.

Τέλος και επίσημα για τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Και τυπικά στο παρελθόν ανήκουν πλέον οι εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών.
Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το Ν/Σ 4409 που αφορά στο «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του π.δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις», στο οποίο έχουν ενσωματωθεί οι διατάξεις με τις αλλαγές για τους ενεργειακούς επιθεωρητές.

Δείτε το ΦΕΚ από το b2green εδώ...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιοαέριο στη Θεσσαλία μέσω JESSICA

Την υπογραφή μίας ακόμη σύμβασης χρηματοδότησης έργου στη Θεσσαλία στο πλαίσιο του JESSICA, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο με τη χρήση βιομάζας ισχύος 1,495 MWe στο Δήμο Φαρσάλων, Περιφέρεια Θεσσαλίας», συνολικού προϋπολογισμού 9,32 εκατ. ευρώ – συμπ. ΦΠΑ, εξόδων χρηματοδότησης και λοιπών εξόδων – εκ των οποίων τα 3,33 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούνται από το μηχανισμό JESSICA.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΝ με εκπροσώπους ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΠΗΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), του Θεσσαλικού Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων (ΘΕΣΙΦ) και του Συλλόγου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών Ηπείρου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ΓΓ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Τροποποίηση της Υ.Α. για το Εξοικονομώ κατ' Οίκον

Σε τροποποίηση της Υ.Α. για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ' Οίκον προχώρησε σήμερα το ΥΠΕΝ, με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν χθες.

Πιο αναλυτικά, στην τροποποίηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης των δανείων ορίζεται η 15.12.2016, ενώ για τις αιτήσεις που υπάχθηκαν στο Πρόγραμμα μετά την 1.1.2016, καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της ενίσχυσης από το Πρόγραμμα Άμεσης Ενίσχυσης, που αφορά σε εθνικούς πόρους, ορίζεται η 30.06.2017.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μέτρα στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας από το ΥΠΕΝ στην ευρεία σύσκεψη υπο τον Σκουρλέτη

Μέτρα για τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της αλλαγής του ενεργειακού τοπίου συζητήθηκαν σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, στην οποία αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής η οποία θα αναλάβει να συλλέξει, να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει τις σχετικές προτάσεις.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την εξάρτηση της περιοχής από τον λιγνίτη, την καθοριστική συμβολή της στην ενεργειακή ανάπτυξη της χώρας, τα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει ή προβλέπεται να εμφανιστούν στο μέλλον.

Στόχος του υπουργείου όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση είναι η αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων και η επεξεργασία μέτρων σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και τους εμπλεκόμενους φορείς, εντός της συνολικότερης ενεργειακής και αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και πολλά χρονίζοντα προβλήματα τα οποία φαίνεται ότι απαιτούν μονάχα πολιτική βούληση, όπως η επιστροφή εδαφών που δεν έχουν αποζημιωθεί από τη ΔΕΗ στο Δημόσιο, ώστε να διατεθούν σε καλλιεργητές, η αλλαγή προσέγγισης στην αποκατάσταση εδαφών, η αποθήκευση των χωμάτινων όγκων.

«Η κύρια προσέγγιση της πολιτικής ηγεσίας για μια ισχυρή ΔΕΗ στη νέα ενεργειακή εποχή, θέτει τα ζητήματα της παρουσίας της Επιχείρησης στην περιοχή και τα κρίσιμα θέματα των συμπράξεων και της εξωστρέφειάς της, σε νέα βάση, προκειμένου να επιτευχθεί οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα, ανάλογο με τις ανάγκες που προέχουν», τονίζει το ΥΠΕΝ.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελισάβετ Παναγιωτίδου, Παναγιώτης Πλακεντάς, Στέφανος Μπίρος. Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αμυνταίου Βαγγέλης Ακριτίδης και Αβραάμ Θεοδωρίδης, στελέχη της Περιφέρειας, ο Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης. Επίσης, οι βουλευτές Κοζάνης, Δημήτρης Δημητριάδης, Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Θεοφύλακτος, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Ντζιμάνης, καθώς και οι βουλευτές Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και Κώστας Σέλτσας.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"'Ησσονος σημασίας" η συμβολή της τέφρας στο εξασθενές χρώμιο των νερών, λέει η μελέτη του ΕΜΠ (video)

Τα πετρώματα και όχι η τέφρα, από τα εργοστάσια της ΔΕΗ, ευθύνονται για το εξασθενές χρώμιο που εντοπίζεται σε σημεία της λεκάνης Σαριγκιολ, μολύνοντας το νερό του Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Ακρινής.

Τα παραπάνω είναι όσα συμπερασματικά αναφέρει η μελέτη του ΕΜΠ, που παρουσιάστηκε στην αίθουσα της παλιάς νομαρχίας. Την παρουσίαση της μελέτης που παρήγγειλε η ΔΕΗ, κάνει η μελετητική ομάδα του Μετσόβειου , ενώ παρόντες είναι οι κάτοικοι της περιοχής, ο δήμαρχος Κοζάνης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και άλλοι φορείς. Όπως είπε η επίκουρος καθηγήτρια Μαρία Περάκη, η συνεισφορά της τέφρας στο εξασθενές χρώμιο κρίνεται ως ήσσονος σημασίας, με βάση μετρήσεις υγρών και στερεών μετρήσεων, τόσο στη ΔΕΗ όσο κ σε ΑΗΣ και αλλού.

Αναλυτικότερα, η κ. Περάκη είπε αναλυτικά τι αφορά η έρευνα και που έγιναν μετρήσεις, λέγοντας πως: "η μελέτη ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 και είχε ως στόχο να μελετήσουμε τον βαθμό αλληλεπίδρασης φυσικών και ανθρωπογενών παραγόντων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νερών της περιοχής της λεκάνης Σαριγκιόλ. Κάναμε εκτεταμένη δειγματοληψία των νερών της περιοχής, κυρίως επικεντρωθήκαμε στις θέσεις που είχε αναφερθεί πρόβλημα σε χρώμιο, θέσεις γνωστές και από προγενέστερες έρευνες. Κάναμε εκτεταμένη δειγματοληψία από νερά από φυσικές πηγές στο Βέρμιο, νερά μέσα από ορυχεία, νερά από φυσικές τροφοδοσίες μέσα από ορυχεία, από το ρέμα Σουλού, αλλά και δειγματοληψία σε στερεά δείγματα, στους ορεινούς όγκους Βερμίου, στο Νότιο τμήμα Δρεπάνου. Επίσης, στα εδάφη, στους λιγνίτες και εντός των ορυχείων".

Ως προς τα αποτελέσματα της μελέτης, βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις σε ολικό και εξασθενές χρώμιο, βρέθηκαν σε γεωτρήσεις της περιοχής Αγίου Δημητρίου, Ακρινής και Ρυακίου, επίσης, σε γεωτρήσεις στα κοίλα, σε φυσικές πηγές Βερμίου, σε φυσικές αργιλικές πηγές μέσα στα ορυχεία. Σύμφωνα πάντα με την ίδια, δεν βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις σε αντίστοιχους σταθμούς, ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, Καρδιάς και ΛΙΠΤΟΛ, σε παραγωγή λιγνίτη, τέφρας και σημείο μεταφόρτωσης. Επίσης, δεν βρέθηκε στο ρέμα Σουλού, σε τρία σημεία. "Σε συνδυασμό με το υψηλό χρώμιο που υπάρχει στα φυσικά πετρώματα, που αντίστοιχα περνούν και στα εδάφη, πιστεύουμε ότι η κύρια πηγή χρωμίου στα νερά, είναι τα φυσικά πετρώματα της περιοχής , που παίζουν τον κύριο ρόλο . Εκτιμούμε ότι η επίδραση της τέφρας είναι ήσσονος σημασίας, γιατί και σε αντίστοιχα περιβάλλοντα από τέφρα δεν βρήκαμε χρώμιο στα νερά. Επίσης, βρήκαμε μια συσχέτιση του χρωμίου με τα νιτρικά ιόντα και φώσφορο, που υποδεικνύουν μια επίδραση αγροχημικών προϊόντων, κάτι που χρίζει διερεύνησης", όπως είπε συμπερασματικά η ίδια.

Η ΔΕΗ παρουσίασε τη μελέτη που θα παραλάβει τον ..Σεπτέμβριο! Αντιδράσεις Πλακεντά -Ιωαννίδη

Τις αντιδράσεις από πλευράς περιφέρειας και Δήμου Κοζάνης για το γεγονός ότι δεν παρέλαβαν αντίγραφο της μελέτης που παρουσίασε το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για λογαριασμό της ΔΕΗ, που αφορά τη μέτρηση το εξασθενές χρώμιο στη Λεκάνη Σαριγκιόλ και στα χωριά περιοχής Αγίου Δημητρίου, εξέφρασαν τόσο ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, όσο και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Η απάντηση της ΔΕΗ ήταν πως η μελέτη θα παραληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 και αυτή τη φάση βρίσκεται στο στάδιο παραλαβής με προσθήκες και επισημάνσεις που ζήτησε η Επιστημονική Ομάδα παραλαβής της μελέτης. Αυτό έγειρε αντιδράσεις μεταξύ των φορέων αλλά και των κατοίκων που παραβρίσκονταν στην αίθουσα και άκουσαν με μεγάλη προσοχή την παρουσίαση των ευρημάτων των ερευνητών του ΕΜΠ.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης, μάλιστα, έκανε λόγο για παιχνίδι εντυπώσεων από πλευράς ΔΕΗ, ενώ ο Παναγιώτης Πλακεντάς ρώτησε τη ΔΕΗ αν έχει κάτι να κρύψει και τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτός ο χειρισμός, επισημαίνοντας ότι στην αντίστοιχη μελέτη που παρουσιάστηκε από το ΑΠΘ, για λογαριασμό Δήμου, ΔΕΥΑΚ και Περιφέρειας, δόθηκαν αντίγραφα όλης της μελέτης από πριν. "Η μελέτη αυτή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί με την έννοια να έχει παραληφθεί στα πλαίσια μιας συγκεκριμένης σύμβασης που υπάρχει μεταξύ της ΔΕΗ και του ΕΜΠ. Υπάρχει μ ια επιστημονική ομάδα που επιβλέπει τη Μελέτη, επιστημονικός υπεύθυνος της οποίας είναι ο κ. Δημητρακόπουλος. Υπάρχει μια Επιτροπή Παραλαβής της μελέτης και αυτό έχει κάποιες γραφειοκρατικές διαδρομές. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράψαμε με το Πολυτεχνείο, η διορία που έχουμε για την παραλαβή της μελέτης είναι τέλη Σεπτεμβρίου. Το ερευνητικό έργο ολοκληρώθηκε λίγες μέρες πριν και η ΔΕΗ ανακοίνωσε το έργο ολοκληρώθηκε. Όταν ήρθαμε με την πρόσκλησή σας στην παρουσίαση της μελέτης του ΑΠΘ, ο προηγούμενος περιφερειάρχης ζήτησε να παρουσιαστεί η μελέτη την επόμενη ημέρα. Καλό θα ήταν να είχαμε την μελέτη έτοιμη, αλλά προτιμήσαμε να δοθεί προτεραιότητα στη διαδικασία της παρουσίασης, να μη φανεί ότι κρύβουμε κάτι", είπε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια περιβάλλοντος της ΔΕΗ βασιλική Τσαδάρη, απαντώντας στα ερωτήματα.

Ξεσπούν οι κάτοικοι των περιοχής Αγίου Δημητρίου: "Μας καταράστηκε ο θεός να έχουμε μόνο εμείς χρώμιο στην περιοχή;"

Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από τους κατοίκους των περιοχών Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Ακρινής μετά την παρουσίαση των ευρημάτων της μελέτης του ΕΜΠ (για λογαριασμό της ΔΕΗ) για την προέλευση του εξασθενούς χρωμίου στα νερά της περιοχής.

Η κάτοικοι έκαναν λόγο και για παλαιότερες μετρήσεις που έγιναν από τη ΔΕΗ στα νερά της περιοχής, για τα νερά του χρωμίου, με τον πρόεδρο του Ρυακίου να σχολιάζει δεικτικά πως "ο καθένας που πληρώνει, αυτή τη μελέτη βγάζει...". Απορία στα όσα είπαν οι μελετητές πως υπάρχουν και ανθρωπογενείς αιτίες μόλυνσης με εξασθενές χρώμιο , λχ τα λιπάσματα των αγροτών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Αγίου Δημητρίου κ. Πεχλιβανίδης , απορώντας γιατί τα λιπάσματα και τα πετρώματα ευθύνονται για το εξασθενές χρώμιο μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή. "Πως γίνεται σε όλη την περιοχή να υπάρχουν αυτά τα πετρώματα, αλλά στον Άγιο Δημήτριο, Ρυάκιο, Ακρινή να έχουμε τόσο μεγάλες τιμές;". Επίσης, ο ίδιος είπε σε έντονο ύφος πως "να μας πει κάποιος τι έφταιγε, τι φταίει και τι μπορούμε να κάνουμε . Δεν μπορεί να μας καταράστηκε ο θεός να έχουμε μόνο εμείς χρώμιο στην περιοχή μας! ". Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, αντιδράσεις γιατί δεν κάλεσε προσωπικά τους κατοίκους η ΔΕΗ, παρά μόνο οι ίδιοι ενημερώθηκαν μέσω του τύπου για την παρουσίαση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου περιβάλλοντος Ακρινής κ. Πουτακίδης, αναρωτήθηκε για παλαιότερες μελέτες που έγιναν, ρωτώντας από πότε ήξερε η ΔΕΗ και οι φορείς ότι υπάρχει χρώμιο στο νερό των χωριών της περιοχής. Ρώτησε, επίσης, πόσες μελέτες παρήγγειλε η ΔΕΗ στο Μετσόβειο και πότε έγιναν οι μετρήσεις . "Όλοι φταίνε για την τέφρα, οι άνθρωποι, τα λιπάσματα, τα πετρωματα, εκτός από την τέφρα;", αναρωτήθηκε. Επίσης, ο κ. Τεντζογλίδης είπε πως στον ταινιόδρομο Α9 ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, όπου γίνεται προσωρινή απόθεση τέφρας , υπήρξαν μεγάλα ποσοστά εξασθενούς χρωμίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Θεσσαλονίκης στη θέση της Γέφυρας του ΟΣΕ

Τη σύμβαση του έργου «Βελτίωση προσαρμογής τμήματος της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Θεσσαλονίκης (Ε.Ο. 4) στη θέση της Σιδηροδρομικής Γέφυρας του Ο.Σ.Ε.» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση/ανακατασκευή του οδικού τμήματος στην Ε.Ο. Κοζάνης-Θεσσαλονίκης 250μ. εκατέρωθεν της θέσης της πρόσφατα κατεδαφισμένης γέφυρας του Ο.Σ.Ε., με ταυτόχρονη διαμόρφωση των υπαρχόντων συνδέσεων σε αυτό.

Το έργο είναι αρχικού προϋπολογισμού 835.000 € (με ΦΠΑ). Με την έκπτωση 61,16% που πρόσφερε ο ανάδοχος επί των τιμών μονάδος των εργασιών, η σύμβαση της εργολαβίας ανέρχεται στο ποσό των 326.953,06 € (με ΦΠΑ).

Ο Συμβατικός χρόνος περαίωσης της εργολαβίας είναι εκατόν πενήντα (150) ημέρες.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών και των διερχόμενων οδηγών που κινούνται στην είσοδο της πόλης της Κοζάνης. Μετά την κατεδάφιση των γεφυρών του ΟΣΕ, κάνουμε το δεύτερο βήμα, με τη βελτίωση και διαπλάτυνση του δρόμου στην περιοχή προς το Κουρί» δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επί ποδός οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Αγίας Παρασκευής – Ζητούν τη δίκαιη κατανομή των απαλλοτριωμένων εκτάσεων από τη ΔΕΗ

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Χριστοφόρου, Καρυοχωρίου, Σπηλιάς, Ερμακιάς και Πτελεώνος της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Παρασκευής του Δήμου Εορδαίας, για τις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις από τη ΔΕΗ και τη μίσθωση των χωραφιών.

Τις έντονες διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών μετέφεραν ήδη στους τοπικούς φορείς οι πρόεδροι του χωριών, ενώ για τις επόμενες μέρες προγραμματίζουν μία συνάντηση με την παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων και των βουλευτών της Π.Ε. Κοζάνης, από τους οποίους θα ζητήσουν να αποδοθούν δίκαια οι απαλλοτριωθείσες εκτάσεις στις εν λόγω τοπικές κοινότητες, που βρίσκονται κατά μήκος των Ορυχείων και έχουν πληγεί από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Nα επιλεγεί και το 2014 ως έτος βάσης για τα δωρεάν δικαιώματα εκπομπών CO2 στην ηλεκτροπαραγωγή


Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με ταυτόχρονη μικρή αύξηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Εκσυγχρονισμού μπορεί να περιληφθεί και η Ελλάδα, διατηρώντας ίδια τα κονδύλια για τα υπόλοιπα επιλεγμένα κράτη-μέλη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή στον Ευρωπαίο Επίτροπο Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Miguel Arias Cañete για διαμόφωση κοινοτικού πλαισίου για τη στήριξη των ευρωπαϊκών περιφερειών με υψηλή εξάρτηση από τα στερεά ορυκτά καύσιμα

Επιστολή με θέμα τη διαμόρφωση ενός κοινοτικού πλαισίου για τη στήριξη των ευρωπαϊκών περιφερειών με υψηλή εξάρτηση από τα στερεά ορυκτά καύσιμα, με στόχο τη βιώσιμη αναδιάρθρωση του παραγωγικού τους μοντέλου, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στον Επίτροπο Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή των ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: «Οφείλουμε να συνδιαμορφώνουμε και όχι να αναθέτουμε οράματα»

Με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πολύ αξιόλογη προσπάθεια του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στη στήριξη ουσιαστικών αναπτυξιακών θεμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην εκφρασμένη άποψη του Άρη Βατάλη -μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε και συνδικαλιστικό στέλεχος του Σπάρτακου- για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γνωστοποιεί ότι:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μίμης Δημητριάδης: Η εξόρυξη λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο έργο “LIFE”

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στις 20 Ιουλίου έγινε αποτίμηση και κατατέθηκε έκθεση των θεμάτων που επεξεργάστηκαν τα μέλη της Επιτροπής κατά την πρώτη περίοδο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα ταμπού είναι για να σπάνε - Ανοίγει ο φάκελος ΔΕΗ

Τα ταμπού είναι για να σπάνε, και ένα από αυτά είναι και η μερική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, που κάποτε η κυβέρνηση αποκήρυττε, τώρα όμως αρκετοί αρχίζουν, σιωπηρά τουλάχιστον, να ζυμώνονται με την ιδέα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Η Επιχείρηση δεν μπορεί να επωμιστεί το έλλειμμα του ΕΤΜΕΑΡ - Οι ΑΠΕ έχουν πλήξει τη λιγνιτική παραγωγή μας

Αφορμή από τo δημοσίευμα του energypress (Διαβάστε εδώ αναλυτικά) -χωρίς να το κατονομάσουν- παίρνουν κύκλοι της διοίκησης της ΔΕΗ για να διατυπώσουν δημόσια, με σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, την αντίθεσή τους στο σχεδιασμό της κυβέρνησης που προβλέπει την κάλυψη από τους προμηθευτές ρεύματος εκείνου του μέρους των ελλειμμάτων του Ειδικού Λογαρισμού ΑΠΕ που αντιστοιχούν στο όφελος που έχουν οι ίδιοι οι προμηθευτές από την είσοδο των ΑΠΕ στο σύστημα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διαφωνία δημάρχων στη ΔΙΑΔΥΜΑ για τα σκουπίδια της Κατερίνης - Αναβλήθηκε η απόφαση!

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ - "ΠΕΡΑΣΕ" Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ
Αποφάσισαν να ...αναβάλουν την απόφαση για το αν τελικά δέχεται η ΔΙΑΔΥΜΑ να παίρνει τα απορρίμματα της Κατερίνης για ταφή στο ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι της περιοχής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από τον Πρωινό Λόγο...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι θέσεις του ΤΕΕ/ τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την Βιομηχανική Κληρονομιά στην ενεργειακή λεκάνη και την αναγκαιότητα συνολικού σχεδιασμού

Το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας κοινοποιεί τις θέσεις της Διοικούσας Επιτροπής του αναφορικά με το θέμα της Βιομηχανικής Κληρονομιάς ύστερα από εισήγηση της σχετικής Ομάδας Εργασίας του με τα συμπεράσματα που προέκυψαν τόσο από τις στοχευμένες συναντήσεις [στη ΔΕΗ, στα γραφεία του ΤΕΕ, επιτόπια επίσκεψη στη μονάδα της ΛΙΠΤΟΛ] όσο και από την ενασχόλησή του διαχρονικά με το θέμα καθώς και με τα συμπεράσματα της BRAU3 που κοινοποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2015. Τα συμπεράσματα από τις παραπάνω συναντήσεις και οι θέσεις του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας δίνονται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εμπορική και Βιομηχανική Χρήση: Κέρδισε πελάτες από τους εναλλακτικούς η ΔΕΗ χάρη στην έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές

Και νέα αύξηση, σε ετήσιο επίπεδο, σημείωσε τον Ιούνιο το μερίδιο των εναλλακτικών παρόχων στην εμπορική και βιομηχανική αγορά χαμηλής και μέσης τάσης, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε στις 15 Ιουλίου ο ΛΑΓΗΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση από το energia.gr...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενεργειακή ένωση και δράση για το κλίμα: Mετάβαση της Ευρώπης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Βρυξέλλες, 20 Ιουλίου 2016, Η Επιτροπή παρουσιάζει σήμερα μια δέσμη μέτρων για να επιταχύνει τη μετάβαση σε χαμηλά επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς της οικονομίας στην Ευρώπη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο των ΑΠΕ για αιολικά, φωτοβολταϊκά και μονάδες βιομάζας

Μετά από πολύμηνη κυοφορία, το νέο καθεστώς ενίσχυσης των ΑΠΕ φτάνει επιτέλους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στα τέλη της εβδομάδας και πρόκειται να ψηφιστεί με διαδικασία κατεπείγοντος, αφού αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα του μνημονίου για να λάβουμε τη δεύτερη δόση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανοιχτή Επιστολή του Βουλευτή Κοζάνης Θ. Μουμουλίδη: "Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ αναπτυξιακό σχεδιασμό που να ξεπερνά κατά πολύ τη μία κυβερνητική ή αυτοδιοικητική θητεία"


Η ελληνική κοινωνία διανύει δύσκολη οικονομικά και σύνθετη πολιτικά εποχή. Η επταετής και πλέον περίοδος κρίσης , δεν αποτυπώνεται μόνο στην οικονομική κατάσταση των πολιτών, αλλά και στα εμφανή σημάδια κόπωσης ενός γερασμένου πολιτικού συστήματος

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Προκήρυξη 8ου Πανελλήνιου Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨

8ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΗ ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨

 ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ
Σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή - ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. συνδιοργανώνουν, τον 8ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συγκλονιστικό, 50 δισ. ευρώ στοίχισε στη χώρα η "εξαγωγή" ταλέντων τον καιρό της κρίσης

Πολύ ακριβά πληρώνει η χώρα μας τη φυγή ταλέντων και επιστημόνων στο εξωτερικό. Σύμφωνα με νέα έρευνα, από την έναρξη της κρίσης του 2008, η Ελλάδα έχει χάσει δυνητικά 50 δισεκατομμύρια ευρώ από το ΑΕΠ της. Μια «απώλεια» που καρπώθηκαν οι νέες «πατρίδες» των εκατοντάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων μεταναστών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Πυρά» ΓΕΝΟΠ κατά του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ Άρη Βατάλη

Οξύτατη επίθεση κατά του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ, Άρη Βατάλη, εξαπέλυσε η ΓΕΝΟΠ, σε επιστολή της που δημοσιεύθηκε σε τοπικό site της Κοζάνης. Ειδικότερα σχολιάζεται επιστολή που πρόσφατα απέστειλε ο κ. Βατάλης στην ίδια ιστοσελίδα και αφορούσε στη στάση που ακολούθησε κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, όπου εγκρίθηκε η έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του ΑΔΜΗΕ και η διενέργεια του διαγωνισμού για τη διάθεση του 24% σε στρατηγικό επενδυτή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κίνητρα και εκπτώσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων - Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου

Κίνητρα και εκπτώσεις ιδιαίτερα σε ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού ώστε να δηλωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα αυθαίρετα δίνει το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζάνης: Μικρές ειδήσεις με τεράστια πολιτική και οικονομική σημασία για τον Νομό

.Η Ξαφνική και απαράδεκτη διακοπή της χορηγίας της ΔΕΗ Α.Ε.πρός το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας..


Από την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. σωστά αποφασίστηκε η χορηγία ύψους 100.00ευρώ\ΕΤΟΣ προς το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να αναπτυχθούν γνώσεις για τον Ηλεκτροενεργιακό τομέα της οικονομίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη προετοιμασίας για τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σύσκεψη προετοιμασίας, ενόψει της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Ιουλίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης ακόμα πιο κοντά

Μετά την έγκριση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του νέου οικισμού Ποντοκώμης, υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα και με ενσωματωμένα τα πολεοδομικά σχέδια που στάλθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία προωθείται άμεσα στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση του ΦΕΚ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ατμοσφαιρική ρύπανση από τη γεωργία: η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερβαίνει τα διεθνή όρια για το 2014

Ammonia emissions in Europe have fallen since 1990, but by not as much as emissions of other air pollutants tracked under an internationally agreed United Nations convention. According to a new report from the European Environment Agency (EEA), ammonia emissions increased in 2014, meaning several EU Member States as well as the EU now exceed their respective ammonia emission limits under the convention.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνεργασία ΤΕΕ - ΚΕΔΕ για την ωρίμανση έργων ΕΣΠΑ

ΚΕΔΕ και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), αναζητούν λύση για την ταχύτερη ωρίμανση και υλοποίηση έργων με την αξιοποίηση ελευθέρων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η νομιμότητα της διαδικασίας και το σχέδιο σύμβασης του έργου της ανέγερσης της Πανεπιστημιούπολης

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη των εργασιών ανέγερσης της Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας, μετά και την θετική έγκριση του ελεγκτικού συνεδρίου ως προς τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου και του σχεδίου σύμβασης του έργου: «Ανέγερση Πανεπιστημιούπολης Δυτικής Μακεδονίας στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Δράσεις έργου GALET στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013», η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, υλοποιεί το έργο  με τίτλο «GALET- Greece/Albania Energy Tourism». Μεταξύ των δράσεων του έργου περιλαμβάνεται:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατική Αλληλεγγύη: Εμπαιγμός των εργαζομένων στα ορυχεία της ΔΕΗ από τη Διοίκηση και τα εργοδοτικά σωματεία της επιχείρησης

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΆ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
(Δίνουν το δικαίωμα στους εργαζόμενους να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα)
Aλλά με τον τρόπο που θέλουν και βολεύει αυτούς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πριμ σε 40.000 νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση

Αυξάνονται οι επιλέξιμες δαπάνες από τα 15.000 ευρώ του προηγούμενου προγράμματος στα 25.000 ευρώ
Ενεργειακός σύμβουλος θα αναλάβει την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης πριν και μετά τις παρεμβάσεις

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΡΑΕ: Σε διαβούλευση ο Κώδικας Συναλλαγών για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ για την πρώτη έκδοση του Κώδικα Συναλλαγών Δημοπρασιών Προθεσμιακών Προϊόντων Ηλεκτρικής Ενέργειας

κλικ για περισσότερα...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΓΕΤ: 1η Συνάντηση Ολομέλειας της Πλατφόρμας για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, ώρα 10.30-14.30 στο Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνάντηση Ολομέλειας  της Πλατφόρμας «ΕΝΕΡΓΕΙΑ», στο πλαίσιο επικείμενης προκήρυξης, Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Ερευνας Τεχνολογικής Ανάτυξης Καινοτομίας (ΕΤΑΚ) «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η ΔΕΗ Xορηγός του 6ου Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Η ΔΕΗ ΑΕ, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και της στρατηγικής στήριξης επαγγελματιών, μέσω της διάχυσης της υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας της, συμμετείχε ως βασικός χορηγός και υποστηρικτής για την υλοποίηση του 6ου Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου, αναλαμβάνοντας το σύνολο του κόστους της διοργάνωσής του.

εδώ μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Παρήγγειλε επιδημιολογική μελέτη για την περιοχή - Τι απαντά στις αναφορές για τις επιπτώσεις για την υγεία στην περιοχή

Με την παραγγελία επιδημιολογικών μελετών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που θα στηρίζονται σε πραγματικά δεδομένα, απαντά η ΔΕΗ στη WWF, σχετικά με τη μελέτη που παρουσίασε πρόσφατα και κάνει λόγο για θανάτους στον Άγιο Δημήτριο, τους οποίους αποδίδει στη λιγνιτική δραστηριότητα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με χορηγό προγράμματος τη ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή λήξης του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το αντικείμενο του φετινού προγράμματος ήταν «Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία», το οποίο παρακολούθησαν 43 νέοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως μηχανικοί.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μ.Τολάκη ΔΕΗ: ''Εκτός πραγματικότητας οι εκθέσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για θανάτους σε χωριά της Κοζάνης- Εχουμε ζητήσει απο την περιφέρεια να προχωρήσει στην πραγματοποίηση επιδημιολογικής έρευνας''


Ανοίγονται νέες προοπτικές για τους επιστήμονες  που παρακολουθούν το θερινό σχολείο του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας», που λειτουργεί με την υποστήριξη και χρηματοδότηση και της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κορυφώνεται η αντι-ΑΠΕ πολιτική της ΔΕΗ

Την ώρα που η ΔΕΗ εντείνει τις πιέσεις της προς το αρμόδιο υπουργείο ενέργειας ζητώντας την κατάργηση του ειδικού τέλους λιγνίτη και την υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς εξαίρεσης από την υποχρεωτική αγορά δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, πηγές της αγοράς ΑΠΕ φέρνουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν τα οφέλη που αποκομίζει η ΔΕΚΟ από την αγορά της πράσινης ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιβαλλοντική γνώση του μέλλοντος

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό τοπίο των περιβαλλοντικών δεδομένων. Λόγω του σύνθετου χαρακτήρα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, απαιτείται περισσότερο συστημική ανάλυση στηριζόμενη στα σχετικά δεδομένα. Τα τελευταία χρόνια, το έργο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος περιλαμβάνει ολοένα και περισσότερο τη διενέργεια συστημικών αναλύσεων. Ο ΕΟΠ θα συνεχίσει να εντοπίζει αναδυόμενα ζητήματα και να συμβάλλει στη διεύρυνση της περιβαλλοντικής γνώσης στην Ευρώπη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επιστολή ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας στον Υπουργό Ενέργειας: «Πρόσβαση της Ελλάδας στην δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής»

Επιστολή απεστάλη στον Υπουργό Ενέργειας κ. Π. Σκουρλέτη από  το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Πρόσβαση της Ελλάδας στην δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής». Αναλυτικά η επιστολή δίνεται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

WWF: Περισσότερες θέσεις εργασίας και εισόδημα στη Δυτική Μακεδονία χωρίς τον λιγνίτη

Δυο μελέτες που δείχνουν τον δρόμο για υγιή οικονομική ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πυρετός διαβουλεύσεων. Τι θα γίνει στο μέλλον με τις επώνυμες έδρες της ΔΕΗ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

H επιστολή της ΔΕΗ στο ΠΔΜ ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα των επώνυμων εδρών (θέμα που αποκάλυψε το vetonews)  εκτός από το αρχικό σοκ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της   Ακαδημαϊκής κοινότητας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αποσύρθηκε η διάταξη που απαγόρευε δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται», σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοινώνοντας την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Όχι» από το περιφερειακό συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την αποθήκευση αποβλήτων σε ορυχεία

«H Δυτική Μακεδονία δεν θα γίνει η περιοχή που θα δεχθεί αδιακρίτως όλα τα επικίνδυνα απόβλητα της χώρας», ήταν η ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έφθασε στο περιφερειακό συμβούλιο με βάση το Εθνικό σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της χώρας, που είχε εκπονήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, προσδιορίζει ως χώρο απόθεσης, αποθήκευσης, επεξεργασίας και ταφής των τοξικών αποβλήτων τα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη και την Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μαρία Σπυράκη: Έγινε θέση του ΕΛΚ η κοινή τροπολογία μας, ώστε να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα στις χώρες που λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα στην ηλεκτροπαραγωγή

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τροπολογία ώστε και η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στις χώρες που μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα CO2 για την ηλεκτροπαραγωγή. Μια τέτοια ρύθμιση θα έχει ιδιαίτερη σημασία διότι ένα σημαντικό μέρος της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, βασίζεται στο λιγνίτη.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Αναγκαιότητα άμεσης αποπληρωμής οφειλών της ΔΕΗ στις απασχολούμενες εργοληπτικές και τεχνικές επιχειρήσεις στα Ορυχεία και τους ΑΗΣ

Το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει ότι το πρόβλημα ταμειακής ρευστότητας και οικονομικής ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί σε δεκάδες Επιχειρήσεις της περιοχής Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόσκληση εγγραφής στον Κατάλογο Παρόχων Υπηρεσιών Συμβούλων & Εμπειρογνωμόνων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) που πληρούν τις κατωτέρω αναφερόμενες προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στον Κατάλογο Παρόχων Υπηρεσιών Συμβούλων & Εμπειρογνωμόνων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Υπουργική Απόφαση με αριθ. 18709 / ΕΥΣΣΑ 413 / 24.02.2016 (ΦΕΚ 449/Β/24.02.2016) Υ.Α. «Διαδικασίες κατάρτισης, έγκρισης, ανάθεσης και υλοποίησης ενεργειών τεχνικής βοήθειας».
Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δημοσιοποιηθεί στο www.pepdym.gr και θα παραµείνει ανοιχτή σε συνεχή και διαρκή βάση έως τις 31.12.2023.

klik για πλήρη ανάγνωση της πρόσκλησης...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ολοκληρώνονται έργα ενσωμάτωσης ΑΠΕ, ύψους 11,2 εκατ, σε δημόσιες υποδομές [μεταξύ των οποίων τα νοσοκομεία Μποδοσάκειο και Γρεβενών]

Σημαντικά και καινοτόμα έργα στον τομέα των ΑΠΕ, στο πλαίσιο του αντίστοιχου Θεματικού Προγράμματος του ΕΟΧ, υλοποιεί το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που έχει τη συνολική ευθύνη για τη διαχείριση των Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...