.

Συνέδριο με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την Προώθηση της Βιομάζας ως αντικαταστάτη των Στερεών Καυσίμων για Θέρμανση και Ηλεκτροπαραγωγή.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο με τίτλο «Χρήση Βιομάζας στην Τηλεθέρμανση - Μια ρεαλιστική προσέγγιση» την Δευτέρα 14/12/2015 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου, στα πλαίσια του έργου Biofoss που συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα-ΠΓΔΜ 2007-2013. Στο έργο συμμετέχουν η ΔΕΤΕΠΑ ως επικεφαλής έτερος , το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας (Τμήμα Ηλεκτρολογίας) η ΑΝΚΟ, καθώς και ο Δήμος Μπίτολα από την γειτονική ΠΓΔΜ.
Στο Συνέδριο, παρουσία εκπροσώπων των ανωτέρω φορέων παρουσιάστηκαν ο ρόλος και οι δράσεις κάθε εταίρου, οι συνέργιες και η συνεργασία μεταξύ των φορέων, η υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικείμενου του έργου, καθώς και τα αποτελέσματα και οι καλές πρακτικές που έχουν καταγραφεί μετά από τις τεχνικές επισκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όμορων περιφερειακών ενοτήτων αλλά και άνθρωποι της Ακαδημαϊκής Κοινότητας. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κος Κ. Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του κατα την διάρκεια του Συνεδρίου επεσήμανε την κρισιμότητα της χρήσης βιομάζας στις προκλήσεις της νέας εποχής ενώ τόνισε πως τα θετικά από την αξιοποίηση της βιομάζας θα είναι συντριπτικά περισσότερα από τα αρνητικά τόσο για τη προστασία του περιβάλλοντος όσο και για τους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας αρκεί να γίνει ολική εκμετάλλευση των ποσοτήτων βιομάζας καθώς και του εργατικού δυναμικού που μπορεί να ασχοληθεί για την αξιοποίηση αυτών.

Η ΠΓΔΜ εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο δήμαρχο της πόλης Μπίτολα Βλαντιμιρ Ταλέφσκι, δίνοντας το στίγμα της σπουδαιότητας αλλά και της αναγκαιότητας της συνεργασίας των δυο πλευρών στον τομέα της ενέργειας.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ PROJECT -- www.biofoss-project.eu

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου