.

Εργατική Αλληλεγγύη: Κίνδυνος για τους εργαζόμενους στο κεντρικό Μηχανουργείο & Ηλεκτροτεχνείο

Η ανευθυνότητα της Διεύθυνσης του ΛΚΔΜ θέτει, για άλλη μια φορά, σε κίνδυνο της ζωές των εργαζομένων στο Κεντρικό Μηχανουργείο και Κεντρικό ηλεκτροτεχνείο αφού οι εκσκαφές που γίνονται για τη διάνοιξη του Ορυχείου έφτασαν στα 30 μέτρα από τους χώρους εργασίας!!!
Η διεύθυνση του ΛΚΔΜ διαβεβαίωσε το Συνδικάτο μας, παρουσία και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας που επισκέφτηκε το Χώρο μετά από δική μας πρόσκληση, ότι θα μεταφερθούν άμεσα και τα δυο συνεργεία γιατί πράγματι ο κίνδυνος κατολισθήσεων είναι άμεσος και δεν μπορούμε να βάζουμε σε κίνδυνο τις ζωές δεκάδων εργαζομένων αλλά και του εξοπλισμού.

Αντί για αυτό όμως η διεύθυνση κωλυσιεργεί τη μεταφορά των συνεργείων, συνεχίζει τις εκσκαφές αδιαφορώντας για τις ενδεχόμενες συνέπειες και εκτός των άλλων αρνείται ακόμα και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο.
Η πρόσφατη ιστορία των Ορυχείων μας είναι γεμάτη από κατολισθήσεις, που εκτός των άλλων καταστροφών, στοίχισαν πολλές φορές ακόμα και τη ζωή των εργαζομένων!
Μετά βεβαίως θα μιλήσουν για ατύχημα, την «κακιά στιγμή», «το απρόβλεπτο», «το τίμημα της βιομηχανίας» και πολλές άλλες δεισιδαιμονίες αλλά όχι για τη δική τους εγκληματική αδιαφορία
Το Συνδικάτο μας, μετά από αυτή την εξέλιξη, επιφυλάσσεται για κάθε είδους νομική και συνδικαλιστική δράση για να προφυλάξει τις ζωές των συναδέλφων που εργάζονται κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από την εκσκαφή.

Το Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου