.

ΓΕΝΟΠ: Να αποσύρουν ΤΩΡΑ το Σχέδιο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ με τις Προτάσεις για το Ασφαλιστικό, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ/ΚΗΕ απορρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το Σχέδιο ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του Ασφαλιστικού Συστήματος που παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος ως «σώμα του εγκλήματος» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το οποίο, με απύθμενο θράσος, ένα κομμάτι της γνωστής πλέον «Αδέσμευτης» Δημοσιογραφίας χαρακτήρισε ως «πρόταση διάσωσης συντάξεων και βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».

Μία και μόνο λέξη μπορεί να περιγράψει τον κίτρινο τρόπο με τον οποίο και αυτή τη φορά «διαχειρίστηκαν» ένα υψίστης σπουδαιότητας ζήτημα όπως είναι το ασφαλιστικό: ΝΤΡΟΠΗ!!!
Στο απαράδεκτο κείμενο-καταπέλτη των 170 σελίδων, προβλέπονται νέες μειώσεις συντάξεων έως και 40%, από τις ήδη μειωμένες συντάξεις και για τις οποίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα η σημερινή ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΉ Κυβέρνηση, απόλυτα υποταγμένη και ΑΥΤΗ στις επιταγές της Τρόικας (που μεταλλάχθηκε σε κουαρτέτο), ως Αξιωματική Αντιπολίτευση διαρρήγνυε τα ιμάτιά της και δήθεν επιχειρηματολογούσε και δεσμευόταν για τα αντίθετα.
Δυστυχώς, οι υφεσιακές πολιτικές που υιοθετούνται ακατάπαυστα από το 2010 έχουν σήμερα οδηγήσει:
 σε τραγικά ποσοστά ανεργίας που ξεπερνούν το 30%.
 στην αδήλωτη εργασία να κινείται σταθερά πάνω από το 30% των μισθών φθάνοντας μέχρι και το 50%
 σε ποσοστά φτώχειας που ξεπερνούν το 35% του συνόλου του πληθυσμού.
Είναι γνωστό ότι το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας βρέθηκε εξαρχής στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και δυστυχώς ακόμα και σήμερα, η επίθεση συνεχίζεται ανηλεώς και με αμείωτους ρυθμούς.
Αντί να ληφθούν αυξημένα και αποτελεσματικά μέτρα κοινωνικής προστασίας και στήριξης των χιλιάδων θυμάτων της οικονομικής κρίσης, η συγκυρία «αξιοποιείται» από την Κυβέρνηση και την Τρόικα ως … ευκαιρία προκειμένου να απορρυθμίσουν πλήρως και να κατεδαφίσουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, μετατρέποντάς το σε ένα σύστημα βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών και σε ένα νέο φιλελεύθερο κεφαλαιοποιητικό μοντέλο σύγκρουσής τους (αφού όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι 31.12.2015 θα παίρνουν μεγαλύτερες συντάξεις έως και 40%,), με απώτερο στόχο την σταδιακή απόσυρση του Δημοσίου από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, οδηγώντας έτσι στην ιδιωτικοποίησής της.
Το Σχέδιο που παρουσίασε ο Υπουργός προβλέπει συντάξεις πείνας που πρακτικά οδηγούν σε αδυναμία πρόσβασης στην πλήρη σύνταξη, αφού αυτή θα καταβάλλεται ΜΟΝΟ αφού ο εργαζόμενος παραμείνει στην εργασία του μέχρι τα 67 χρόνια της ηλικίας του.
Ουσία, αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα συνταξιοδοτούνται στην ηλικία των 67 ετών !!!!!
Μόλις πριν από έναν σχεδόν χρόνο (στις 22 Δεκεμβρίου του 2014) ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την επαναφορά της δέκατης τρίτης σύνταξης, η οποία πρόταση σήμερα, με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ αφού σύμφωνα με το Νόμο «το ποσό της κανονισθείσας κατά τα ανωτέρω σύνταξης, καταβάλλεται ανά μήνα, 12 φορές το χρόνο».
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, βρίσκεται σε επαγρύπνηση και καλεί:
 την Κυβέρνηση να αποσύρει ¨αυθωρεί και παραχρήμα¨ το σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που στην ουσία αποτελεί την χαριστική βολή για εκατομμύρια ανθρώπων που συγκροτούν τον κοινωνικό ιστό τούτης της χώρας.
 τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην συναινέσουν στις προτεινόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, συμπράττοντας έτσι στο έγκλημα που μελετήσανε πολύ καλά, πάνω στο πρόσχημα της δήθεν διόρθωσης των παθογενειών των περασμένων δεκαετιών.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς οι προθέσεις τους επί του Ασφαλιστικού, ΑΠΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ότι απέμεινε στην Ελληνική Κοινωνία, δημιουργώντας τριγμούς που άμεσα θα οδηγήσουν σε κατάρρευση
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, θα καταθέσει όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να αποτρέψει την εφαρμογή του Σχεδίου.





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου