.

Συμφωνήθηκε η διαδικασία προώθησης του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής και των Αναργύρων

Σε συνάντηση εργασίας που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), στις 15/06/2016, συζητήθηκε το θέμα και η ακολουθητέα διαδικασία για την ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής Δήμου Κοζάνης και Αναργύρων Δήμου Αμυνταίου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΥΠΕΝ, των Δήμων, της ΔΕΗ, των συναρμόδιων Υπουργείων, του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ, διαπιστώθηκε η σημαντική προώθηση των διαδικασιών από τους Φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αποφασίσθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών επιτάχυνσης και από τους Κυβερνητικούς Φορείς.
Στο πλαίσιο αυτό, κοινή Ομάδα Εργασίας ανέλαβε να ετοιμάσει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τη μετεξέλιξη του συνταχθέντος, με πρωτοβουλία της ΔΕΗ και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και της ΑΝΚΟ, Σχεδίου Μετεγκατάστασης που αξιολογήθηκε ως ένα πλήρες κείμενο βάσης.
Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος θα είναι έτοιμο εντός 20 ημερών. Στη συνέχεια θα αποσταλεί στο σύνολο των Φορέων που εκπροσωπήθηκαν στην παραπάνω συνάντηση και θα οριστικοποιηθεί από κοινού πριν από την αποστολή του στο Υπουργείο Οικονομικών για αξιολόγηση – υιοθέτηση και προώθηση προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία, οριστικοποίηση και στη συνέχεια, την υπογραφή του αρμοδίως.
«Η συναντίληψη και ο κοινός βηματισμός στο θέμα αυτό θα πρέπει να συντονιστεί με τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των δύο οικισμών, από τη ΔΕΗ» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου