.

Σε θέση μάχης η ΓΕΝΟΠ - Τα σχέδια της για τη Δευτέρα

Δια της πλαγίας οδού, θα επιχειρήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες η ΓΕΝΟΠ να αποτρέψει τη λήψη απόφασης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ κατά την γενική συνέλευσης της ΔΕΗ τη Δευτέρα.

Δίχως να κάνουν σαφές πως θα κινηθούν, κύκλοι της ΓΕΝΟΠ επισημαίνουν ότι η απόφασή τους αυτή έχει σαν στόχο να μην εκτεθεί το συνδικάτο και του μείνει η “ρετσινιά” της πολιτικής ευθύνης ότι είναι εκείνο που ανοίγει το δρόμο για τη πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Τα πνεύματα πάντως στη ΓΕΝΟΠ έχουν οξυνθεί περαιτέρω μετά και την αποκάλυψη ότι εκτός του ΑΔΜΗΕ, οδεύει προς το νέο υπερ-Ταμείο και το 34% της ΔΕΗ (χώρια το 17% της ΔΕΗ που έχει μεταβιβαστεί στο  ΤΑΙΠΕΔ).
Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα, τουλάχιστον στο προσκήνιο, απέβη εν τω μεταξύ η προχθεσινή συνάντηση της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος και την διαβεβαίωσε πως δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΑΔΜΗΕ από την πώληση μειοψηφικού του ποσοστού. Της επανέλαβε επίσης ότι αν οι συνδικαλιστές παρεμποδίσουν και τη συνέλευση της Δευτέρας αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι από εδώ και πέρα συμβεί.
Χθες, η ΓΕΝΟΠ συνεδρίασε για να καθορίσει τη στάση της ενόψει της Δευτέρας, και ανακοίνωσε και την πρώτη στάση εργασίας, που θα είναι 3ωρη και θα γίνει από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. τη Δευτέρα. Στο διάστημα δηλαδή που θα συνεδριάζει η γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ.
Όλα πάντως δείχνουν ότι η ΓΕΝΟΠ δεν θα μείνει τη Δευτέρα με σταυρωμένα χέρια, δίχως ωστόσο το συνδικάτο να αποκαλύπτει από τώρα κινήσεις του. Θυμίζουμε ότι μετά από την διακοπή της προηγούμενης γενικής συνέλευσης από μετόχους και συνδικαλιστές, η ΔΕΗ είχε επιτεθεί στη ΓΕΝΟΠ καθιστώντας την υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης , και λέγοντας ότι "επωμίζεται στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη καθώς θέτει σε κίνδυνο την προοπτική της παραμονής του ΑΔΜΗΕ στον έλεγχο του Δημοσίου".
Κατέληγε, δε, με ένα αιχμηρό σχόλιο, πως "δεν περνά απαρατήρητη η θέση που διατυπώνεται τελευταία από υπεύθυνα συνδικαλιστικά χείλη ότι έναντι των εναλλακτικών λύσεων που επεξεργάζεται η Διοίκηση για το –επιβαλλόμενο- άνοιγμα της αγοράς είναι προτιμότερη η πώληση μονάδων".
energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου