.

Προχωρουν οι αναθέσεις έργων για τον TAP - πού εστιάζεται το ελληνικό ενδιαφέρον

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία ανάθεσης εργολαβιών για τον αγωγό TAP, διαδικασία που διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον ελληνικών ομίλων που συμμετέχουν μαζί με διεθνείς παίκτες στους διαγωνισμούς για το ελληνικό τμήμα αγωγού φυσικού αερίου, όπως οι όμιλοι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και J&P Άβαξ.
Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η κοινοπραξία του αγωγού TAP ανέθεσε στη γερμανική εταιρεία Salzgitter Mannesmann International GmbH τη σύμβαση για την προμήθεια σωληναγωγών διαμέτρου 48 ιντσών και μήκους περίπου 270 χλμ. για τον επίγειο αγωγό, καθώς και των γωνιών που χρειάζεται ο ΤΑΡ τόσο για τον επίγειο αγωγό
(48 ιντσών), όσο και για τον υποθαλάσσιο (36ιντσών). Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Salzgitter Mannesmann International θα προμηθεύσει σωληναγωγούς και γωνίες 48 ιντσών για τα επίγεια τμήματα του αγωγού ΤΑΡ σε Αλβανία, Ελλάδα, και Ιταλία, καθώς και γωνίες 36 ιντσών για το υποθαλάσσιο τμήμα της Αδριατικής. Το συμβόλαιο αφορά συνολικά σε περίπου 170.000 τόνους σωληναγωγών.
Με την ανάθεση σύμβασης προμήθειας για τον υποθαλάσσιο σωληναγωγό διαμέτρου 36 ιντσών και για τους υπόλοιπους επίγειους σωληναγωγούς διαμέτερου 48 ιντσών θα ασχοληθούν νέες ανακοινώσεις, γεγονός που διατηρεί ζεστό το
ελληνικό ενδιαφέρον από πλευράς της Σωληνουργίας Κορίνθου.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως τμήμα του πρώην στρατόπεδο Γκόνου (οικισμός Αγία Σοφία) στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης, και ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ, θα φιλοξενήσει το Logistic Center της κοινοπραξίας του αγωγού TAP για τη διανομή των σωλήνων που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη κατασκευή του. Απαραίτητη πάντως προϋπόθεση προκειμένου να δρομολογηθεί η παραχώρηση στην κοινοπραξία του TAP είναι να καθαρισθεί πρώτα ο χώρος από τα πολλά παλαιά βλήματα που βρίσκονται στη περιοχή. Σε πρώτη φάση θα καθαριστεί μόνο ένα τμήμα του, 200 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 100 στρέμματα θα διατεθούν στην κοινοπραξία του ΤΑΡ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου