.

Πρόσκληση Κ.Ε.Δ.Ε. προς Μ. Παναγιωτάκη: Τι ζητούν οι Δήμαρχοι από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Σε διάλογο, για τα προβλήματα συνεργασίας των Δήμων με την ΔΕΗ και τους Εναλλακτικούς Παρόχους Ηλεκτρικής Ενέργειας, καλεί ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γ. Πατούλης, τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. Μ. Παναγιωτάκη.

Η συνάντηση κρίνεται αναγκαία, καθώς σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, υπάρχουν προβλήματα όπως η μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης των ανταποδοτικών τελών, το ύψος προμήθειας που καταβάλλουν οι Δήμοι για την είσπραξή τους, το τιμολόγιο χρέωσης του ρεύματος που καταναλώνουν οι Δήμοι, η χρηματοδότηση της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ κ.λπ.
Ο κ. Πατούλης στην επιστολή του υπενθυμίζει ότι η ΚΕΔΕ έχει ήδη καταθέσει έξι συγκεκριμένες προτάσεις – αιτήματα στον κ. Παναγιωτάκη και στα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Ειδικότερα η ΚΕΔΕ ζητά:
Να αποδίδονται στο σύνολό τους, εντός του δεύτερου μήνα, τα εισπραττόμενα ποσά από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους στους οικείους Δήμους.
Να μπορούν οι Δήμοι να παίρνουν προκαταβολές μετά από σχετικό αίτημά τους.
Να παρέχονται αδαπάνως τα στοιχεία που ζητούν οι δήμοι, όταν αυτά σχετίζονται με τα τέλη και τους φόρους που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ και των εναλλακτικών παρόχων για λογαριασμό τους.
Να μειωθεί το ποσοστό της προμήθειας που εισπράττουν από τους δήμους από το 2% στο 0,5%.
Να καθοριστεί ένα κοινά αποδεκτό τιμολόγιο, μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δήμων, ΔΕΗ και εναλλακτικών παρόχων, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατανάλωση του ρεύματος στους Δήμους αφορά στην κοινωνική εξυπηρέτηση και στην ασφάλεια των πολιτών.
Να υπάρξει συνολικός προγραμματισμός της υπογειοποίησης όλων των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ εντός των πόλεων και να αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πρωτοβουλία θέσπισης ενιαίων κανόνων για τις οικονομικές υποχρεώσεις του κάθε φορέα και για τον συντονισμό της συνεργασίας τους.
Η απάντηση ωστόσο της ΔΕΗ, που κοινοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Πατούλης, «δεν μας ικανοποιεί, αφήνει όμως κατά τη γνώμη μας περιθώρια για μία προσπάθεια συνεννόησης και διαπραγμάτευσης, την οποία και επιζητούμε».
Για αυτό και τον καλεί σε συνάντηση είτε με το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, είτε με αντιπροσωπεία της Ένωσης προκειμένου να υπάρξει διάλογος για αναζήτηση λύσεων.

Πηγη: http://e-ptolemeos.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου