.

2ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς στο πλαίσιο του προγράμματος INACT

«2ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς στο πλαίσιο του προγράμματος INACT»,

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015
Κοζάνη, ώρα 10.30 π.μ.
Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, Κτίριο Π.Ε. Κοζάνης

Στην Κοζάνη την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 υλοποιείται το 2ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη μεταξύ των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς, για την προώθηση δράσεων και τη συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών, στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος INACT(*). To ΦΟΡΟYΜ θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο κτίριο της Π.Ε Κοζάνης, Δημοκρατίας 27 και ώρα 10.30 π.μ.
Στο εταιρικό σχήμα του προγράμματος INACT συμμετέχουν (α) το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Επικεφαλής Εταίρος), (β) το Περιφερειακό Συμβούλιο Κορυτσάς, (γ) η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, (δ) το Επιμελητήριο Καστοριάς και (ε) το Πανεπιστήμιο “FAN S. NOLI” Κορυτσάς.
Το 2ο Διασυνοριακό ΦΟΡΟΥΜ αποτελεί ένα σημαντικό σημείο στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος και στη συνεργασία των δύο πλευρών, ενώ επίσης φιλοδοξεί στο να αποτελέσει ένα «διασυνοριακό όχημα» για την προώθηση διασυνοριακών συνεργασιών και την κατανόηση των κοινών προβλημάτων.
Στο ΦΟΡΟΥΜ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του επικεφαλής εταίρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από τις αρχικές παρουσιάσεις των δράσεων και των αποτελεσμάτων του προγράμματος μέχρι σήμερα, θα εφαρμοστεί η μεθοδολογία του “τετραπλού έλικα”, δίνοντας την ευκαιρία να συζητηθούν  (Α) η διοίκηση  (Β) η αγορά (Γ) τα Πανεπιστήμια και (Δ) η Κοινωνία των Πολιτών/Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στις δύο πλευρές των συνόρων και να εργαστούν από κοινού για συμπεράσματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διασυνοριακής συνεργασίας από δω και πέρα.
Το πρόγραμμα ΙΝACT αναπτύσσει εργαλεία και αξιοποιεί συνεργασίες που διευκολύνουν και ενισχύουν τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των φορέων που ασκούν πολιτικές και των επιχειρηματικών, ερευνητικών και κοινωνικών δρώντων στις διασυνοριακές περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας & Κορυτσάς, ενεργοποιώντας και συντονίζοντας τους τοπικούς πόρους μέσα από μια προσέγγιση “από τα κάτω προς τα πάνω”.
Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσα από ένα Σχέδιο Δράσης προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες της διασυνοριακής περιοχής και στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Ο βασικός αυτός στόχος υποστηρίζεται από μια σειρά δράσεων, όπως η λειτουργία ενός Διασυνοριακού Ψηφιακού Επιχειρηματικού Πάρκου, η προώθηση μιας στρατηγικής “επώνυμων τόπων” και “επώνυμων προϊόντων”, η ενημέρωση για τα νέα εργαλεία χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και η υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας επ’ αυτών μέσω πιλοτικών μηχανισμών.  
-         Επισυνάπτεται η πρόσκληση & το πρόγραμμα του ΦΟΡΟΥΜ  της 15ης Δεκεμβρίου 2015.
- Επίσημη γλώσσα του Προγράμματος INACT και του Φόρουμ: Αγγλική

(*) Το πρόγραμμα INACTAN INTEGRATED APPROACH FOR PROMOTING CROSSBORDER BUSINESS AND DEVELOPMENT είναι ενταγμένο στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα ΙΡΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (75%) και από Εθνικούς πόρους (25%) μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου