.

ΡΑΕ: Δημόσια Διαβούλευση επί του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΣΜΗΕ), για τα έτη 2017-2026

Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται στις διατάξεις του άρθρου 108 του ν.4001/2011 και του άρθρου 230 του Κώδικα Διαχείρισης του ΕΣΜΗΕ, θέτει σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (ΔΠΑ) του ΕΣΜΗΕ για τα έτη 2017-2026, το οποίο υπέβαλε στην Αρχή ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, ο ΑΔΜΗΕ Α.Ε. είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση ένα προκαταρκτικό σχέδιο του εν λόγω ΔΠΑ, τα δε αποτελέσματα εκείνης της διαβούλευσης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του. 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ, μεταξύ άλλων και για τα ακόλουθα θέματα:
  • Τη δυνατότητα του Συστήματος να αντιμετωπίσει επαρκώς, με τα προβλεπόμενα στο ΔΠΑ έργα, την πρόσβαση νέων Χρηστών στο Σύστημα και ιδίως μονάδων παραγωγής.
  • Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των προβλεπόμενων στο ΔΠΑ έργων και ιδίως για έργα για τα οποία παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις στην υλοποίησή τους σε σχέση με προηγούμενα εγκεκριμένα ΔΠΑ.
  • Το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων διασύνδεσης της Κρήτης (ανάγκη ταυτοχρονισμού των δύο διακριτών κλάδων διασύνδεσης, αναγκαιότητα χαρακτηρισμού των έργων στο σύνολό τους ως μείζονος σημασίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ΚΔΕΣΜΗΕ και τη Μεθοδολογία Υπολογισμού Απαιτούμενου Εσόδου του Διαχειριστή του  ΕΣΜΗΕ (ΦΕΚ Β’ 1778/30.06.2014), κλπ.)
  • Το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων διασύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με το Διασυνδεδεμένο Σύστημα
  • Το χρονοδιάγραμμα και την εξέλιξη της υλοποίησης των έργων επέκτασης του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας 400 kV προς την Πελοπόννησο. 
Οι παρατηρήσεις / απόψεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνσηdpa2017@rae.gr, ή εγγράφως, έως και την Παρασκευή 17 Ιιουνίου και ώρα 14.00
Η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή του περιεχομένου των απόψεών του. Επίσης, θα δημοσιοποιήσει, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ.3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, χωρίς αντιστοίχιση με τον κατάλογο συμμετεχόντων.
Συνημμένα αρχεία
  1. Κύριο Τεύχος Κύριο Τεύχος (μέγεθος: 2.681,891 kb)
  2. Παράρτημα Ι Παράρτημα Ι (μέγεθος: 1.347,12 kb)
  3. Χάρτης Χάρτης (μέγεθος: 2.675,585 kb)

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου