.

Δεν τέθηκε το θέμα των «ηλικιωμένων» της ΔΕΗ στο ΔΣ της ΔΕΗ

To επίμαχο θέμα της μείωσης του προσωπικού της ΔΕΗ κατά 200 άτομα, εκείνων που έχουν ηλικία για συνταξιοδότηση αλλά συνεχίζουν να εργάζονται στην επιχείρηση δεν τέθηκε χθες στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ.
Το θέμα δεν περιλαμβανόταν στην ατζέντα του ΔΣ, όμως σε πρόσφατο δελτίο Τύπου της ΔΕΗ υπήρξε σχετική αναφορά, πράγμα που προκάλεσε και την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι με το ζήτημα των «ηλικιωμένων» στη ΔΕΗ έχει ήδη ασχοληθεί η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων και ότι υπάρχει σχετική εισήγηση για τον χειρισμό της όλης υπόθεσης.
Η ΓΕΝΟΠ, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι δεδομένου ότι στη ΔΕΗ δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας πέραν του οποίου ο εργαζόμενος πρέπει να συνταξιοδοτηθεί, η όποια κίνηση της διοίκησης για την απομάκρυνση αυτού του προσωπικού θα έχει χαρακτήρα ομαδικών απολύσεων.
Mετά την ψήφιση του νόμου 4046/2012, οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση από εργαζόμενους στη ΔΕΗ μειώθηκαν κατακόρυφα, καθώς με τα νέα δεδομένα μειώνεται σημαντικά το ύψος της αποζημίωσης, του εφάπαξ που δικαιούνται κ.λπ.
Κύκλοι της ΓΕΝΟΠ εκφράζουν την ανησυχία των εργαζόμενων μήπως υπάρξει κάποιο πρόγραμμα «υποχρεωτικής συνταξιοδότησης» για την κατηγορία αυτή των εργαζόμενων, με ορισμένους μάλιστα να θεωρούν ότι από τον Ιούνιο του 2017 η διοίκηση της ΔΕΗ θα εφαρμόσει πρόγραμμα ομαδικών απολύσεων στεχευμένων στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

imerisia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου