.

Με εξώδικα υποδέχεται η ΓΕΝΟΠ τους τρεις μνηστήρες του ΑΔΜΗΕ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ απέναντι στη διαδικασία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ. Έτσι μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στις δύο Γενικές Συνελεύσεις της εταιρείας, την κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ και την παράσταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, η ΓΕΝΟΠ έχει ήδη έτοιμες τις εξώδικες δηλώσεις που θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες προς τους τρεις ενδιαφερόμενους στο διαγωνισμό για την πώληση του 24% του διαχειριστή του ηλεκτρικού συστήματος.


Στις δηλώσεις αυτές η ΓΕΝΟΠ θα παρουσιάζει σε Terna, State Grid και RTE τις θέσεις της για την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στα πάγια του ΑΔΜΗΕ, την απουσία αναλογιστικής μελέτης και τα άλλα προβλήματα που θεωρεί ότι υπάρχουν στη διαδικασία και τα οποία μπορεί στο μέλλον να ακυρώσουν την όποια επένδυση γίνει στην ελληνική εταιρεία. Ταυτόχρονα βεβαίως στις δηλώσεις οι τρεις ξένες εταιρείες θα ενημερωθούν για την αντίθεση των εργαζομένων και του συνδικάτου για την προωθούμενη απόσχιση και είσοδο στρατηγικού επενδυτή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές σχέσεις του νέου μετόχου που προβλέπεται να έχει συμμετοχή στο μάνατζμεντ του ΑΔΜΗΕ.

Η κίνηση αυτή της ΓΕΝΟΠ, η οποία παρά την περίοδο της θερινής ραστώνης που διανύουμε, βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση, με το προεδρείο της να βρίσκεται επί ποδός, εντάσσεται στο πλαίσιο των αντιδράσεων που αναμένεται να κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι στις προθέσεις των συνδικαλιστών και των εργαζομένων είναι να παραστούν ως μέτοχοι στις επόμενες γενικές συνελεύσεις που προβλέπεται να γίνουν προκειμένου να προωθηθεί η διαδικασία της απόσχισης με το νέο μετοχικό σχήμα (51% δημόσιο, 24% στρατηγικός,25% άλλοι μέτοχοι).

Θυμίζουμε ότι η ΓΕΝΟΠ είχε πετύχει την ακύρωση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ ενώ είχε επιχειρήσει να μπλοκάρει και τη δεύτερη ΓΣ στις 11 Ιουλίου, η οποία τελικώς πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, κάτω από την προστασία αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης στις αρχές του μήνα κατατέθηκε από τη ΓΕΝΟΠ αίτηση ακυρώσεων κατά της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ επικαλούμενη την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η οποία έχει αναγνωριστεί και επαναβεβαιωθεί με σωρεία νομοθετημάτων από τη βουλή.

Τέλος την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο ΔΣ του ομίλου εναντίον της πώλησης του ΑΔΜΗΕ καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα με την αίτηση ακύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας. Μάλιστα από τη συνεδρίαση αποχώρησαν τα δύο μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν τους εργαζομένους οι Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου