.

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας/παρ. Κοζάνης: Συμμετοχή στην ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πέμπτης 21/01/2016 των Επιστημονικών Φορέων και των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων

Η κυβερνητική πρόταση συνθλίβει το Ασφαλιστικό Σύστημα βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι κατακτήθηκε με επώδυνους αγώνες και πλείστες θυσίες τα προηγούμενα χρόνια.
Πατώντας πάνω στους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων (Λοβέρδου – Κουτρουμάνη – Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια.
Φέρνουν «γρήγορο θάνατο» για το ασφαλιστικό, χτυπούν συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζουν το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζουν τις επικουρικές συντάξεις, φέρνουν νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζουν τα προνοιακά επιδόματα. Παράλληλα μετά την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων ετοιμάζεται η ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα για την καταλήστευση σε ό,τι απέμεινε.
Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου.
Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που θα αφήσει βαθιές πληγές στις ζωές μας αν δεν αποκρουστεί.
Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Επιστημονικούς Φορείς και τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της Δυτικής Μακεδονίας, καλούμε τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/01/2016 και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ενάντια στο προτεινόμενο προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Το Δ.Σ. του Τοπικού Παραρτήματος Κοζάνης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου