.

Συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή των ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: «Οφείλουμε να συνδιαμορφώνουμε και όχι να αναθέτουμε οράματα»

Με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πολύ αξιόλογη προσπάθεια του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στη στήριξη ουσιαστικών αναπτυξιακών θεμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη στο κτίριο του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.
Υπήρξε ανάλυση των πρωτοβουλιών και θέσεων του ΤΕΕ από τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής σε σχέση με τις ιδιαίτερα αξιόλογες πρωτοβουλίες του ΤΕΕ στη Δυτική Μακεδονία για μια σειρά αναπτυξιακών θεμάτων.
Συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας και υποαπασχόλησης των μηχανικών και των επιστημόνων και συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη είναι η μόνη διέξοδος για την μείωση της ανεργίας.
Ο Θέμης Μουμουλίδης τόνισε ότι «οφείλουμε να συνδιαμορφώνουμε και όχι να αναθέτουμε οράματα», θέση η οποία κοινή αντίληψη και του ΤΕΕ λόγω του ρόλου του ως Επιστημονικό Επιμελητήριο.
Ο βουλευτής Κοζάνης ζήτησε από το ΤΕΕ να συνεχίσει την αξιόλογη προσπάθειά του στηρίζοντας τους φορείς της Περιφέρειας και τόνισε το ρόλο που πρέπει να έχουν οι επιστήμονες στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού πλαισίου της Περιφέρειας και της χώρας Ιδιαίτερα οι μηχανικοί λόγω του γνωστικού τους αντικειμένου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους εναλλακτικούς πόλους ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ αυτών και της λίμνης Πολυφύτου, τη στήριξη της ΔΕΗ δεδομένου του ενεργού ρόλου που έχει σήμερα στην περιοχή αλλά και του αναβαθμισμένου ρόλου που πρέπει να επιτελέσει συνεισφέροντας στις αναπτυξιακές προτεραιότητες της περιοχής.
Αναλύθηκε η θέση του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και οι ενέργειες δράσεις που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια για την αξιοποίηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.
Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί ανάλογη συνάντηση το επόμενο διάστημα και το ΤΕΕ είναι χρήσιμο να αναλάβει πρωτοβουλίες ανοικτών συζητήσεων για αναπτυξιακά θέματα της Περιφέρειας μας.

Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου