.

ΓΕΝΟΠ: Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και το κοινωνικό πρόσωπο του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν πτοούνται και δεν κάμπτονται ούτε από συλλήψεις, ούτε από καταδίκες

Οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος ΔΕΝ ποινικοποιούνται, ΔΕΝ μπαίνουν σε καλούπια, ΔΕΝ καθοδηγούνται, ΔΕΝ καταστέλλονται από απειλές.
Οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και θα είναι πάντα προς την κατεύθυνση διασφάλισης των συμφερόντων των εργαζόμενων και του κοινωνικού συμφέροντος.

Διαχρονικά έγιναν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να σπιλωθεί η συνδικαλιστική δράση και να συνδεθεί με άνομες πράξεις. Προσπάθειες που δεν είχαν άλλο σκοπό από την απαξίωση του Συνδικαλιστικού κινήματος, καθότι πάντα ενοχλούσε η δυναμική και αποτελεσματική δράση του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας προσπάθειας είναι η παραπομπή σε δίκη 10 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 2011 (στις 21/11) επειδή ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.
Επειδή κατέλαβαν το κέντρο έκδοσης εντολών της ΔΕΗ επί της λεωφόρου Μεσογείων στην Αθήνα και εμπόδισαν την αποστολή των εντολών διακοπής ρεύματος στα σπίτια άπορων οικογενειών, ανθρώπων που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην πληρωμή του χαρατσιού.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, γνωρίζοντας τότε απόλυτα τις συνέπειες των πράξεών τους, δεν πτοήθηκαν και –προς τιμή τους- δεν έπαυσαν τις ενέργειες τους μέχρι τη στιγμή που κατάφεραν να σταματήσουν την αποστολή των εντολών.
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, μετά από συνεχιζόμενες αναβολές, (στο Αυτόφωρο Τριμελές της Ευελπίδων) τα συνδικαλιστικά μας στελέχη, σαν να είναι εγκληματίες, θα συρθούν και πάλι στο δικαστήριο κατηγορούμενοι για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας εταιρίας και αντίσταση κατά της αρχής.
Εν όψει της δίκης η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ:
Εκφράζει την πλήρη στήριξή της στα στελέχη της
Καταδικάζει (για μία ακόμα φορά) κάθε προσπάθεια αμαύρωσης της Συνδικαλιστικής Δράσης
Δηλώνει την ασυμβίβαστη πρόθεσή της να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον όταν και όποτε αυτό χρειαστεί.

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου