.

Πάνω από 1000 ανθρακωρυχεία θα κλείσει φέτος η Κινεζική Κυβέρνηση

Η Κίνα στοχεύει να κλείσει περισσότερα από 1.000 ορυχεία άνθρακα φέτος, με συνολική παραγωγική ικανότητα 60 εκατ. τόνων, στο πλαίσιο των σχεδίων για περιορισμό της υπερβάλλουσας προσφοράς που πλήττει τις τιμές στον κλάδο, ανακοίνωσε σήμερα η ενεργειακή ρυθμιστική αρχή της χώρας.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής άνθρακα στον κόσμο, αλλά η ζήτηση βρίσκεται σε κάμψη, καθώς επιβραδύνεται η οικονομική ανάπτυξη και η χώρα αποφεύγει τα ορυκτά καύσιμα προκειμένου να περιοριστεί η ρύπανση.
Σε ανακοίνωση που ανήρτησε σήμερα στην ιστοσελίδα της, η Εθνική Αρχή Ενέργειας ανέφερε ότι το κλείσιμο των ορυχείων εντάσσεται στο σχέδιο που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα με στόχο να περικοπούν 500 εκατ. τόνοι από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα εντός των επόμενων τριών έως πέντε ετών.
Η Κίνα έχει συνολικά 10.760 ορυχεία και 5.600 από αυτά τελικά θα χρειαστεί να κλείσουν στο πλαίσιο της πολιτικής για την απαγόρευση λειτουργίας αυτών με ετήσια παραγωγική ικανότητα μικρότερη των 90.000 τόνων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Ένωσης Άνθρακα της Κίνας.
Η Κίνα έχει δεσμευθεί να σταματήσει την έγκριση όλων των νέων έργων ορυχείων άνθρακα για τρία χρόνια σε μια προσπάθεια να τεθεί η παραγωγή υπό έλεγχο. Η χώρα παρήγαγε πέρυσι 3,7 εκατ. τόνους άνθρακα και το πλεόνασμα της παραγωγικής ικανότητας εκτιμάται σε 2 δισεκ. τόνους ετησίως.
Πέρυσι, η υπερβάλλουσα προσφορά είχε ως αποτέλεσμα οι εγχώριες τιμές άνθρακα να μειωθούν κατά ένα τρίτο, ωστόσο φέτος καταγράφεται κάποια ανάκαμψη με τον θερμικό άνθρακα στο λιμάνι του Τσινχουαντάο να ενισχύεται κατά 2,7% στα 380 γιουάν ανά τόνο.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=102594 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου