.

Yπεργολάβοι στην μονάδα Πτολεμαϊδα 5 [ρεπορτάζ στην ΕΡΤ Κοζάνης]

Στις αρχές του Φθινοπώρου του 2017, αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα ανέγερσης που προβλέπονται για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5», της οποίας οι εργασίες βρίσκονται αυτή την περίοδο στην φάση των εκσκαφών και των θεμελιώσεων, με δεκαπέντε (15) υπεργολάβους και 200 περίπου άτομα, τα οποία εργάζονται στο εργοτάξιο που έχει στηθεί στην περιοχή.

Αυτό δήλωσε, μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο υπεύθυνος του έργου στην Διεύθυνση μελετών και κατασκευών θερμοηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ, Ηλίας Διαβάτης, προσθέτοντας επίσης ότι «η βιομηχανοποίηση των εγκαταστάσεων της νέας λιγνιτικής μονάδας , έχει ήδη ξεκινήσει στο εξωτερικό, προκειμένου κομμάτι-κομμάτι να έρχεται και να πιστοποιείται, για να είναι έτοιμα όλα-σε έναν περίπου χρόνο-να τοποθετηθούν».

Όπως τόνισε ο κ. Διαβάτης, «οι εργασίες βρίσκονται εντός του χρονοδιαγράμματος, με κάποιες μικρές καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί», ενώ σύμφωνα με όσα προβλέπονται , συνολικά πρόκειται να ανεγερθούν 110 κτίρια, με βασικά τα δύο μεγάλα κτίρια που θα έχει ο νέος σταθμός, τον πύργο ψύξης και το λεβητοστάσιο με το μηχανοστάσιο.

Η νέα μονάδα «ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ 5» βρίσκεται σε περιοχή του παλαιού ορυχείου Κομάνου, θα είναι σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ισχύος 660 μεγαβάτ ,140 μεγαβάτ θερμότητας για τηλεθέρμανση, συμβατικού τιμήματος 1, 4 δις ευρώ και όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο κ. Διαβάτης, «στα τέλη του 2017, αναμένεται να απασχολούνται περίπου 2500 εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων.»


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου