μετά την 1η/1/93), επιλέγοντας χαμηλότερες ασφαλιστικές κατηγορίες. H τελική ρύθμιση, που ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Kοινωνικής Aσφάλισης Δ. Στρατούλης στη διοικούσα επιτροπή του TEE ότι θα προωθηθεί άμεσα για ψήφιση στη Bουλή, ακυρώνει, εμμέσως, αναδρομικές (από τον Iούλιο του 2011) αυξήσεις εισφορών λόγω των αυξημένων ποσοστών ανεργίας και της αδυναμίας πληρωμών. Mε βάση την τελική ρύθμιση:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδνίας: Πρόσκληση για συμμετοχή στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κρίνοντας αναγκαία την ενεργή συμμετοχή τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η ΔΕΗ περιορίζει τον λιγνίτη, αλλά... η καθαρή ενέργεια κοστίζει περισσότερο

Ευκολίες αποπληρωμής των λογαριασμών ρεύματος, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο επικεφαλής της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την 24η Ιουνίου 2015, ημέρα Tετάρτη και ώρα 13:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΚΑΠΕ: «ΑΒΑΘΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ (ΓΑΘ)»

«ΑΒΑΘΗΣ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ (ΓΑΘ)»
1. Βασικές έννοιες,

2. Τεχνικές πτυχές & διαδικασίες εγκατάστασης,

3. Διαχείριση διοικητικών διαδικασιών & Αδειοδοτική διαδικασία στην Ελλάδα”

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΑΠΕΝ: Μελέτες Αξιολόγησης, Αναθεώρησης και Εξειδίκευσης των Περιφερειακών Πλαισίων Χωροταξικού Σχεδιασμού [Στάδιο Β1]

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

κλικ για να δείτε και για τις υπόλοιπες περιφέρειες...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Συγχαρητήρια στον Γιώργο Αδαμίδη για την ανάληψη της Προεδρίας της ΓΕΝΟΠ

Με τιμή και υπερηφάνεια το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την ανάληψη της Προεδρίας στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τον Γεώργιο Αδαμίδη που διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ από το 2007 ως τον Μάρτιο του 2015.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

TEE: Ξεκίνησε ο συμψηφισμός προστίμων για ενεργειακή αναβάθμιση και στατική επάρκεια αυθαιρέτων

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ για τον συμψηφισμό του 50% των προστίμων για τα αυθαίρετα με εργασίες και υλικά ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει στους πολίτες ένα επιπλέον κίνητρο να συνεργαστούν με το μηχανικό τους και να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του νόμου 4178 για τα αυθαίρετα, οι διατάξεις του οποίου πρόσφατα κρίθηκαν συνταγματικές από το ΣτΕ. Οι πολίτες πλέον μπορούν να συμψηφίσουν το μισό του προστίμου του αυθαιρέτου τους με εργασίες και υλικά ενεργειακής αναβάθμισης και στατικής επάρκειας.

http://tdm.tee.gr/tee-xekinise-simpsifismos-prostimon-gia-energiaki-anavathmisi-ke-statiki-eparkia-afthereton/

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο περιορισμός της χρήσης λιγνίτη ζημιώνει την Ελλάδα [του Π. Καραλευθέρη]

Η θέσπιση κοινών στόχων περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, εξοικονόμησης ενέργειας και διείσδυσης των μονάδων παραγωγής από ΑΠΕ, σημαίνουν διαφορετική επιβάρυνση για κάθε οικονομία. Το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα στην αφετηρία της όλης προσπάθειας για την ελληνική οικονομία ήταν σαφώς μεγαλύτερο από τις άλλες οικονομίες της Ε.Ε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΑΠΕΝ - ΔΕΗ: Ρϋθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ με προκαταβολή 10%

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10% ΚΑΙ ΕΩΣ 36 ΔΟΣΕΙΣ,
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΠΕΝ & Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η Σύνοδος προέδρων ΤΕΙ ομόφωνα απέρριψε το πολυνομοσχέδιο «Μπαλτά»

Οι πρόεδροι των που συνεδρίασαν σήμερα στη Λάρισα αποφάσισαν να απαιτήσουν από το υπουργείο Παιδείας να προωθηθεί η ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών τους με την αναίρεση της διάκρισης σε βάρος των Ιδρυμάτων σε ότι αφορά τη δυνατότητα διοργάνωσης σπουδών τρίτου κύκλου, υπό τους αυστηρούς όρους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ : Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ

Υπεγράφη την Τετάρτη 10.6.2015 η Σύμβαση Σύμπραξης για το έργο “Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με ΣΔΙΤ” ολοκληρώνοντας επιτυχώς μία διαδικασία που διήρκησε αρκετά χρόνια καθώς το εγχείρημα ήταν από την πρώτη στιγμή μοναδικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση για την συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών

Επετειακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών για την συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 18:00.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Clube: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος "Κουπόνια Καινοτομίας για ΜΜΕ στον τομέα της βιομάζας"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Κουπόνια Καινοτομίας για ΜΜΕ στον τομέα της βιομάζας

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ελληνικός Λιγνίτης: Εξαίρεση στο διεθνή κανόνα;

Επί δυο συνεχείς δεκαετίες ο ετήσιος καθαρός ρυθμός αύξησης της εγκατεστημένης ισχύος άνθρακα και λιγνίτη, παγκοσμίως, κυμαινόταν στα 20-25GW, ρυθμός ο οποίος τριπλασιάστηκε μετά το 2005. Ωστόσο, από το 2010 και έπειτα, το καύσιμο το οποίο επί δεκαετίες στήριξε την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας έπεσε σε δυσμένεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση επί του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ), 2015-2024


Η ΡΑΕ θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 63Θ του ν.4001/2011, το Σχέδιο Προγράμματος Ανάπτυξης ΕΣΦΑ 2015-2024 (βλ. συνημμένο), όπως αυτό υποβλήθηκε από τον αρμόδιο Διαχειριστή, ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Δεν είναι δυνατόν τα στελέχη να λειτουργούν σε κλίμα καχυποψίας και προκατάληψης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την παραίτηση του τέως Διευθυντή Επικοινωνίας, κατόπιν του ελέγχου που σύμφωνα με δημοσιεύματα διατάχθηκε από τον Υπουργό κο Νικολούδη, η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ διαβεβαιώνει το κράτος, τους λοιπούς μετόχους και καταναλωτές πελάτες της, ότι το θέμα των κονδυλίων των διαφημίσεων και κατανομής τους σε ΜΜΕ θα διερευνηθεί διεξοδικά από τους θεσμούς και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου της επιχείρησης που λειτουργούν στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΑΠΕΝ: Απαραίτητο να συνεχισθεί ο διάλογος για την διαχείριση αποβλήτων με τις τοπικές κοινωνίες

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης ευχαριστεί θερμώς όλους τους πολίτες, επιστήμονες και φορείς που έχουν συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση, για την θετική αποδοχή του και για τις προτάσεις, σχόλια και κριτικές, καθώς και για ενθαρρυντικές παρατηρήσεις τους, που εμπλουτίζουν το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων. Θα συμβάλουν στην υπέρβαση της σημερινής δυσμενούς κατάστασης και στην επιτυχία ενός σχεδιασμού με φιλοδοξίες, που προσβλέπει προς μια οικονομία και μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, μια κοινωνία που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Η αέρια ρύπανση σε πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες είναι πάνω από τα νόμιμα όρια [η Ελλάδα είναι εντός ορίων]

Air pollutant emissions in the EU continue to exceed legal limits, according to a report from the European Environment Agency (EEA) published today. Preliminary data for 2013 shows that ten EU Member States exceeded one or more of their emission ceilings for key pollutants.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΙΙΙ ΑΗΣ/ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ο Δήμαρχος Εορδαίας απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθετα στοιχεία λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα λειτουργίας της Μονάδας "Πτολεμαϊδα 3". Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνη Π. και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ αε κ. Παναγιωτάκη Ε.

κλικ για να δείτε την επιστολή...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ισχυρό επενδυτικό (και ελληνικό) ενδιαφέρον στο Φόρουμ Βιομάζας και Βιοαερίου της ARBIO στο Βουκουρέστι

Ο Σύνδεσμος Βιομάζας – Βιοαερίου Ρουμανίας (ARBIO) διοργάνωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου στο Βουκουρέστι το Φόρουμ Βιομάζας και Βιοαερίου, που προσέλκυσε 164 ενδιαφερόμενους για τον τομέα της βιοενέργειας στη Ρουμανία, εκ των οποίων 87 επενδυτές από συνολικά 12 χώρες (8 Ελληνικές εταιρίες). Αμέσως μετά το Φόρουμ ακολούθησε και ένα οργανωμένο σεμινάριο για ενεργειακές καλλιέργειες που συγκέντρωσε περισσότερους από 60 επενδυτές από όλη τη χώρα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε την έκθεση για την Ενεργειακή Ασφάλεια

Η έκθεση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Ενεργειακή Ασφάλεια καταψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού: Υπεγράφη η σύμβαση για το σύστημα διαχείρισης απορριμάτων της Δυτικής Μακεδονίας

Με αφορμή την Σύμβαση για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρουσία του προέδρου του φορέα υλοποίησης του έργου ΔΙΑΔΥΜΑ, του αναδόχου και των χρηματοοικονομικών συμβούλων, το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, διευκρινίζει τα εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι παρεμβάσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

- Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
- Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος: Πόσο ευάλωτες είναι οι πόλεις στην κλιματική αλλαγή;

The European Environment Agency (EEA) published today a series of interactive maps, illustrating various climate threats European cities face as well as cities’ capacity to respond to these threats. This new ‘map book’ provides background information and allows users to view the maps, selecting different parameters.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διαφωνίες για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Το θέμα του έργου κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ, που υπογράφεται σήμερα στην Αθήνα από τον πρόεδρο της ΔΙΑΔΥΜΑ, τάχθηκε εκτός ημερησίας συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο μετά από επερώτηση του επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Γιάννη Βήττα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διήμερο σεμινάριο "Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις" [Αθήνα 11~12.06.2015]


Διήμερο σεμινάριο
Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις
Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών


Διήμερο σεμινάριο συζητήσεων και εργαστηρίων με θέμα: «Σχεδιάζοντας τη Μετάβαση προς Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις - Εξοικονόμηση Ενέργειας σε επίπεδο Δήμων και Δημοτών», διοργανώνει το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (ΔΕΠΠ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Άνεμος Ανανέωσης» και το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας. Οι  διήμερες εκδηλώσεις έχουν την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η προσέγγιση Αθήνας – Μόσχας και η παρεξήγηση με τους Αζέρους

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για ταχεία αναθέρμανση των σχέσεων με τη Μόσχα, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα, επηρεάζει όπως φαίνεται τις σχέσεις της Αθήνας με το Αζερμπαϊτζάν – γεγονός που δημιουργεί ανησυχία τόσο για την ομαλή πορεία τόσο της υπόθεσης του ΔΕΣΦΑ όσο και της κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού (ΤΑΡ) που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Σαχ Ντενίζ στην ευρωπαϊκή αγορά υλοποιώντας τον Νότιο Ενεργειακό Διάδρομο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΣΥΡΙΖΑ: Τοποθέτηση για το έργο ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης προανήγγειλε την ακύρωση όλων των έργων διαχείρισης απορριμμάτων, που δρομολογήθηκαν εδώ και καιρό από τις προηγούμενες μνημονιακές Κυβερνήσεις με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ζητώντας την αναστολή των μέχρι τώρα διαδικασιών και επισημαίνοντας την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, η ΔΙΑΔΥΜΑ εσπευσμένα προχωρεί στην υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία ενός φαραωνικού τύπου εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων με ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα 90.000 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία, που σημαίνει ότι θα πληρώνουμε για τόσα ακόμα κι αν παραδίδουμε τα μισά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρεμιέρα για το SAP, το νέο «e-δίκτυ» της ΔΕΗ με στόχο τους έχοντες μπαταχτσήδες

Πρεμιέρα χθες σε όλα τα καταστήματα της ΔΕΗ πανελλαδικά έκανε το νέο πληροφοριακό σύστημα εξυπηρέτησης καταναλωτών "SAP", ένα ηλεκτρονικό δίκτυ στο οποίο η διοίκηση ποντάρει πολλά για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των ανεξόφλητων λογαριασμών συνολικού ύψους κοντά στα 1,9 δισ. ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"Πράσινο φως" από τη ΔΙΑΔΥΜΑ: Την Τετάρτη η υπογραφή του μεγάλου έργου ΣΔΙΤ!

ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το "πράσινο φως" για την υπογραφή, την Τετάρτη, της μεγάλης συμφωνία μεταξύ ΔΙΑΔΥΜΑ και εργολάβου - αναδόχου (ΑΚΤΩΡ) για την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων (έργου μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνω των 45 εκ. ευρώ), έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης κατά τη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Δευτέρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΛΕΑΤΕΝ: Πάνω από 2.000MW η εγκατεστημένη αιολική ισχύς!

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Στατιστικής της Αιολικής Ενέργειας για το πρώτο εξάμηνο του 2015 ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
Η συνολική καθαρή αιολικής ισχύς που είναι συνδεμένη στο δίκτυο ξεπέρασε τα 2.000MW στις 26 Απριλίου 2015. Η ανεμογεννήτρια που πάτησε το όριο των 2.000MW συνδέθηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην θέση Μαυροβούνι του Δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία. Πρόκειται για μια Vestas V90-2MW.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καμπανάκι για τους λιγνίτες της ΔΕΗ - Ιστορικό χαμηλό στη λιγνιτική παραγωγή

Από το 2007 όταν και η ΔΕΗ κάλυπτε από το 55 έως το 60% της ζήτησης είχαν φανεί τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια με την τότε διοίκηση της εταιρείας να μιλά για πρώτη φορά για το λεγόμενο τέλος της εποχής του λιγνίτη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΜΕΤΑ ΔΕΗ: Για τα σενάρια για την Μικρή ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι με πίεση των δανειστών επανέρχεται το θέμα της Μικρής ΔΕΗ σε επικείμενη συμφωνία, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε απόλυτα με τη δήλωση του υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Λαφαζάνη ότι η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται παρά μόνο ανασυγκροτείται. Όπως επίσης συμφωνούμε και με τις δηλώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι ασύμφορη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...