.

ΓΕΝΟΠ: «Όποιος δε θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει»

¨ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ¨ Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΑΝΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΝΕΙ … ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

«Όποιος δε θέλει να ζυμώσει όλη μέρα κοσκινίζει».

Αυτή αλλά και πολλές ακόμα παροιμίες θα μπορούσαν άψογα να χαρακτηρίσουν και να αποδώσουν την τελευταία κίνηση της ΡΑΕ, η οποία συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα» αφού η ενέργειά της να θέσει σε διαβούλευση προτάσεις «για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και την εξυγίανση της αγοράς», είναι πασιφανές πως αποτελεί μία ενέργεια «δήθεν». Αποτελεί μία ενέργεια που στήθηκε στη λογική του να ρίξει στάχτη στα μάτια μας και να μας κάνει να πιστέψουμε ότι τώρα την έπιασε ο πόνος για την υφιστάμενη κατάσταση. Τώρα, δηλαδή λίγο πριν η αγορά «βαρέσει κανόνι».
Μετά από συνεχείς οχλήσεις και καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ, μετά από αιτήματα της ΔΕΗ ΑΕ για άμεση παρέμβασή της, ξύπνησε μία ωραία πρωία η Διοίκηση της ΡΑΕ (της οποίας το αυτί μέχρι τότε ούτε που είχε ιδρώσει καθόλου) για να διαπιστώσει το εξής σοκαριστικό. Ότι «εξαιτίας της τρέχουσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαιρέτως, αντιμετωπίζουν δυσκολία στην αποτελεσματική συλλογή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πελατών τους». Για να διαπιστώσει ότι υπάρχει «άμεση η ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση του θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να εξυγιανθεί η ενεργειακή αγορά και να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν η ταμειακή ρευστότητα σε αυτήν».
Δε μπορεί. Σε άλλον κόσμο θα ζούσε ως τώρα η ΡΑΕ αφού μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός οτι διέλαθε τα προσοχής της (;) ότι οι ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΗ έχουν φτάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσο για το ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις οφειλές προέρχεται από καταναλωτές που ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ επιλέγουν να αλλάξουν προμηθευτή, αφήνοντας «φέσια» στη ΔΕΗ, μάλλον είναι ¨πολύ ψιλά γράμματα¨ για τον Ρυθμιστή που κατάφερε, με πρωτοφανή απραξία και αδιαφορία, να απορυθμίσει την ενεργειακή αγορά και τώρα να ζητά, «δήθεν», τα ρέστα.
Αντί να πάρει μέτρα και μάλιστα δραστικά, η ΡΑΕ σπατάλησε χρόνο και προφανώς χρήματα, για να διερευνήσει «τις πρακτικές αντιμετώπισης και διαχείρισης των οφειλών των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας σε άλλα Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και να προχωρήσει εν συνεχεία στην εν λόγω διαβούλευση. Έλεος δηλαδή.
Προτού η ΡΑΕ «σοκαριστεί» από κάποια άλλη απίθανη διαπίστωση που θα κάνει και ασθμαίνοντας θα προσπαθεί να βρει κάποιο τρόπο να… αποδείξει την «Ανεξαρτησία» της, καλό θα ήταν να πετάξει από πάνω της τον μανδύα του «Πόντιου Πιλάτου» που καιρό τώρα έχει φορέσει και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το νόμο 4001/2011 ζημιώνοντας κατάφορα την ΔΕΗ Α.Ε και προκαλώντας στρεβλώσεις με πολλαπλά αρνητικά επακόλουθα.
Αντιστοίχως, και για να μην βρεθεί συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται, η Κυβέρνηση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των συνθηκών λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, πριν η κατάσταση χαρακτηριστεί, αν δεν είναι ήδη μη αναστρέψιμη.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου