.

“Τελεσίγραφο” σε Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ που «ολιγωρούν» για την επιλογή 500 μελών ΔΕΠ

Για αδικαιολόγητη ολιγωρία αρκετών Ιδρυμάτων να ολοκληρώσουν τις εσωτερικές διαδικασίες και να αποστείλουν στο υπουργείο τα έγγραφα για τις σχετικές προκηρύξεις, επισημαίνει με σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Παιδείας και προειδοποιεί: « Τα Ιδρύματα που δεν προωθούν την πολιτική ανανέωσης του διδακτικού τους προσωπικού και δεν προκηρύσσουν τις εξασφαλισμένες θέσεις, θα εξαιρεθούν από την επόμενη διαδικασία»

Το υπουργείο Παιδείας απευθυνόμενο προς τις Συνόδους των Πρυτάνεων και των Προέδρων των ΑΕΙ τις καλεί «να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ υπογραμμίζει:
Α. Είναι απορίας άξιον, Πρυτάνεις και Πρόεδροι των ΑΕΙ -που κατά τα άλλα κόπτονται για τη ακαδημαϊκότητα και τη λειτουργία των Ιδρυμάτων- να καθυστερούν τόσο πολύ την προκήρυξη των θέσεων.
Β. Το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν θα ανεχτεί αντιπολίτευση στην πλάτη των νέων επιστημόνων και της απρόσκοπτης λειτουργίας των ΑΕΙ.
Γ. Χίλιοι νέοι επιστήμονες, υψηλών προσόντων, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης που κληροδότησαν στα Ιδρύματα έξι χρόνια ασφυκτικών μνημονιακών περιορισμών, σε συνδυασμό με τη θεσμική και υλική απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Δ. Συνεχίζοντας την προσπάθεια για αναζωογόνηση των ΑΕΙ με νέους επιστήμονες, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων εξασφάλισε, όπως είχε υποσχεθεί, επιπλέον 500 θέσεις νέων μελών ΔΕΠ. Οι θέσεις αυτές προστίθενται στις 500 που ήδη έχουν δοθεί στα Ιδρύματα από τον Φεβρουάριο του 2016.
Ε. Παρ’ όλα αυτά, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, μόνο 197 από τις 500 θέσεις έχουν προκηρυχθεί από τα Ιδρύματα. Συγκεκριμένα, από τις 364 θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στα 22 Πανεπιστήμια και τις 136 θέσεις στα 13 ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ, βρίσκονται προς δημοσίευση 158 προκηρύξεις για 8 Πανεπιστήμια και 39 προκηρύξεις για 4 ΤΕΙ, αντίστοιχα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου