.

Καζάνι που βράζει η τοπική κοινωνία Αχλάδας μετά την παύση των εργαζομένων στ ορυχείο Αχλάδας

Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων μετά την άδικη απόφαση των λιγνιτωρυχείων να θέσουν σε διαθεσιμότητα 14 Αχλαδιώτες εργαζόμενους, ενώ συνολικά φτάνουν τους 35. Σύσσωμοι λοιπόν οι κάτοικοι Αχλάδας ,Μελίτης και Σκοπού άνοιξαν σήμερα την αυλαία των κινητοποιήσεων
με παράσταση διαμαρτυρίας σε σημείο του ορυχείου και συμβολική παύση λειτουργίας του (ορυχείου), μετά την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εκπροσώπων , ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τους.
Μετά την προχθεσινοβραδινή λοιπόν συγκέντρωση των κατοίκων όπου παρόντες ήταν τα 3 τοπικά συμβούλια και εκπρόσωποι του Δήμου, αποφάσισαν να προβούν σε αποδοτικό διάλογο με τα λιγνιτωρυχεία και χθες (17-11-2015) στις 12 το μεσημέρι μαζί με πλήθος κόσμου κατέληξαν στα γραφεία.
Ακολούθησε έντονος διαξιφισμός και σκληροί χαρακτηρισμοί των εκπροσώπων που υποτιμούσαν εργαζόμενους και κάτοικους. Έφτασε η στιγμή που τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι τόνοι υψώθηκαν μετά από δηλώσεις τους , όπως «θα προσλάβουμε Ευρωπαίους», «σας θέσαμε σε διαθεσιμότητα γιατί είστε μη παραγωγικοί», κλπ . Ωστόσο αμετάκλητη ήταν η απόφαση τους χωρίς περιθώρια διαπραγμάτευσης, όπου και ήταν η αιτία για το ξεκίνημα ΜΑΖΙΚΩΝ,ΔΥΝΑΜΙΚΏΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΉΣΕΩΝ. Η μαζικότητα σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να αγωνιστούν μέχρι τέλους , ενώ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμα και κινητοποιήσεις σε δρόμους του νομού και της Περιφέρειας απέναντι στην επερχόμενη απόλυση των εργαζομένων .

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας

Πηγη: http://radio-lehovo.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου