.

Συμπληρώνεται η διοικητική δομή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Ο πρύτανης όρισε τους τρεις αντιπρυτάνεις

Στον ορισμό των αντιπρυτάνεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησε ο πρύτανης Αντώνης Τουρλιδάκης, ολοκληρώνοντας τη διοικητική δομή του Ιδρύματος. Σε συνδυασμό και με την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης, η οποία ήδη ξεκίνησε, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να ισχυροποιήσει τη θέση του και να καταστεί πυλώνας γνώσης, προοπτικής και ανάπτυξης της περιοχής.

Στη Σύγκλητο που συνήλθε στις 13/7 ο πρύτανης ως έχει το δικαίωμα από το νόμο όρισε τρεις αντιπρυτάνεις, οι οποίοι ήδη ενημερώθηκαν για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους και ουσιαστικά έχουν αναλάβει καθήκοντα, αλλά τυπικά θα αναλάβουν με τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η οποία αναμένεται από μέρα σε μέρα. Η θητεία των αντιπρυτάνεων λήγει το 2019, μαζί με τη θητεία του πρύτανη. Οι τρεις πρώτοι αντιπρυτάνεις στην ιστορία του ιδρύματος που πλαισιώνουν τον πρύτανη Α. Τουρλιδάκη, είναι οι:
-Ελένη Τσακιρίδου, καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Στατιστικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας, πρώτη τη τάξει αντιπρύτανης, καθώς είναι η αναπληρώτρια του πρύτανη. Τα καθήκοντα που αναλαμβάνει είναι τα εκπαιδευτικά θέματα και θέματα προσωπικού, είναι η υπεύθυνη για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών και διοικητικών μονάδων, αρμόδια για τις προπτυχιακές σπουδές, για τη σύναψη συμβάσεων του Ιδρύματος, για τις ανταλλαγές των εκπαιδευτικών και για κάθε τι που σχετίζεται με την εκπαιδευτική και διοικητική διαδικασία.
Tsakiridou Eleni
-Γιώργος Μαρνέλος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Κοζάνης, ο οποίος αναλαμβάνει τα οικονομικά και τον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων και έρευνας. Επίσης, ορίστηκε υπεύθυνος των τεχνικών έργων του Πανεπιστημίου, αρμοδιότητα πολύ σημαντική στα προσεχή τρία – τέσσερα χρόνια, καθώς είναι ο επιβλέπων του έργου της Πανεπιστημιούπολης, εκ μέρους του Πανεπιστημίου.
george_marnellos
-Αναστασία Αλευριάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, η οποία αναλαμβάνει τα φοιτητικά θέματα ήτοι σίτιση, στέγαση, μετεγγραφές, ανταλλαγές φοιτητών, πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα.
Anastasia_Alevriadou png (2)
Η αντιπρύτανης, αναπληρώτρια του πρύτανη Ελένη Τσακιρίδου, σχετικά με τη νέα της θέση, με δηλώσεις της στον «Π», τόνισε: «αισθάνομαι μεγάλη τιμή και ευθύνη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο πρύτανης. Ελπίζω να πάνε όλα καλά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και για τον τόπο. Στην κατεύθυνση αυτή προσωπικά θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε θετικό αποτέλεσμα είναι η συλλογική δράση, μέσα από την αναβάθμιση των συμμετοχικών διαδικασιών στο πρυτανικό συμβούλιο. Στόχος μου είναι να ενεργοποιήσω όλους τους συναδέλφους, ώστε να βοηθήσει ο καθένας από το πόστο του το ίδρυμα. Μέχρι τώρα, από τη θέση που με είχε ορίσει ο πρύτανης, της προέδρου της Επιτροπής Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Προσωπικού, είχαμε με όλους τους συναδέλφους μία πολύ καλή συνεργασία, την οποία θα συνεχίσω, θα ακούω τη γνώμη τους και τις προτάσεις τους, ώστε να έχουμε μία συλλογική λειτουργία».

Αναδημοσίευση: Εφημερίδα Πτολεμαίος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου