.

150 εταιρείες έχουν επιλεχθεί ως πιθανοί προμηθευτές του TAP

"Ο αγωγός TAP (Trans-Adriatic Pipeline) δεν είναι απλά μία μεγάλης κλίμακας επένδυση για την Ελλάδα αλλά και ένα σημαντικό γεωπολιτικό εργαλείο", δήλωσε ο country manager του αγωγού για την Ελλάδα, Rikard Skoufias, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αζέρικης εφημερίδας Azernews, η οποία επικαλείται το Natural Gas Europe.


Η δήλωση έγινε στο διεθνές συνέδρειο "Energy market: unlocking Greece's economic potential" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22 Μαρτίου. Στο συνέδριο, ο κ. Skoufias ενημέρωσε τους συμμετέχοντες πως η συνεργασία με την Αθήνα βαίνει ομαλά από κάθε άποψη. "Ήδη 150 ελληνικές εταιρείες έχουν επιλεχθεί ως πιθανοί προμηθευτές για τις εργασίες του αγωγού", πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντα με την Azernews, στο ίδιο συνέδριο ο William Silkworth, αξιωματούχος του State Department, υποστήριξε την προοπτική του TAP και του IGB (Interconnector Greece-Bulgaria) έναντι άλλων αντίστοιχων έργων όπως ο Nord Stream 2 και ο Turkish Stream, τα οποία χαρακτήρισε μη επαρκή να εξασφαλίσουν την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, αλλά περισσότερο μία προσπάθεια της ρωσικής πλευράς να διατηρήσει την κυριαρχία της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στην ίδια θέση, αυτή της ύπαρξης διαφορετικών επιλογών, τάχθηκε και ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μιχάλης Βερροιόπουλος, που τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να ανοίξει την αγορά της και να τη διασυνδέσει. Ο κ. Βερροιόπουλος ανέφερε πως εξετάζονται μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλίας όπως ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

capital.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου