.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΤΟ «ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ» ΤΗΣ WWF: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ … «ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ» ΤΙΤΛΟΥΣ

«Δανεικά στη ΔΕΗ με «άρωμα» λιγνίτη»
«Ο λιγνίτης "κοστίζει" σε άνθρωπο και οικονομία»
«Ασύμφορος ο λιγνίτης για τη ΔΕΗ και τα πορτοφόλια μας…»
«ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ»
«Η εμμονή στο μοντέλο «λιγνίτης» κοστίζει χαμένες επενδύσεις»
«Χιλιάδες πολίτες καλούν τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό KfW να «καθαρίσει» από τον λιγνίτη»
«Λιγνίτης στο διηνεκές με διακομματική συναίνεση;»
«ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ»
«Λιγνίτης ή φθηνότερη και καθαρή ενέργεια;»
«48.000 πολίτες ενάντια στον νέο λιγνίτη της ΔΕΗ»
«Η πραγματικότητα ξεπερνάει την Πτολεμαΐδα V. Η ΔΕΗ θα επιμείνει;»
Μάλλον δεν χρειάζεται πολύς κόπος για να καταλάβει κάποιος ότι οι παραπάνω τίτλοι (με υπέρτιτλο πάντα το πασίγνωστο και γραφικό πια: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5») αντιστοιχούν σε δημοσιεύματα που φέρουν την υπογραφή της WWF και που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή ποια άλλη, από τον λιγνίτη και την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαΐδα V».
Το μένος τους για το εθνικό καύσιμο και κάθε τι που σχετίζεται με αυτό, διαχρονικό και σταθερό.
Το τιμόνι τους μονίμως στραμμένο ενάντια σε όποιον και ότι τολμήσει να εμπλέξει στην σκέψη του τον λιγνίτη.
Τι κι αν πρόκειται για απόφαση που προδιαγράφει μία αναπτυξιακή προοπτική ικανή να συνδέσει τη χώρα ολόκληρη με έξοδο από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Τι κι αν πρόκειται για απόφαση που στην εφαρμογή της θα δώσει δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους.
Τι κι αν πρόκειται για απόφαση που (όλως τυχαίως) αποτελεί την μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση που έγινε ποτέ στη χώρα.    ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ !!
Για τη WWF το μόνο που έχει σημασία είναι με παραπλανητικές και ανακριβής μελέτες και ισχυρισμούς, με κείμενα αλατοπιπερωμένα με μπόλικο μελό (στο όνομα πάντα της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος), με την γνωστή επικοινωνιακή διαδικασία της συγκέντρωσης υπογραφών ή άλλων τεχνασμάτων να καταφέρουν το εξής ένα: να καταδικάζουν κατ΄εξακολούθηση, να αναθεματίζουν, και να ακυρώνουν ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά, αναπτυξιακά έργα που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Δυστυχώς για αυτούς, οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι αυτό το κατάφεραν μόνο στο δικό τους μικρό, όμορφο, ιδανικά πλασμένο κόσμο. Στον κόσμο τους εκείνο όπου στο δρόμο κυκλοφορούν μόνο ποδήλατα, οι θάλασσες είναι γεμάτες χελώνες και η ¨ζωντανή  οικονομία¨ στηρίζεται σε ένα … όραμα. Στο μεταξύ, παραδίπλα από αυτό τον κόσμο, η ανεργία μαστίζει, η κρίση ρημάζει επιχειρήσεις και οικογένειες διαβιούν σε συνθήκες μακράν του «οράματος» των γειτόνων τους.
Μάλλον στη WWF δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι ούτε τα λόγια τους έπεισαν, ούτε οι επιστολές σε Βουλευτές «έπιασαν», ούτε τα ¨τρομακτικά¨ και θανάσιμα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα μπόρεσαν να σκιάξουν κανέναν. Έτσι λοιπόν δεν έχασαν την ευκαιρία και μόλις ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ ότι κατατέθηκε από την ανάδοχο εταιρεία η προβλεπόμενη εγγυητική επιστολή για την έναρξη της κατασκευής του σημαντικού ενεργειακού έργου, την κατασκευή της  «Πτολεμαΐδα V», τα αίματα άναψαν και πάλι. Αυτή τη φορά τα βέλη τους στραμμένα προς τη Διοίκηση της Επιχείρησης που ετόλμησε να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας μονάδας.
Με μία ανακοίνωση που -προφανέστατα- συντάχθηκε στη λογική της ¨τιμής των όπλων¨, που για μία ακόμα φορά στερείται ορθών επιχειρημάτων και αναλώνεται στα γνωστά και τετριμμένα ανάλογων επιστολών της οργάνωσης, η WWF μάλλον κάνει μία προσπάθεια «να το χωνέψει» ότι για την επένδυση στην οποία πίστεψαν και την οποία διακαώς διεκδίκησαν οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι φορείς και παράγοντες τις ενεργειακής καρδιάς της χώρας, ο κύβος ερρίφθη και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ανέκαθεν υποστηρικτής και υπέρμαχος της ανάγκης για την καλλιέργεια και ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικής ευαισθησίας που διέπεται από ορθολογισμό και αντικειμενικότητα, έχει πολλάκις αποδείξει (πολύ δε περισσότερο από άλλους) τη θέση της αυτή και σε καμία περίπτωση δεν έχει τοποθετηθεί αντίθετα.
Είναι όμως παντελώς αντίθετη στην εμφάνιση και εκδήλωση κάθε μορφώματος που χρησιμοποιεί την «περιβαλλοντική ευαισθησία» ή τον «σεβασμό στον άνθρωπο» προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλοι σκοποί και συμφέροντα.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα Σωματεία – Μέλη της, εξ αρχής και αδιαλείπτως παρόντα στην υπόθεση της κατασκευής της νέας μονάδας, με ουσιαστική προσπάθεια και συμβολή, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών, αναμένοντας την έναρξη των εργασιών.
Για τη δε WWF, είμαστε σίγουροι ότι θα βρουν «καινούριο κοσκινάκι» να τους απασχολήσει στον άπλετο ελεύθερο χρόνο τους την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι, θα χτίζουμε το μέλλον της χώρας επαναφέροντας την προοπτική και την ανάπτυξη.
                                                            
                                                                                      
                                                                                          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου