.

ΥΠΕΝ: Αναμένεται συνάντηση με Βουλγαρία με ειδικό αντικείμενο τον πλωτό τερματικό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης

Τηλεφωνική συνομιλία του ΥΠΕΝ Πάνου Σκουρλέτη με την ομόλογό του Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Temenuzhka Petkova


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με την ομόλογό του, Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Temenuzhka Petkova.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους για ενεργειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν οι κοινές προσεγγίσεις των δύο χωρών σε συγκεκριμένους τομείς υψηλής προτεραιότητας.

Οι υπουργοί αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του Market Test για τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας και εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι η επόμενη φάση, των δεσμευτικών προσφορών, θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη του έργου, που απολαμβάνει της σταθερής υποστήριξης των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Αντίστοιχη σύμπτωση απόψεων εκφράστηκε και για το σχέδιο λειτουργίας πλωτού τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, όπου επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βουλγαρίας για την προώθησή του, καθώς η αλληλεπίδραση με τον IGB είναι κάτι περισσότερο από εύλογη.

Η κ. Petkova αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Σκουρλέτη να επισκεφθεί την Αθήνα το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση με ειδικό αντικείμενο τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή και των ενδιαφερόμενων για το έργο εταιριών.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου