.

ΕΣΠΑ: Προκήρυξη "Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας"

Ως «Δικαιούχος Φορέας» χαρακτηρίζεται ο Έλληνας εταίρος του έργου (Ερευνητικός φορέας, Επιχείρηση ή άλλος φορέας), που συμμετέχει σε ένα ή περισσότερα έργα. Ο δικαιούχος φορέας–εταίρος του έργου διατηρεί την ευθύνη, απέναντι στη Γ.Γ.Ε.Τ. της επιστημονικής, οικονομικής και διοικητικής υποστήριξης του επιμέρους τμήματος του έργου που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ελλήνων εταίρων σε ένα έργο, η Γ.Γ.Ε.Τ. εκδίδει μια Απόφαση Ένταξης/Χρηματοδότησης του έργου και κάθε εταίρος που συμμετέχει είναι συνδικαιούχος με ξεχωριστά υποέργα.
Δικαιούχοι είναι οι εξής:

α. Ερευνητικοί Οργανισμοί: κάθε οντότητα, όπως Πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα/Ινστιτούτα ή ερευνητικοί συνεργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το νομικό καθεστώς του (δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου) ή τον τρόπο χρηματοδότησής του, πρωταρχικός σκοπός των οποίων είναι η εκπαίδευση, η ανεξάρτητη διεξαγωγή βασικής έρευνας, βιομηχανικής έρευνας ή πειραματικής ανάπτυξης ή η ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων των εν λόγω δραστηριοτήτων με τη διδασκαλία, τη δημοσίευση ή τη μεταφορά γνώσεων. 
β. Επιχειρήσεις: κάθε μονάδα, η οποία έχει νομική οντότητα, που ασκεί οικονομική δραστηριότητα. Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει μία τουλάχιστον διαχειριστική χρήση 12μηνης διάρκειας κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασής τους.
γ. Λοιποί φορείς: δημόσιοι και άλλοι φορείς.
Οι Διμερείς και Πολυμερείς Ε&Τ Συνεργασίες απευθύνονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα των δύο συνεργαζομένων χωρών. Ως εκ τούτου, δικαίωμα υποβολής πρότασης στην κάθε διακρατική Προκήρυξη για την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας διακρατικών Ε&Τ έργων έχουν συμπράξεις Ιδιωτικών Φορέων (επιχειρήσεων όλων των μεγεθών), Δημοσίων Φορέων (Ερευνητικοί & Τεχνολογικοί φορείς, Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και Εργαστήρια αυτών) και Λοιπών Φορέων και από τα δύο Κράτη.
Οι προτάσεις από την ελληνική πλευρά για την Δράση «Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας» θα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά έναν (1) ερευνητικό φορέα με προαιρετική τη συμμετοχής επιχείρησης.
Προτάσεις που δεν έχουν διακρατικό εταίρο δεν θα γίνονται αποδεκτές.
Επιλέξιμοι Τομείς Δραστηριότητας:
Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής (Key Enabling Technologies - KETs), με διεπιστημονικό χαρακτήρα:
  • Κβαντικές Τεχνολογίες (που σχετίζονται με την Νανοηλεκτρονική, Νανοφωτονική, Κβαντική Πληροφορική και Επικοινωνία, Μεταϋλικά) - Αεροναυτική
Επιλέξιμες Δαπάνες:
Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας των δαπανών κάθε έργου ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης στην παρούσα Πρόσκληση.

1. Ενισχύσεις για έργα έρευνας και ανάπτυξης 

Οι επιλέξιμες δαπάνες των έργων έρευνας και ανάπτυξης αφορούν συγκεκριμένη κατηγορία έρευνας και ανάπτυξης και είναι οι εξής:
α) δαπάνες προσωπικού: ερευνητές και τεχνικοί στον βαθμό που απασχολούνται άμεσα
στο έργο
β) δαπάνες οργάνων και εξοπλισμού, στον βαθμό και για όσο χρόνο χρησιμοποιούνται για το έργο
γ) δαπάνες για κτίρια και γήπεδα, στον βαθμό και για όσον χρόνο χρησιμοποιούνται για το έργο
δ) δαπάνες για έρευνα επί συμβάσει, γνώσεις και διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αγοράστηκαν ή ελήφθησαν με άδεια εκμετάλλευση από εξωτερικές πηγές με τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων, καθώς και δαπάνες για συμβουλευτικές και ισοδύναμες υπηρεσίες χρησιμοποιούμενες αποκλειστικά για το έργο
ε) πρόσθετα γενικά έξοδα και λοιπές λειτουργικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένου του κόστους υλικών, εφοδίων και συναφών προϊόντων, που είναι άμεσο αποτέλεσμα του έργου
στ) δαπάνες για τις μελέτες σκοπιμότητας είναι οι δαπάνες διεξαγωγής της μελέτης.
2. Ενισχύσεις καινοτομίας για ΜΜΕ 
Είναι επιλέξιμες οι ακόλουθες δαπάνες:
α) οι δαπάνες για την απόκτηση, την επικύρωση και την προστασία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και λοιπών άυλων στοιχείων ενεργητικού
β) οι δαπάνες για την απόσπαση, από οργανισμό έρευνας και διάδοσης γνώσεων ή από μεγάλη επιχείρηση, προσωπικού υψηλής ειδίκευσης, το οποίο απασχολείται σε δραστηριότητες έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας σε νέες θέσεις που έχουν δημιουργηθεί προς τον σκοπό αυτό στη δικαιούχο επιχείρηση και δεν αντικαθιστά άλλο προσωπικό
γ) οι δαπάνες για συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες3 στον τομέα της καινοτομίας.
3. Ενισχύσεις για διαδικαστική και οργανωτική καινοτομία 
Είναι επιλέξιμες οι ακόλουθες δαπάνες:
α) δαπάνες προσωπικού
β) δαπάνες οργάνων, εξοπλισμού, στον βαθμό και για όσο χρόνο χρησιμοποιούνται για το έργο
γ) δαπάνες για έρευνα επί συμβάσει, γνώσεις και διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αγοράστηκαν ή ελήφθησαν με άδεια εκμετάλλευσης από εξωτερικές πηγές με τήρηση της αρχής των ίσων αποστάσεων
δ) πρόσθετα γενικά έξοδα και λοιπές λειτουργικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένου του κόστους υλικών, εφοδίων και συναφών προϊόντων, που είναι άμεσο αποτέλεσμα του έργου.

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός της Δράσης ανέρχεται στα δύο (2) εκατομμύρια ευρώ (2.000.000 ευρώ). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης μπορεί να ανέλθει έως 500.000 ευρώ.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/misορίζεται η 21/12/2016 με καταληκτική ημερομηνία την 21/02/2017 και ώρα 16:00.
Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, Διεύθυνση Διεθνούς Ε&Τ Συνεργασίας, Τμήμα Β Διμερών και Πολυμερών Διακρατικών Συνεργασιών, Λεωφ. Μεσογείων 14-18, 11510 Αθήνα και συγκεκριμένα από τα παρακάτω στελέχη της ΓΓΕΤ:
  • Σοφία Δημητροπούλου, Τμήμα Β Διμερών & Πολυμερών Διακρατικών Συνεργασιών,τηλέφωνο +30 210 7458187, email: s.dimitropoulou@gsrt.gr,
  • Γεωργία Κρανά, Τμήμα Β Διμερών & Πολυμερών Διακρατικών Συνεργασιών, τηλέφωνο +30 210 7458099, email: gkr@gsrt.gr


Συνημμένα Αρχεία
9/12/2016Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου