.

Καμία επίπτωση στην εταιρική δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε. από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καμία επίπτωση στην εταιρική δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών
Επιδίωξη βέλτιστων σχέσεων μεταξύ ΔΕΗ και ΡΑΕ για μια υγιή αγορά ενέργειας
Με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η προκήρυξη εθνικών εκλογών θα προκαλέσει δήθεν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδιασμού της ΔΕΗ ΑΕ, η εταιρεία ενημερώνει ότι ουδεμία αναστολή των προγραμματισμένων της ενεργειών για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων θα υπάρξει και ότι σε κανένα βαθμό δεν θα επηρεαστεί η εταιρική της δραστηριότητα. Ειδικότερα δε και σε ότι αφορά στις απαιτήσεις των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, οι προσπάθειες και λήψη των αναγκαίων μέτρων θα συνεχιστούν από τη ΔΕΗ κανονικά και μάλιστα με αυξημένη ένταση.

Σε ότι αφορά τη σχέση της Επιχείρησης με τη ΡΑΕ, πάγια και διαχρονική τακτική της ΔΕΗ είναι ο σεβασμός του ρόλου της Αρχής και η περιφρούρηση της ανεξαρτησίας της με παράλληλη καλλιέργεια των βέλτιστων δυνατών σχέσεων μαζί της και πάντα στη βάση αρχών. Όπως είναι αναμενόμενο αυτό ισχύει ανεξάρτητα από την ύπαρξη ενστάσεων για κάποιες αποφάσεις. Ειδικότερα, και σε σχέση με την απαγόρευση αλλαγής προμηθευτή, χωρίς πρώτα να έχει εξοφληθεί ο προηγούμενος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρούμε ότι η απόρριψη από τη ΡΑΕ του σχετικού εύλογου αιτήματος από τη ΔΕΗ, είναι λανθασμένη και κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην αποτροπή νοσηρών φαινόμενων που, εκτός των άλλων, βλάπτουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Προσδοκούμε ότι στην πορεία η ΡΑΕ θα ανταποκρίνεται στον ρόλο της όλο και πιο αποτελεσματικά και αντικειμενικά και πως θα επανεξετάσει τη στάση της στο συγκεκριμένο ζήτημα - στην προσπάθεια που καταβάλλει η ΔΕΗ για είσπραξη συσσωρευμένων οφειλών από αυτούς που έχουν και μπορούν - και με την ΡΑΕ απαλλαγμένη από λογικές του παρελθόντος, οι οποίες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη νοσηρών φαινομένων όπως των Energa και Hellas Power, και οι οποίες φαίνεται ότι ακόμα επηρεάζουν τις αποφάσεις.



Αθήνα, 23.08.2015 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου