.

ΚΑΠΕ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΜΑΖΑ

Ενημερωτικό διήμερο σεμινάριο με θέμα την παραγωγή θερμότητας από στερεή βιομάζα διοργανώνει τ ο ΚΑΠΕ στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις του στο Πικέρμι. Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Bioenergy4Business του προγράμματος HORIZON της Ε.Ε, το οποίο υποστηρίζει και προωθεί τη μερική υποκατάσταση των συμβατικών καυσίμων (άνθρακας, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), που χρησιμοποιούνται για θέρμανση, με διαθέσιμες πηγές βιοενέργειας, όπως υπολείμματα της βιομηχανίας ξύλου, δασική βιομάζα, pellets , άχυρο και άλλα προϊόντα αγροτικής βιομάζας.


Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές παραμέτρους που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό μιας εγκατάστασης παραγωγής θερμότητας από στερεή βιομάζα από εισηγητή του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου Βιομάζας DBFZ , που συμμετέχει στο έργο, καθώς και συνεργάτες του ΚΑΠΕ. Θα αναλυθούν θέματα προμήθειας καυσίμου, καθώς επίσης θέματα οικονομικής αξιολόγησης μονάδων παραγωγής θερμότητας με βιομάζα στο στάδιο του σχεδιασμού.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, διαχειριστές και πιθανούς επενδυτές μονάδων βιομάζας για παραγωγή θερμότητας, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και εγκαταστάτες, προμηθευτές βιομάζας, με έμφαση σε εκπροσώπους του ξενοδοχειακού τομέα (ιδιοκτήτες /υπευθύνους για θέματα διαχείρισης ενέργειας) και εκπροσώπους εμπορικού τομέα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, λόγω όμως της περιορισμένης δυνατότητας του χώρου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στο ΚΑΠΕ, κα Δήμητρα Μηναδάκη, email : minadaki@cres.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου