.

Ο Σάββας Ζαμανίδης στο τιμόνι του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

Αλλαγή φρουράς σημειώθηκε στην προεδρία του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων (Εορδαίας, Αμυνταίου, Μεγαλόπολης, Φλώρινας και Κοζάνης), καθώς το τιμόνι του Δικτύου ανέλαβε πλέον ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά την παραίτηση που υπέβαλλε ο δήμαρχος Αμυνταίου, Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, από τη θέση του προέδρου της διοίκησης του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, ενώ οι διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του διοικητικού του συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν προ εικοσαημέρου, στη σκιά της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην Κοζάνη για την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων και τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη (27 Μαΐου), με αποτέλεσμα η συνεδρίαση για την ανασυγκρότηση όλου του Δ.Σ. του Δικτύου να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Μιλώντας στον «Π» ο κ. Ζαμανίδης προανήγγειλε ότι το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων πρόκειται να ξεδιπλώσει το επόμενο διάστημα μια σειρά δράσεων, λέγοντας: «Σκοπεύουμε ως Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων να αναπτύξουμε πολλές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στα θέματα της μεταλιγνιτικής περιόδου, της αποκατάστασης και επαναπόδοσης των εδαφών, έχουμε μπροστά μας μια σειρά από πολλά ζητήματα.»
Τόνισε μάλιστα ότι στις προθέσεις του είναι να σηκώσει το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και το θέμα του ποσοστού του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου της ΔΕΗ (ΕΑΠ) γνωστό ως Τοπικό Πόρο, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «θα έχουμε έντονη κινητικότητα στο θέμα αυτό, διότι εμείς, ο Δήμος Εορδαίας, λόγω του κλεισίματος της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μετά την καταστροφική πυρκαγιά δεν έχουμε σ’ αυτό το κριτήριο ποσοστό. Και υπάρχει δέσμευση ότι αυτό θα αποκατασταθεί, διότι έχουν πέσει πολύ τα κονδύλια του Τοπικού Πόρου για την Πτολεμαΐδα επί της προηγούμενης θητείας.»
Φυσικά στους στόχους του νέου Δ.Σ. είναι να προωθηθεί και η πρωτοβουλία των Ενεργειακών Δήμων της χώρας για τη διεκδίκηση ενός μέρους των εσόδων από τις δημοπρασίες των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών CO2 στους ενεργειακούς νομούς Κοζάνης, Φλώρινας και Αρκαδίας, ώστε να χρηματοδοτηθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση των περιοχών οι οποίες πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ.

Πηγη: Πτολεμαίος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου