.

Σπάρτακος: Αποφάσεις συνεδρίασης ΔΣ

Σε μια ενδελεχή ενημέρωση του σώματος, επί των τρεχόντων ενεργειακών θεμάτων, αλλά και για το ζήτημα του ασφαλιστικού, προέβη το προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, σήμερα το πρωί.

• Οι κινητοποιήσεις του σωματείου και η συμμετοχή του σε δράσεις ενάντια τόσο στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση όσο και στην απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.
• Η συμμετοχή του Σωματείου στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα.
• Οι επαφές που είχε το προεδρείο του Σωματείου, αλλά και τα συνδικαλιστικά του στελέχη με παράγοντες της επιχείρησης για θέματα που ξεκινούν από την καθημερινότητα των εργαζομένων και φθάνουν σε ζητήματα όπως η λειτουργία των ορυχείων.
• Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ και
• Οι εξελίξεις στο θέμα της πρακτικής άσκησης και πρόσληψης των συναδέλφων ειδικότηταςΤ4Θ, αποτέλεσαν βασικά σημεία της ενημέρωσης.
Περισσότερο αναλυτικά αναπτύχθηκαν ζητήματα που απορρέουν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση (π.χ. κύρια σύνταξη, όρια ηλικίας, μειώσεις, προσωπική διαφορά, εφάπαξ) αλλά και θέματα που εντάσσονται στο προσφάτως ψηφισθέν Πολυνομοσχέδιο (ρυθμίσεις ιδιοκτησιακού διαχωρισμού ΑΔΜΗΕ, ΝΟΜΕ).
Με δεδομένο το γεγονός ότι οι εξελίξεις επί των ενεργειακών είναι καταιγιστικές, αλλά και στην βάση της προσπάθειας που καταβάλει το σωματείο προκειμένου να αποτραπούν κάποια προβλεπόμενα και σχεδιασμοί (που σταδιακά θα οδηγήσουν στην απαξίωση του λιγνίτη και στην κατάρρευση της επιχείρησης) το σωματείο θα ξεκινήσει (μέσα το πρώτο 10ήμερο του Ιούνη) σειρά επαφών με όλους τους θεσμικούς παράγοντες σε επίπεδο Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση επακριβώς για τις δυσμενέστατες επιπτώσεις που θα έχουν κάποιες καταστάσεις στην περιοχή, με στόχο να αποσοβηθεί το χειρότερο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου