.

ΚΑΠΕ: Ηλεκτρονική Πλατφόρμα BioenergyforBusiness - B4B

Η βιομάζα είναι μια πολυποίκιλη και σημαντική πηγή ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρισμού, θερμότητας, αλλά και ως καύσιμο, με θετικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και το περιβάλλον. Η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα (όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο) και τα προβλήματα που τα συνοδεύουν στην βιοενέργεια απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, τεχνογνωσία και προσεκτική μελέτη και υλοποίηση των σχετικών διαδικασιών και έργων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα http://www.bioenergy4business.eu/ η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου BioenergyforBusiness-B4B (Horizon 2020) και στην Ελλάδα υποστηρίζεται από το ΚΑΠΕ, σχεδιάσθηκε για να διευκολύνει τις αγορές στις ευρωπαϊκές χώρες στην ενεργειακή αξιοποίηση των διαθέσιμων «πράσινων» πόρων και την ομαλή, με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια, μετάβασή τους στην βιοενέργεια. Θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, βασικούς παράγοντες της αγοράς, για τα τελευταία νέα και εξελίξεις, με έγκυρες και τεκμηριωμένες πληροφορίες και θα παρέχει εργαλεία για την αξιολόγηση επενδυτικών κινδύνων και ευκαιριών. Όλο το υλικό που θα παρουσιάζεται θα είναι δωρεάν, όπως άλλωστε και οι συμβουλές και τα σεμινάρια που προβλέπονται τα επόμενα δύο χρόνια. Η πλατφόρμα του B4B απευθύνεται σε επενδυτές, προμηθευτές καυσίμου, ιδιοκτήτες μονάδων, εταιρείες συμβούλων, σχεδιαστές, εταιρείες ενεργειακών υπηρεσιών, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους για την υλοποίηση έργων βιοενέργειας και:

- ενημερώνει για τους εμπορικούς τομείς της αγοράς στους οποίους η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στην βιοενέργεια κρίνεται ενδεδειγμένη
- υποβοηθά την προετοιμασία επιχειρηματικών στρατηγικών και μοντέλων
- παρέχει τεχνογνωσία σχετικά με την προμήθεια και τη χρήση της βιομάζας
- συνεισφέρει στην εκπαίδευση των φορέων της αγοράς για την προσέγγιση και ανάπτυξη σχεδίων σε δήμους με τηλεθέρμανση και σε τομείς με παραγωγή θερμότητας -ενημερώνει για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις τοπικές αλυσίδες για την παραγωγή θερμότητας από βιομάζα.

Η ομάδα των εταίρων του έργου περιλαμβάνει ένα συνδυασμό από κέντρα ενέργειας, εθνικούς συνδέσμους βιομάζας, εταίρους επικεντρωμένους στην έρευνα με εξειδικευμένες γνώσεις στη βιομάζα από τη Βόρεια, Νότια, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (Φινλανδία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβακία, Κροατία, Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία).

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου