.

Κασαπίδης Γιωργος: Ερώτηση για τη μετατόπιση Πυλώνων Υψηλής Τάσης που αφορούν τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης

Την επίσπευση των διαδικασιών από τη ΔΕΗ για τη μετατόπιση των Πυλώνων Υψηλής Τάσης που αφορούν στη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ζητά με σχετικό ερώτημά του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος ο βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Κασαπίδης.
Παρά την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον Ιανουάριο του 2013 και την εξασφάλιση πίστωσης, η υλοποίηση του έργου δεν έχει καν δρομολογηθεί προκαλώντας προβλήματα στην εξέλιξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης του οικισμού.

Ακολουθεί το περιεχόμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Πάνο Σκουρλέτη

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη μετατόπιση Πυλώνων Υψηλής Τάσης που αφορούν τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης

Οι μετεγκαταστάσεις οικισμών στο Νομό Κοζάνης λόγω της εξόρυξης λιγνίτη από τη ΔΕΗ αποτελούν διαδικασία που έχει λάβει χώρα αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες. Για την ομαλή υλοποίησή τους πληρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Στην περίπτωση της Ποντοκώμης εδώ και χρόνια εκκρεμεί η μετατόπιση Πυλώνων Υψηλής Τάσης που διασχίζουν το χώρο του γηπέδου που πρόκειται να εγκατασταθεί ο οικισμός της Νέας Ποντοκώμης. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης, την ομαλή εξέλιξη του παραγωγικού έργου και δέσμευση της ΔΕΗ από το 2009.
Όμως μετά και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον Ιανουάριο του 2013 δεν έχει καν δρομολογηθεί η υλοποίηση του έργου.
Επειδή αυτή η καθυστέρηση επιφέρει προβλήματα στην εξέλιξη της προετοιμασίας μετεγκατάστασης του οικισμού,
Επειδή η μετατόπιση αυτή συμφωνήθηκε, κατά την διαδικασία επιλογής του χώρου μετεγκατάστασης, από το ΔΣ της ΔΕΗ με σχετική προβλεπόμενη πίστωση,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιες οι ενέργειές σας για την επίσπευση των διαδικασιών από τη ΔΕΗ και την επίλυση του θέματος των Πυλώνων Υψηλής Τάσης, ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά η μετεγκατάσταση του οικισμού της Ποντοκώμης;
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πηγη: kozan.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου