.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Λήψη έκτακτων μέτρων και τον περιορισμό της ρύπανσης στο ΛΚΔΜ

Από την Π.Ε Κοζάνης ανακοινώνεται ότι λόγω των αυξημένων τιμών μέτρησης αιωρούμενων σωματιδίων, που παρατηρήθηκαν την Τετάρτη και τα οποία οφείλονται κυρίως στις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και την δραστηριότητα των ορυχείων, υπήρξε άμεση ανταπόκριση-συνεννόηση νωρίς το πρωί, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά με τον Γενικό Διευθυντή κ. Στέφανο Παλαβό καθώς και με τα αρμόδια όργανα του ΛΚΔΜ, για την λήψη έκτακτων μέτρων και τον περιορισμό της ρύπανσης.

Αναλυτικά τα προβλεπόμενα μέτρα, για σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 και τα οποία θα ληφθούν άμεσα από τη Δ/νση Εκμετάλλευσης του ΛΚΔΜ σε συνεννόηση με την ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, έχουν ως ακολούθως:

- Να ενταθούν τα μέτρα περιορισμού των εκπομπών σκόνης (εντατικοποίηση διαβροχών, έλεγχος ταχύτητας φορτηγών) κ.τ.λ..
- Να σταματήσουν προσωρινά οι δραστηριότητες των ορυχείων και των εργολάβων, μέχρι τη μείωση των τιμών στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κοζάνης και το κέντρο Περιβάλλοντος, ελέγχουν την εξέλιξη του φαινομένου, προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία των πολιτών. Συγχρόνως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους στα ορυχεία προκειμένου να διαπιστώσουν, τυχόν μη τήρηση των εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών όρων και την τυχόν επιβολή κυρώσεων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου