.

"Λουκέτο" σε ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΗΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΗΣ
Μεγάλη ανησυχία εργαζομένων στη ΔΕΗ και τα ορυχεία - Υποχρεωτικές άδειες σε εργαζόμενους!
Πολύ δύσκολες στιγμές για τη λιγνιτική παραγωγή, αφού η μειωμένη ζήτηση λιγνίτη έχει οδηγήσει στο υποχρεωτικό κλείσιμο μονάδων!



Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του "Πρωινού Λόγου", κλειστές παραμένουν και οι τέσσερις μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς σήμερα Τρίτη με τη μια ωστόσο να είχε "βγει εκτός" λόγω βλάβης και ακόμη μια λόγω συντήρησης. Η βλάβη μεν αποκαταστάθηκε, ωστόσο η μονάδα δεν εντάχθηκε στο σύστημα γιατί δεν υπάρχει ζήτηση.
Να σημειωθεί πως πλέον η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια καλύπτεται από εισαγωγές και από την αγορά των φωτοβολταϊκών, η οποία ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα της ΔΕΗ, έιναι πανάκριβη. Να τονιστεί πως σήμερα λειτουργούν μόνο οι τέσσερις μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και μία μονάδα στον ΑΗΣ Μελίτης. Κλειστός λόγω ετήσιας συντήρησης (εξαιτείας της μειωμένης ζήτησης σε λιγνίτη) βγήκε ο τελευταίο δεκαπενθήμερο και ο ΑΗΣ Αμυνταίου. Η μονάδα θα ενταχθεί ξανά γύρω στον 15Αύγουστο.

Την ίδια ώρα μεγάλο είναι το πρόβλημα και με τους εκατοντάδες εργαζομένους στα ορυχεία, που δουλεύουν σε εργολάβους. Η μείωση στη ζήτηση για λιγνίτη δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα, με τους εργολάβους είτε να μην χρειάζεται να απασχολήσουν το προσωπικό τους, είτε να μην έχουν να το πληρώσουν.
Για τις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα μίλησε στον "Π.Λ." ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ "Σπάρτακος", Μόσχος Μόσχου, τονίζοντας πως: "Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο για ανησυχούν. Όταν τα ορυχεία υπολειτουργούν, είναι λογική η ανησυχία. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να μην κλείσουν τα ορυχεία και οι σταθμοί, ενάντια στα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να απαξιώσουν το λιγνίτη. Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις στρεβλώσεις αυτές. Όλα αυτά είναι ανησυχητικά και για την επιχείρηση και για τον λιγνίτη.
Το επόμενο διάστημα θα παρθούν πρωτοβουλίες από τον "Σπάρτακο" , με ενημέρωση των βουλευτών για τον "πόλεμο " που δέχεται ο λιγνίτης, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσχου.

Πηγη: Πρωινός Λόγος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου