.

ΓΕΝΟΠ: Δελτίο Τύπου για ενημερωτικές συναντήσεις και κινητοποιήσεις

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΟΛΥΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΣΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΘ


Με το ενδιαφέρον και την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζόμενων να αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του απόηχου των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποίησαν το Προεδρείο και στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κατά την περιοδεία τους στη Θεσσαλία, την Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύεται ότι ο στόχος των ενημερώσεων επετεύχθη, καθιστώντας την περιοδεία απόλυτα επιτυχή.
Τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τόσο διαχρονικά όσο και ειδικά, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, είναι προφανές ότι εγείρουν το έντονο ενδιαφέρον τους και δυναμώνουν την ανάγκη που έχουν να ενημερωθούν και να συζητήσουν βάζοντας στο τραπέζι του διαλόγου πολλαπλά ζητήματα, τις παραμέτρους αυτών, αλλά και ρωτώντας και αναζητώντας τις λύσεις.
Τα δεινά που επιφέρει το τρίτο Μνημόνιο για την ενέργεια και τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ζητήματα και τα συνταξιοδοτικά θέματα αποτέλεσαν τα βασικά σημεία των ενημερώσεων που έγιναν σε Χώρους Εργασίας και Εργατικά Κέντρα.
Επισφράγισμα των ενημερωτικών συναντήσεων αποτέλεσε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαΐδα. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη χρονιά που το Δ.Σ της Ομοσπονδίας συνεδριάζει στην πόλη της Πτολεμαΐδας κατά το μήνα Σεπτέμβριο (την περίοδο που πραγματοποιείται η ΔΕΘ), με την πρόθεση η διαδικασία αυτή εφεξής να παγιωθεί, προσδίδοντάς της ουσιαστικά και σημειολογικά χαρακτηριστικά.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε γενική ενημέρωση του σώματος για τα πεπραγμένα και τα ζητήματα της τελευταίας περιόδου ενώ στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχαν ακόμα, Οργανωτικά και Οικονομικά θέματα.
Με συντριπτική πλειοψηφία το Δ.Σ επικύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίζοντας για την διάθεση μέρους των αναδρομικών από το τροφείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, ως έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας και του ενδιαφέροντος των εργαζόμενων για τους συνανθρώπους τους. Πιο συγκεκριμένα, ένα ποσό που υπολογίζεται στα περίπου 10 εκ ευρώ θα διατεθεί για σχολικά γεύματα που προορίζονται σε περισσότερα από 22.000 παιδιά ανά την επικράτεια που όχι απλά υποσιτίζονται, αλλά ΔΕΝ σιτίζονται καθόλου.
Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ τον Φλεβάρη του 2015 που είχε να κάνει με την επιβολή της έκτακτης εισφοράς των 72 ευρώ, που θα παρακρατούνταν σε 36 δόσεις, αποφασίστηκε το ποσό να παρακρατηθεί σε δύο δόσεις από τα Σωματεία - Μέλη υπό την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι στο τέλος του Σεπτέμβρη ή το αργότερο στις αρχές του Οκτώβρη, θα έχουν λάβει το τροφείο που προβλέπεται στην τελευταία ΕΣΣΕ.
Στη συνέχεια το σώμα υπερψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία τον Οικονομικό Απολογισμό (26 ΝΑΙ 4 ΛΕΥΚΑ) του δευτέρου τριμήνου του 2015 ο οποίος είναι ήδη αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΓΕΝΟΠ, κατά σχετική δέσμευση της Διοίκησης που υλοποιείται στο έπακρο.
Τέλος, μέχρι τη λήξη του έτους θα γίνει προσπάθεια για την υλοποίηση ενός Οργανωτικού Συνεδρίου στοχεύοντας στην άρση υφιστάμενων δυσλειτουργιών, στην καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας.
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου τα Στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μαζί με Στελέχη των Πρωτοβαθμίων Συλλόγων και άλλους συναδέλφους εργαζόμενους, συμμετείχε στο Συλλαλητήριο και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου