.

Εργατική Αλληλεγγύη: Εμπαιγμός των εργαζομένων στα ορυχεία της ΔΕΗ από τη Διοίκηση και τα εργοδοτικά σωματεία της επιχείρησης

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΆ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
(Δίνουν το δικαίωμα στους εργαζόμενους να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα)
Aλλά με τον τρόπο που θέλουν και βολεύει αυτούς.

στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου, με την διοίκηση και τα συνδικάτα του Λ.Κ.Δ.Μ, για να αποφασιστεί η διαδικασία ψηφοφορίας των εργαζομένων στα ορυχεία για να διαλέξουν ποιο από τα δύο εξαντλητικά και παράνομα ωράρια προτιμούν, το παλιό επταήμερο ωράριο, ή το νέο επταήμερο ωράριο που εφάρμοσε (δοκιμαστικά) από τον Απρίλιο η επιχείρηση, όπως είχε συμφωνηθεί στην σύσκεψή πριν από πέντε μήνες όταν πρότεινε η διοίκηση το νέο ωράριο.
Διοίκηση και σωματεία συμφώνησαν – και είναι περίεργη σύμπτωση πως συνεκφωνούν σχεδόν πάντα μεταξύ τους. Να γίνει η ψηφοφορία με τον αστείο τρόπο της αναγραφής στην κάρτα παρουσίας του κάθε εργαζόμενου ναι ή όχι στο νέο ωράριο σε διάστημα εννιά ημερών, αρχής γενομένης από 21 Ιου-λίου.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για ψηφοφορία αλλά για ευτελισμό της έννοιας της, μια διαδικασία που δεν εξασφαλίζει ούτε το μυστικό της ψήφου ούτε την εγκυρότητα του αποτελέσματος.
Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» διαφώνησε εξαρχής με την όλη διαδικασία γιατί:
• και τα δύο ωράρια είναι εξαντλητικά και παράνομα.
• Καταστρατηγούν το δικαίωμα των εργαζομένων για πενθήμερο 40ωρο
• οι εργαζόμενοι στα ορυχεία υφίστανται μια αδικία εις βάρος τους καθώς είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που εργάζονται τέτοια ωράρια.
• Χάνονται εκατοντάδες θέσεις από την μη τήρηση του νόμου για πενθή-μερο.

Το συνδικάτο μας κάλεσε την διοίκηση και τα σωματεία να κρατήσουν έστω τα προσχήματα και να προχωρήσουν σε κανονικές εκλογές. Με δικαστικό αντιπρόσωπο ,εκλογικούς καταλόγους, και εφορευτικές επιτροπές, διαφορετικά δεν νοείται εκλογική διαδικασία.
Στα χνάρια του κ. Μηστοτάκη και η γνώμη του για τα δημοψηφίσματα, διοίκηση και υπόλοιπα σωματεία απάντησαν με παρόμοιο τρόπο.
(Ε΄ όχι και να κάνουμε εκλογές για να ρωτήσουμε τους εργαζόμενους για αυτό το θέμα)
συνάδελφοι θα ήταν για γελοία όλα αυτά αν δεν ήταν τόσο λυπηρή η κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΔΕΗ και γενικότερα.
Για να παλέψουμε μικρά και μεγάλα θέματα που μας απασχολούν ως εργαζόμενους, πρέπει να απομονώσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με ταξική εργατική ανασυγκρότηση.

ΤΏΡΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Γραφείο τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου