.

Σπάρτακος: Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη για το θέμα με την είσοδο ιδιωτών στη ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Δελτίο Τύπου «ήξεις αφήξεις» η ΔΕΗ θολώνει τα νερά για την πρόταση Παναγιωτάκη προς ιδιώτες.
Σύσκεψη ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ

Συμμεριζόμενος, απόλυτα, την ανησυχία και τον προβληματισμό που εγείρει για το σωματείο η ανοιχτή πρόταση του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη προς τους ιδιώτες επενδυτές για την απευθείας πώληση παγίων των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (μέσω … επενδύσεων), ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης ανταποκρίθηκε στο αίτημα για συνάντηση με το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, προκειμένου από κοινού να οχλήσουν τη ΔΕΗ ώστε να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις.
Μετά από σχετικές ενέργειες, η ΔΕΗ προχώρησε στην έκδοση Δελτίου, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι: «ο Πρόεδρος της ΔΕΗ στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του συνεδρίου «Athens Energy Forum 2016», επανέλαβε τη θέση της επιχείρησης ότι, πρώτον, καμία μονάδα δεν πωλείται και δεύτερον, είναι ευπρόσδεκτοι σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι συμπράττοντας με τη ΔΕΗ σε κοινά εταιρικά σχήματα, θα επενδύσουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα και –ενδεχομένως- για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου».
Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και τον Περιφερειάρχη, η φράση του Δελτίου της ΔΕΗ «–ενδεχομένως- για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου», είναι «ήξεις αφήξεις», δεν αποτελεί ξεκάθαρη θέση και ως εκ τούτου ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΑΝ περαιτέρω διευκρινήσεις.
Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, το εν λόγω Δελτίο της ΔΕΗ είναι ένα δελτίο του ... «τύπου διάψευση», που σε καμία των περιπτώσεων δεν αίρει τη δημιουργηθείσα ανησυχία.
Το συνδικάτο, αναμένει από τη Διοίκηση της ΔΕΗ, την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, το Δήμο Αμυνταίου και το Δήμο Φλώρινας να πάρουν ανοιχτά θέση για το ζήτημα και να επαναδιατυπώσουν τη στάση τους, ώστε να μπούνε στη σωστή σειρά τα κομμάτια ενός πάζλ που ανακατεύονται σε κάθε ευκαιρία, δημιουργώντας ασαφές τοπίο.

Με δεδομένες τις εξελίξεις, το Σωματείο θα επανέλθει για κάθε νεώτερο.



Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου