.

ΓΕΝΟΠ: Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα

Η Διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει επιτέλους να ξεπλένει το αίμα από τα χέρια της και όχι να τα νίβει κάθε φορά που της ανακοινώνονται εργατικά ατυχήματα.
Ένα ακόμα θανατηφόρο ατύχημα στη ΔΕΗ
...
Νέο εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ


Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα στη ΔΕΗ

Μακραίνει η λίστα με τα εργατικά ατυχήματα στη ΔΕΗ

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα βυθίζει στο πένθος άλλη μία οικογένεια

Άλλος ένας νεκρός από ατύχημα στη ΔΕΗ



Δυστυχώς κάπως έτσι θα συνεχίζουν τα πράγματα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε.
Πόσα ακόμα ατυχήματα, πόση ακόμα θλίψη, πόση ακόμα ανησυχία, πόσο ακόμα θυμό, πόση ακόμα οργή για να ευαισθητοποιηθεί η Διοίκηση της ΔΕΗ, για να παύσει να είναι ανάλγητη και απαθής όχι απλά και μόνο στο άκουσμα των διαχρονικών παρακλήσεών μας για λήψη μέτρων, για εφαρμογή κανονισμών, για τήρηση των προβλεπόμενων αλλά κυρίως για να παύσει να είναι αναίσθητη στο άκουσμα της θλιβερής είδησης ενός ατυχήματος.
Στο χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου χτύπησε αυτή τη φορά ο θάνατος, ανενόχλητος και πάλι.
Θύμα 42χρονος συνάδελφος, ηλεκτρολόγος, πατέρας 3 παιδιών.
Προσωπικά στοιχεία που μάλλον για κάποιους αποτελούν απλά …λεπτομέρειες.
Με μεγάλη λύπη και οργή για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ «διαχειρίζεται» το ζήτημα των εργατικών ατυχημάτων μόνο «καταγραφικά». Απλά καταγράφει τα στοιχεία, τους νεκρούς, τα θύματα, τις απώλειες χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια επί της ουσίας. Χωρίς καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της λήψης μέτρων που θα μπορούσαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βάλουν ένα φρένο στην ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ κατάσταση των εργατικών ατυχημάτων.
Για τη Διοίκηση της ΔΕΗ αποδεικνύεται πλέον στην πράξη, ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να συγκεντρώνει τα τραγικά συμβάντα για να τα χρησιμοποιήσει ίσως σαν στοιχεία σε κάποια ημερίδα, σε κάποια εκδήλωση.
Για τη Διοίκηση της ΔΕΗ αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι για αυτήν, οι εργαζόμενοί της, αυτοί δηλαδή που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ υπερβάλουν εαυτό για να ανταπεξέλθουν στις ελλείψεις, στις δυσμενείς συνθήκες (όχι μόνον αυτές του εργασιακού τους χώρου αλλά τις γενικότερες συνθήκες που βιώνουμε ως Έθνος) και να φέρουν σε πέρας το έργο τους για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της επιχείρησης, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, έχουμε κάνει και εξακολουθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βελτιωθούν καταστάσεις στους χώρους εργασίας και να απομακρύνουμε τον κίνδυνο. Δυστυχώς όμως χωρίς τις καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Διοίκησης, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί ΞΑΝΑ την Διοίκηση της ΔΕΗ να ξεπλένει το αίμα από τα χέρια της, να διαφυλάξει τους εργαζομένους της, να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών της προβαίνοντας -ΧΘΕΣ- σε όλες εκείνες τις ενέργειες, εφαρμόζοντας -ΧΘΕΣ- όλα εκείνα τα μέτρα (που σε τελική ανάλυση αποτελούν υποχρέωσή της) και όχι απλά να περιμένει με σταυρωμένα χέρια πότε θα της ανακοινώσουν το επόμενο ατύχημα.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί την Κυβέρνηση να συγκροτήσει και να λειτουργήσει -ΧΘΕΣ- την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων, ως ελάχιστο δείγμα υποχρέωσης και συμπόνιας προς τις οικογένειες των θυμάτων.
Είναι πραγματικά ντροπή σε μια ευνομούμενη - δημοκρατική χώρα να μην λειτουργεί η εν λόγω επιτροπή, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν στην αναμονή εκατοντάδες περιπτώσεις που πρέπει να χαρακτηριστούν.
Τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιούν καμία απολύτως εργασία εάν δεν είναι βέβαιοι ότι μετά το πέρας του ωραρίου θα επιστρέψουν αρτιμελείς στις οικογένειές τους γιατί:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ!!!

Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου που για όλους εμάς, δεν είναι ένα ακόμα θύμα αλλά ΗΡΩΑΣ.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου