.

«Όχι» από το περιφερειακό συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την αποθήκευση αποβλήτων σε ορυχεία

«H Δυτική Μακεδονία δεν θα γίνει η περιοχή που θα δεχθεί αδιακρίτως όλα τα επικίνδυνα απόβλητα της χώρας», ήταν η ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έφθασε στο περιφερειακό συμβούλιο με βάση το Εθνικό σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της χώρας, που είχε εκπονήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, προσδιορίζει ως χώρο απόθεσης, αποθήκευσης, επεξεργασίας και ταφής των τοξικών αποβλήτων τα παλιά ορυχεία της ΔΕΗ στην Κοζάνη και την Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπιδης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο τέλος το υπουργείο θα προχωρήσει στην άρση της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης.

Όλες οι παρατάξεις στο περιφερειακό συμβούλιο τάχθηκαν ενάντια στην προοπτική να δημιουργηθεί χώρος αποθήκευσης αποβλήτων της χώρας στα παλιά ορυχεία, ενώ μόνο ο περιφερειακός σύμβουλος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης υποστήριξε την πρόταση να υπάρξει χώρος αποθήκευσης, αλλά μόνο για τα επικίνδυνα απόβλητα που παράγει η δυτική Μακεδονία.

Η αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ελισάβετ Παναγιωτίδου, που ήταν ο βασικός εισηγητής του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο, δήλωσε ότι «η περιφέρεια εκτός από τις επιστολές στον αρμόδιο υπουργό για το θέμα, έχει ασκήσει και προσφυγή προσβάλλοντας την απόφαση του αρχικού σχεδίου και σήμερα με την αρνητική γνωμοδότηση μας, λέμε ότι δεν επιθυμούμε στα ορυχεία της ΔΕΗ να αποθηκευτούν επικίνδυνα απόβλητα της χώρας».

http://www.makthes.gr/

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου