.

Εργατική Αλληλεγγύη: Κάλεσμα σε συζήτηση των εργαζομένων στις βάρδιες

Tο Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» καλεί όλους τους εργαζόμενους στις βάρδιες των ορυχείων της ΔΕΗ σε συνέλευση- μάζωξη, να συζητήσουμε για το πρόβλημα των ωραρίων στις βάρδιες και να συναποφασίσουμε την δημιουργία της επιτροπής αγώνα εργαζομένων . Τους από εδώ και πέρα τρόπους ,κινήσεις και δράσεις διεκδίκησης από τους ίδιους τους εργαζόμενους, του δίκαιου αιτήματος για πέμπτη φυλακή πενθήμερο- 40ωρο και στα ορυχεία.


Στις 25 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

Όπως είναι γνωστό πάγιο αίτημά του συνδικάτου και όλων των εργαζομένων που εργάζονται στις βάρδιες των ορυχείων είναι να αρθεί η κατάφωρη αδικία που υφίστανται σε βάρος τους δουλεύοντας συνεχόμενο επταήμερο 163 ώρες την εβδομάδα, κάτι που συμβαίνει μόνο στις βάρδιες των ορυχείων. Αυτό το ωράριο εργασίας καταποντίζει την ψυχική και σωματική υγεία, και την κοινωνική ζωή των εργαζομένων, κάνοντάς τους ευάλωτους σε εργατικά ατυχήματα, αλλά και στερεί θέσεις εργασίας από τους άνεργους της περιοχής.
Η διοίκηση της ΔΕΗ με στήριξη από τα μεγάλα σωματεία της περιοχής και την αδιαφορία των εμπλεκόμενων συνδικαλιστικών φορέων (εργατικά κέντρα , Γενόπ) κατάφερε να συνεχίζει αυτήν την αδικία όλα αυτά τα χρόνια με διάφορες αλχημείες.
Πρόσφατα ΔΕΗ και συνδικάτα αποφάσισαν την αλλαγή του συνεχόμενου επταήμερου ωραρίου με άλλο συνεχόμενο επταήμερο σπάζοντας τις βάρδιες (πρωί απόγευμα, νύκτα )μέσα στο ίδιο το επταήμερο με πολύ μικρότερα ρεπό ανάμεσα στα επταήμερα.
Υποκρινόμενοι ότι ενδιαφέρονται για το καλό της υγεία μας, μας βάζουν να διαλέξουμε μεταξύ της σκύλας και της Χάρυβδης, λέγοντάς μας ότι πρέπει να ξεχάσουμε το πενθήμερο 40ωρο που ακόμα ο νόμος προβλέπει.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε αυτήν την μάζωξη για να πάρουν οι ίδιοι τις αποφάσεις και την τύχη στα χέρια τους, να δημιουργήσουμε από κοινού επιτροπή αγώνα εργαζομένων γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Η Επιτροπή Αγώνα θα είναι ανοιχτή για να μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει και μετά τη συγκρότησή της, οι αποφάσεις θα παίρνονται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και θα προωθήσει την ανάδειξη και λύση του προβλήματος με:

1) Την ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων στις βάρδιες των ορυχείων.
2) Την κοινοποίηση επιστολών και διαβημάτων προς τους αρμόδιους φορείς της διοίκησης και της πολιτείας.
3) Την ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ και των συνδικάτων της ΔΕΗ.
4) Την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών της περιοχής
5) Την ενημέρωση των Μαζικών Φορέων, των ανέργων και της κοινωνίας της περιοχής.
6) Την επεξεργασία προγράμματος δυναμικών κινητοποιήσεων και πρωτοπόρων δράσεων για την ανάδειξη και λύση του προβλήματος.
7) Τη διερεύνηση δυνατότητας και νομικής λύσης με δικαστικούς αγώνες.
8) Την διεύρυνση και το δυνάμωμα της επιτροπής αγώνα.

Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά μας



γραφείο τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου