.

Ψήφισμα Επιστημονικών Φορέων και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με το προσχέδιο του Ασφαλιστικού

Το προσχέδιο του ασφαλιστικού είναι απαράδεκτο και εξωθεί τον κλάδο των επιστημόνων - ελευθέρων επαγγελματιών εκτός επαγγέλματος

Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας μετ’ επιτάσεως ζητούμε την άμεση απόσυρση του προσχεδίου του ασφαλιστικού, που αποδομεί πλήρως το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υποθηκεύει με το χειρότερο τρόπο το παρόν και το μέλλον των Ελεύθερων Επαγγελματιών – Αυτοαπασχολούμενων Επιστημόνων.

Το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, χωρίς καμία στοιχειώδη διαβούλευση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας, χωρίς τις απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες, έρχεται να δημεύσει ουσιαστικά το εισόδημα των Επιστημόνων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (φορολόγηση από το 1ο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, κ.λ.π.). Για τα παραπάνω ενημερώθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ώστε να σταθεί αλληλέγγυο.
Δεν χρειάζεται να επισημάνουμε περισσότερα για την αναγκαιότητα αντίδρασής μας για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Aποφασίσαμε:
• Την παράθεση κοινής συνέντευξη τύπου για το προσχέδιο του Ασφαλιστικού
• Τη συνδιοργάνωση ανοικτής πανεπιστημονικής - πανεπαγγελματικής κινητοποίησης παράλληλα με τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται να γίνουν σε όλη την χώρα εφόσον παραμείνει το προσχέδιο ως έχει.
• Να υπάρξει ενημέρωση όλων των μελών μας και των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος:
ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας
Οικονομικό Επιμελητήριο/ παρ. Δυτικής Μακεδονίας
ΓΕΩΤΕΕ/παρ. Δυτ. Μακεδονίας
Δικηγορικός Σύλλογος Κοζάνης
Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης
Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης
ΕΒΕ Κοζάνης
Φαρμακευτικός Σύλλογος Κοζάνης
Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών/τμ. Δυτικής Μακεδονίας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου