.

Εργατική Αλληλεγγύη: ΞΕΚΟΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Λυσσαλέα η επίθεση της κυβέρνησης μαριονέτα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ντόπιων και ξένων αρπακτικών υπό τις διαταγές Ε.Ε και Δ.Ν.Τ, στα δημοσιά κοινωνικά αγαθά, όπως είναι το ρεύμα και το νερό. Προσπαθούν να μην αφήσουν καμία ελπίδα στον εργαζόμενο λαό, να σβήσουν το παρόν και το μέλλον της ίδιας της χώρας.

Εφαρμόζουν τα σχέδιά τους που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο συνέχεια των προηγούμενων που ψήφησαν όλοι μαζί τον Αύγουστο του 2015 .
 Ξεπούλησαν το 34% των μετοχών της ΔΕΗ στο Yπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων συ-νέχεια του ΤΑΙΠΕΔ -όπως ρητά το αναφέρει και το μνημόνιο 3- και ας αφήσουν τα ασύστολα ψεύδη οι κυβερνόντες και όχι μόνο. Ένα ταμείο που την εποπτεία θα έχουν οι λεγόμενοι ευρωπαϊκοί θεσμοί, στην ουσία ο Σόιμπλε και η παρέα του.
 Εκχωρούν την παραγωγή της ΔΕΗ, κάτω του κόστους, σε ιδιώτες μέσω ΝΟΜΕ, πρώτο δείγμα η συμφωνία της ΔΕΗ με την Αλουμίνιον της Ελλάδας του Μυτιλη-ναίου που θα συνεχίζει να αγοράζει Φθηνά ηλεκτρικό ρεύμα από την ΔΕΗ και θα το πουλάει πανάκριβα στην εμπορία που θα το πληρώνουν οι καταναλωτές.
 Ξεπουλάνε κομμάτι, κομμάτι τις παραγωγικές μονάδες αντί της μικρή ΔΕΗ, μέσω συνεργασιών με ιδιώτες, αρχίζοντας από την Μελίτη 2 δίνοντάς την ουσιαστικά στους Κινέζους με συνεργασία όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις με τους Έλληνες εθνικούς εργολάβους.
 Από την άλλη αποδεκατίζουν την ΔΕΗ από προσωπικό μειώνοντας την παραγω-γή, απολύουν κόσμο από εργολάβους, προσανατολίζονται στην κατάργηση του θεσμού του εκτάκτου προσωπικού και μειώνουν τους μισθούς του μόνιμου προ-σωπικού, μέσω περικοπής αργιών και υπερωριών ακόμα και από εκεί που δεν υπάρχουν, εκμεταλλευόμενοι τις στρεβλώσεις και τις παρατυπίες της διοίκησης στα προγράμματα και ωράρια εργασίας που εδώ και χρόνια φωνάζει το συνδικάτο μας.

Αισθάνονται σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν γιατί νομίζουν ότι έχουν αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους με την βοήθεια του εργοδοτικού -κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΔΕΗ των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και τα χειραγωγημένα συνδικάτα που αυτοί ηγεμο-νεύουν και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που έχουμε φτάσει, γιατί συμφωνή-σαν και συνυπέγραψαν όλα τα στάδια ξεπουλήματος της ΔΕΗ (μετοχοποίηση, απε-λευθέρωση, τριχοτόμηση της ΔΕΗ κ.α). Ακόμα και σήμερα μέσα στα συμβούλια της ΓΕΝΟΠ συμφωνούν με την κοινοπραξία για την Μελίτη 2 και θεωρούν αναγκαίες τις πε-ρικοπές στους εργαζόμενους.
Με απίστευτους θεατρινισμούς (βγήκαν στα κάγκελα) όταν τάχα αιφνιδιασμένοι έμαθαν την υπαγωγή της ΔΕΗ στο Yπερταμείο ενώ ξεκάθαρα το μνημόνιο αναφέρει για υπαγωγή σημαντικών δημόσιων επιχειρήσεων και κρατικών περιουσιακών στοιχείων προς ιδιωτι-κοποίηση και ρευστοποιήσει που θα πρέπει να αποφέρουν 50 δις.
Με τι πίστευαν θα μαζέψουν αυτά τα λεφτά όταν το 17%της ΔΕΗ που βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ το κοστολογούσαν 400 εκατομμύρια;
Γύρισαν τους τόπους δουλειάς κάνοντας μνημόσυνο στο τραυματισμένο σώμα της επιχείρησης, θέλοντας να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, να κατανεύσουν την οργή τους και να τους απελπίσουν ακόμα περισσότερο, κηρύττοντας οποιαδήποτε μορφή α-γώνα και οργάνωσή του που δεν θα μπορούν να ελέγξουν μάταιη. Εξακολουθούν το ίδιο μοτίβο με συνεργασίες με τους λεγόμενους τοπικούς φορείς και περιφέρεια ακόμα και με κυβερνητικούς βουλευτές που έχουν ψηφήσει όλους αυτούς τους νόμους. Συναντήσεις με τους υπουργούς ξεπουλήματος και θέλουν να μας πείσουν ότι έτσι θα κερδίσουμε κάτι.

«Οι λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά».
Με αιτήματα άκουσον άκουσον:
1. Tην μεταφορά του 17% της ΔΕΗ από το ένα ταμείο ξεπουλήματος (ΤΑΙΠΕΔ) στο άλλο (υπερταμείο), αυτό που έχει σκοπό να κάνει η κυβέρνηση δηλαδή.
2. Την παράταση λειτουργίας σταθμών παραγωγής, κάτι που θα κανονιστεί με βάση τα συμφέροντα των αρπακτικών ιδιωτών που θα πάρουν μονάδες και παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω ΝΟΜΕ κρατώντας εκείνα τα κομμάτια φιλέτα, με εργα-ζόμενους σκλάβους και μεροκάματα πείνας, με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα όπως προβλέπεται.
3. Ζητούν κατάργηση του τέλους λιγνίτη, αφήνοντας όλες τις άλλες επιβαρύνσεις στο ρεύμα (ΕΤΜΕΑΡ, τιμή μεταβλητού κόστους, τέλη σύνδεσης δικτύου μεταφοράς και διανομής, ΦΠΑ κ.α) που ανεβάζουν τον λογαριασμό στα ύψη και αδυνατούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά.
4. Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις που έχουμε ξαναζήσει, με κεντρικές μεγάλες συγκεντρώσεις παρωδία, όπως για ΑΔΜΗΕ, μικρή ΔΕΗ, νοσοκομεία) που η απο-τελεσματικότητα τους είναι γνωστή πλέον.

Ματαιοπονούν γιατί θα μας βρουν μπροστά τους.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ- ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Με αγώνες μαζικούς, ταξικούς, ανυποχώρητους που φέρνουν νίκες.
Με Συνδικάτα ταξικά και με όλους τους εργαζόμενους, (Τακτικούς, έκτακτους, εργολαβι-κούς, μπλοκάκια). Μαζί με τους πραγματικούς κοινωνικούς συμμάχους και όλους τους εργαζόμενους στην Περιοχή.
Να απαιτήσουμε:
Ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας σήμε-ρα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Εθνικοποίηση– Κρατικοποίηση ολόκληρης της Ηλεκτρικής Ενέργειας κάτω από εργατικό και Κοινωνικό έλεγχο. Κανένας ιδιώτης στην Ηλεκτροπαραγωγή. Στο δρόμο για πλήρη Κοινωνικοποίηση της Ηλεκτρικής Ενέργειας αλλά και των άλλων Κοινωνικών αγαθών.

Τίποτε δεν τελειώνει εδώ, οι αγώνες είναι μπροστά μας



Γραφείο τύπου
Κοζάνη 19/10/2016

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου