.

Συνεργασία ΤΕΕ - ΚΕΔΕ για την ωρίμανση έργων ΕΣΠΑ

ΚΕΔΕ και Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), αναζητούν λύση για την ταχύτερη ωρίμανση και υλοποίηση έργων με την αξιοποίηση ελευθέρων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών.
Για τα προβλήματα στην ωρίμανση και στην υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, συζήτησαν σήμερα οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και του ΤΕΕ Γιώργος Πατούλης και Γιώργος Στασινός, σε συνάντηση που είχαν στα γραφεία του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι δύο πλευρές, στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχουν υπογράψει, συμφώνησαν να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που θα επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες διπλωματούχους μηχανικούς να παρακολουθούν την υλοποίηση δημοτικών έργων και να συμβάλλουν στην ωρίμαση των έργων.

Λύση για την ταχύτερη υλοποίηση έργων, με τη συμβολή ελεύθερων επαγγελματιών

Τα προβλήματα σε σχέση με την ωρίμανση και την υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γ. Στασινού.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχουν υπογράψει, συμφώνησαν να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που θα επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες διπλωματούχους μηχανικούς, να παρακολουθούν την υλοποίηση δημοτικών έργων και να συμβάλλουν στην ωρίμαση των έργων.

Όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης, "σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζονται προβλήματα, τόσο στην ωρίμανση των έργων, όσο και στην υλοποίηση των έργων". Όπως επεσήμανε, "συχνά δίδονται υπερβολικές εκπτώσεις, οι οποίες στη συνέχεια δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των έργων", προσθέτοντας ότι "η αξιοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ, ενώ θα μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός υπογράμμισε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες διπλωματούχοι μηχανικοί, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη λύση των προβλημάτων υλοποίησης έργων, σε τοπικό επίπεδο.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου