.

Εργατική Αλληλεγγύη: Καταγγελία για το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ –
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ

Την ώρα που ξεπουλιέται ο ΑΔΜΗΕ, που η ΔΕΗ διαλύεται και στραγγαλίζεται. Την ώρα που κατεδαφίζεται ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση από την κυβέρνηση των νενέκων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κατ’ εντολή της Ε.Ε μαζί με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Την ώρα που απολύσεις, διαθεσιμότητες και νέες περικοπές μισθών βρίσκονται προ των πυλών, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ πραγματοποίησε το 37ο τακτικό συνέδριό της
Ένα διήμερο συνέδριο παρέλασης εκπροσώπων του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού της χώρας με εξέχοντα τον υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα κ. Σκουρλέτη με την πλειοψηφία των συνέδρων να παίζει τον ρόλο των ένθερμων χειροκροτητών. Ένα συνέ-δριο διαπιστώσεων για την καταστροφική πορεία της επιχείρησης, χωρίς να γίνει καμιά ουσιαστική κουβέντα και κανένας σχεδιασμός για την οργάνωση του απαιτούμενου αγώνα που πρέπει να δώσουν όλα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι για να ανατρέψουμε αυτήν την λαίλαπα.
Μέσα στις πέντε τελευταίες ώρες άρχισαν και τελείωσαν τις διαδικασίες του συνεδρίου με ανούσιες αντεγκλήσεις και με ψηφίσματα αλλαγών του καταστατικού ελάσσονος σημασίας, όλα με ομόφωνες αποφάσεις.
Αυτό που δεν ξέχασε να κάνει η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είναι ο εκβιασμός στα σωματεία που είχαν αρνηθεί να καταβάλουν την εντολή παρακράτησης από τα μέλη τους για την έκτακτη εισφορά των 72 ευρώ, μέσω του αποκλεισμού των αντιπροσώπων τους στις διαδικασίες του συνεδρίου ως μη τακτοποιημένα οικονομικά. Αποδείχτηκε περίτρανα πως στην ουσία για αυτό τον λόγο πραγματοποιήθηκε αυτό το συνέδριο.
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που χρησιμοποιεί την ομοσπονδία σαν δικό τους μαγαζάκι και τσιφλίκι τους.
Από αυτό τον κατήφορο δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεφύγει και η παράταξη του ΠΑΜΕ Αγωνιστική Συνεργασία που μέσα από γενικόλογη αντίθεση σε αποκλεισμούς τελικά συμφώνησε με τους υπόλοιπους για τον αποκλεισμό τριών σωματείων.

Συνάδελφοι-σσες
Το Συνδικάτο στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» το μικρό χρονικό διάστημα που είναι μέλος της ΓΕΝΟΠ ακόμα και από την εγγραφή του σε αυτήν, αντιμετωπίζει το μένος της φιλοκυβερνητικής και εργοδοτικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για την πολιτική- συνδικαλιστική του στάση και πρακτική, είναι ένα αγκάθι που τους εμποδίζει να παίζουν τον ρόλο που παίζουν εδώ και τόσα χρόνια επιβάλλοντας τον νόμο της σιωπής.
Δεν είναι οικονομικό το θέμα της παρακράτησης έκτακτης εισφοράς από τους εργαζόμενους όπως θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά βαθειά πολιτικό.
Η συμμετοχή μας σε τέτοια συνέδρια δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ποτέ παζαρέψαμε ή κάναμε πίσω για τις καρέκλες. Τα δευτεροβάθμια όργανα ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα πρέπει να είναι τα μέσα της ταξικής πάλης από την πλευρά των εργατών και η συμμετοχή μας σε αυτά, αυτόν τον μοναδικό σκοπό έχει. Όχι ομοσπονδίες, μηχανισμοί βολέματος, ισορροπιών και παράνομου πλουτισμού.
Αρνηθήκαμε να δώσουμε την εντολή παρακράτησης της εισφοράς, να βάλουμε ομήρους τους εργαζόμενους και να πληρώσουν αυτοί με έκτακτη εισφορά τα χρέη της ΓΕΝΟΠ εφ' όσον δεν έφερναν αναλυτικά και με ορκωτούς λογιστές τις δαπάνες για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι που πήγαν τα λεφτά για τα οποία τους εγκαλεί ο Ρακιντσής -Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης- και τους ρωτάμε να απαντήσουν:
α) Που πήγαν οι 500.000 ευρώ που πήραν δάνειο από τη ΔΕΗ;
β) Που πήγαν οι 300.000 Ευρώ (βρέθηκαν μόνο 6.000 ευρώ σε αποδείξεις) που έλαβαν από τη διοίκηση για να κάνουν την τριχοτόμηση της ΔΕΗ;
γ) Που πήγαν συνολικά 11 εκατομμύρια Ευρώ επιχορήγηση που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ την τελευταία δεκαετία;
δ) Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το πρόστιμο πρώην Προέδρου και Γ. Γραμματέα που δικάστηκαν για καραμπινάτη υπερτιμολόγησης;.
Με όλες αυτές τις ατασθαλίες έχουν καταφέρει να κρατούν σε ομηρία την Ομοσπονδία- κάτι που φάνηκε και σε αυτό το συνέδριο- κυβερνήσεις, διοικήσεις της επιχείρησης και οικονομικά συμφέροντα. Τώρα που η επίθεση στους εργαζόμενους και σε όλα τα μικρο-μεσαία στρώματα, στην ίδια την επιχείρηση και σε όλη την δημόσια περιουσία βρίσκεται στο αποκορύφωμα, η ΓΕΝΟΠ είναι αλυσοδεμένη από τα (κατορθώματα) του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ηγεμόνευαν και ηγεμονεύουν σε αυτήν.
Το συνδικάτο μαζί με τους εργαζόμενους θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε οι υπαίτιοι αυ-τής της κατάντιας της ομοσπονδίας να λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό αλλά και στην δικαιοσύνη είτε είναι εν ενεργεία συνδικαλιστές είτε όχι. Για να μπορέσει η ομοσπονδία να επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υπάρξει.
Συνδικάτα στα χέρια εργατών και όχι στα χέρια υποταγμένων και προσκυνημένων συνδικαλιστών

Γραφείο τύπου
Κοζάνη12/4/16

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου