.

Σπάρτακος: Ενημέρωση για το Διοικητικό Συμβούλιο του

Με την ενημέρωση επί όλων των θεμάτων (ΝΟΜΕ, λιγνίτες, εργασιακά, συνταξιοδοτικά, περικοπές, συνδικαλιστικός νόμος, «Πτολεμαΐδα V», συναντήσεις και συσκέψεις με Ευρωβουλευτές και θεσμικούς φορείς) που το προηγούμενο χρονικό διάστημα απασχόλησαν το Σωματείο και αποτέλεσαν αφορμή για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων, ξεκίνησε η σημερινή τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Στο φόντο, η ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθότι η διοργάνωση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης όλο το προηγούμενο διάστημα, ανοίγοντας πεδίο για περαιτέρω συζητήσεις και εξελίξεις επί ζητημάτων που άπτονται της ενέργειας, του λιγνίτη αλλά και όχι μόνο.
Εκτός από το ενημερωτικό μέρος επί των πεπραγμένων, αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε και η επερχόμενη διαδικασία του Γενικού Συμβουλίου του Σωματείου (την Παρασκευή 9/9). Πρόκειται για την κορυφαία, δημοκρατική, καταστατική διαδικασία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα υπό τα δεδομένα, έτσι όπως κατεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και υπό το πρίσμα μιας ολόκληρης 20ετίας που έχει παρέλθει (και συμπληρώνεται φέτος) από τη σύσταση και αδιάλειπτη λειτουργία του Σωματείου.
Αμέσως μετά την υλοποίηση του άμεσου προγραμματισμού που έχει βάλει το σωματείο (Γενικό Συμβούλιο, Αγώνας Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη», συμμετοχή στις δράσεις τις ΓΕΝΟΠ σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας από 6 ως 8/9, Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΔΕΘ), τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ πρόκειται να θέσουν σε εφαρμογή το δρομολογημένο πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων, σε όλους τους χώρους της ΔΕΗ, σε Σταθμούς Παραγωγής και Ορυχεία.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με τη δύναμη που του δίνουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι-μέλη του, θα είναι παρών και το επόμενο χρονικό διάστημα διασφαλίζοντας κατακτήσεις και διεκδικώντας τους στόχους του.



Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου