.

ΚΕΠΕ: Διατήρηση της διαπίστευσης του εργαστηρίου σε συνολικά 20 παραμέτρους και τη δειγματοληψία υδάτων

Το Σάββατο 17/12/2016 πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιθεώρηση του εργαστηρίου φυσικοχημικών αναλύσεων του Κέντρου Περιβάλλοντος από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι το εργαστήριο συνεχίζει να τηρεί ικανοποιητικά το Σύστημα Ποιότητας και ως εκ τούτου προτείνεται η διατήρηση της διαπίστευσης του εργαστηρίου σε συνολικά 20 παραμέτρους και τη δειγματοληψία υδάτων. Το ΚΕ.ΠΕ. συνεχίζει να διατηρεί τις περισσότερες διαπιστευμένες παραμέτρους, σε εργαστηριακό επίπεδο, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με πλήρη εξοπλισμό και υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ξεκινάει νέα διαδικασία για Εθνικό Ενεργειακό Σχεδιασμό – Κερδίζει έδαφος ο λιγνίτης μετά και την τελευταία κρίση

Πολιτική πρωτοβουλία αναμένεται να εκδηλωθεί το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εκπόνηση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου στον τομέα της ενέργειας, με ορίζοντα το 2030. Αφετηρία της πρωτοβουλίας είναι η υποχρέωση της χώρας να παρουσιάσει μέσα στο 2017 το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, όπως προβλέπει, για όλες τις χώρες της Ε.Ε. το «χειμερινό πακέτο» που παρουσίασε πρόσφατα η Κομισιόν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Κηρύξεις Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων στον οικισμό Αχλάδας

1. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων συνολικού εμβαδού 428.579,34 τ.μ. εντός ευρύτερης έκτασης 550.905,94 τ.μ., στον οικισμό Άνω Αχλάδας (ΠΕΡΙΟΧΗ Γ), κειμένων στην Τ.Κ. Αχλάδας, Δήμου Φλώρινας, Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος
2. Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ιδιωτικών εκτάσεων συνολικού εμβαδού 642.642,03 τ.μ. εντός ευρύτερης έκτασης 886.096,85 τ.μ., στον οικισμό Αχλάδας (ΠΕΡΙΟΧΗ Β), κειμένων στην Τ.Κ. Αχλάδας, Δήμου Φλώρινας, Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τις ανάγκες εκμετάλλευσης του υποκείμενου λιγνιτικού κοιτάσματος

κλικ για να κατεβάσετε το ΦΕΚ με τις 2 κηρύξεις...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ποδαρικό με εννέα πληγές για τη ΔΕΗ

Χρονιά που αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα για τη ΔΕΗ θα είναι το 2017. Οχι τόσο γιατί φέρνει νομοτελειακή συρρίκνωση της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας, όσο κυρίως γιατί αυτή δεν δείχνει να διαθέτει απαντήσεις στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανεξόφλητες οφειλές και άνοιγμα της αγοράς «βραχυκυκλώνουν» τη ΔΕΗ

Ετος δοκιμασίας θα είναι το 2017 για τη ΔΕΗ που στενάζει υπό το βάρος των ανεξόφλητων οφειλών και του οξύτατου προβλήματος ρευστότητας. Ενδεικτική της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση είναι η απόφαση της διοίκησης να εισηγηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο (9 Ιανουαρίου 2017) πρόταση για έκπτωση 6% σε πελάτες της έναντι προπληρωμής της ετήσιας κατανάλωσής τους. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να ζεστάνει τα ταμεία της που έχουν ξεμείνει από ρευστό και να αποφύγει τον υπαρκτό κίνδυνο της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπίας. Πρόκειται για μοντέλο που εφάρμοσε πρώτη φορά με την «Αλουμίνιον της Ελλάδος», η οποία προπλήρωσε καταναλώσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ έναντι έκπτωσης 15%.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ρεύμα ανατροπών στην ηλεκτρική ενέργεια – Νέες τάσεις και καινοτομίες φέρνει η απελευθέρωση

Μια σειρά από καινοτομίες που αλλάζουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού μας και της επιχείρησής μας και δημιουργούν αξία και οφέλη για καταναλωτές και παρόχους, συνοδεύουν την απελευθέρωση της αγοράς και έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Ψάχνει ρευστότητα και προτείνει έμμεσο δανεισμό από τους πελάτες της

Μια πρωτότυπη μέθοδο δανεισμού επεξεργάζεται η ΔΕΗ, η οποία συζήτησε στο τελευταίο ΔΣ πρόταση για έκπτωση 6% σε πελάτες που θα προπληρώσουν την ενέργεια όλης της επόμενης χρονιάς. Οι λεπτομέρειες της πρότασης απομένει να αποσαφηνιστούν, ωστόσο στην πράξη πρόκειται για έναν έμμεσο δανεισμό που επιχειρεί η ΔΕΗ ενόψει των σημαντικών αναγκών σε ρευστότητα που έχει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αρχής γενομένης από το Μάιο οπότε λήγει και το ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2015

Η ΔΕΗ Α.Ε. εξέδωσε τον Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το έτος 2015 στον οποίο παρουσιάζεται, για έκτη συνεχή χρονιά, η επίδοση της Επιχείρησης στα θέματα ΕΚΕ με βάση το τρίπτυχο «Οικονομία - Περιβάλλον - Κοινωνία».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λ. Μαλούτας: Το Πρότυπο Βιοκλιματικό Σχολικό Συγκρότημα στη ΖΕΠ

Είναι μια σημαντική ημέρα εδώ στο Κοβεντάρειο, για την παρουσίαση του ολοκληρωμένο πλέον ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ στη ΖΕΠ.
Μερικά χρόνια πριν, στην ίδια αίθουσα παρουσιάστηκαν οι μελέτες του έργου, με ευθύνη της ΔΕΠΕΠΟΚ, ενός έργου που τότε η υλοποίησή του φαινόταν μακρινή.
Σήμερα χαιρόμαστε με την ολοκλήρωση του έργου και την λειτουργία του Νηπιαγωγείου απ´ τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε, με την ΔΕΠΕΠΟΚ όμως κλειστή. Τη ΔΕΠΕΠΟΚ που ήταν ο φορέας που προετοίμασε και ωρίμασε το συγκεκριμένο έργο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράταση ενός έτους για τακτοποιημένα αυθαίρετα προς έκδοση οικοδομικής αδείας βάσει Ν.4178

Παράταση στην προθεσμία για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, τα οποία όμως δεν έχουν πολεοδομικές παραβάσεις αλλά είχαν χαρακτηριστεί έτσι επειδή στερούνταν νόμιμης οικοδομικής άδειας ανοίγει τροπολογία που ψηφίστηκε με το σχέδιο νόμου για τον χωρικό σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"Επιστράτευση" και για τις βιομηχανίες – Εφαρμόζεται η διακοψιμότητα σήμερα και αύριο

Ομαλά εξελίσσεται το πρόγραμμα διακοψιμότητας που εφαρμόζεται από το πρωί σήμερα και ήδη έχουν υλοποιηθεί περί τα 300MW διακοπτόμενου φορτίου. Η εικόνα που μεταφέρεται από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης είναι συγκρατημένη μεν, αισιοδοξία, δε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Για τις 25 Ιανουαρίου προγραμματίζεται η πρώτη δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας (ΝΟΜΕ) του 2017

Η ελληνική πλευρά προχωρεί χωρίς τη συμφωνία των δανειστών. Το Νοέμβριο θα αξιλογηθεί η επίτευξη των στόχων του έτους .
Στις 25 Ιανουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δημοπρασία ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση 1.900 στρεμμάτων χώρου απόθεσης υλικών στην Πτολεμαϊδα

Οαση πρασίνου σε κρανίου τόπο

Μέχρι πριν από λίγο καιρό η σκόνη «έπνιγε» τον τόπο, σήμερα ολόκληρη η έκταση είναι κρανίου τόπος, μεγάλες τρύπες χάσκουν ολόγυρα και το χώμα είναι κατάμαυρο. Ομως η ΔΕΗ σχεδιάζει να μετατρέψει αυτό το σεληνιακό τοπίο σε ένα βιομηχανικό πάρκο και χώρο αναψυχής. Νερά θα τρέχουν από μικρούς καταρράκτες, δέντρα και θάμνοι θα καλύψουν τη μαυρίλα, ένα μικρό μουσείο σε λαγούμι θα θυμίζει τι ήταν κάποτε εκεί και ένα τρένο θα κάνει βόλτες ανάμεσα στα πέτρινα δρομάκια με τα λουλούδια και τα φυτά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παρουσίαση Πρότυπου Βιοκλιματικού Δημητικού-Νηπιαγωγείου στη ΖΕΠ του Δήμου Κοζάνης

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video που παρουσιάστηκε στην ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του Πρότυπου Βιοκλιματικού Δημοτικού-Νηπιαγωγείου στη ΖΕΠ Κοζάνης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΜΠ: Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες θέρμανσης, 2016

Κόστος ωφέλιμης θερμικής ενέργειας ανά είδος θερμικού συγκροτήματος Το Εργαστήριο Ατμοκινητήρων και Λεβήτων του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ επικαιροποίησε τους τεχνοοικονομικούς υπολογισμούς σχετικά με το κόστος θέρμανσης κατοικιών ανά τύπο καυσίμου και τεχνολογία καύσης, για την πλειοψηφία των συστημάτων θέρμανσης που διατίθενται στην Ελληνική αγορά.

Συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των τεχνοοικονομικών υπολογισμών δίδονται στα ακόλουθα σχήματα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δήμος Κοζάνης: Παρουσίαση Πρότυπου Βιοκλιματικού Δημητικού-Νηπιαγωγείου στη ΖΕΠ Κοζάνης


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συγκεκριμένα μέτρα για τη μετάβαση των μηχανικών στον ΕΦΚΑ ζητά το ΤΕΕ

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, κατόπιν απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΄Εφη Αχτσιόγλου,τον Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο και το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό η μισή Ελλάδα

Χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό εξακολουθεί να βρίσκεται περισσότερη από τη μισή Ελλάδα. Στα 17 χρόνια που ίσχυσε το προηγούμενο νομικό πλαίσιο για την εκπόνηση των γενικών πολεοδομικών σχεδίων ολοκληρώθηκε μόλις το 16% των μελετών που ανατέθηκαν, ενώ ακόμα 31% βρίσκεται σε εξέλιξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο γενικό πολεοδομικό σχέδιο εγκρίθηκε... 10 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου! Με το δε ισχύον εδώ και μια διετία πλαίσιο, που βρίσκεται υπό τροποποίηση, δεν εγκρίθηκε κανένα νέο πολεοδομικό σχέδιο, αφού δεν είχαν καθοριστεί οι απαραίτητες προδιαγραφές.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έγκαιρη προειδοποίηση και μίνι συναγερμός στο ελληνικό ενεργειακό σύστημα – Η γαλλική κρίση των πυρηνικών έφτασε και στην Ελλάδα

Το Energypress είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις πιθανές επιπτώσεις που προκαλεί στο ενεργειακό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η προσωρινή απόσυρση σημαντικού αριθμού πυρηνικών μονάδων από τη Γαλλία. Τα απόνερα της ενεργειακής κρίσης έχουν ήδη φτάσει και στην Ελλάδα και προ ημερών εστάλησαν από το ΔΕΣΦΑ οι πρώτες προειδοποιήσεις, που θέτουν σε εγρήγορση όλους τους συμμετέχοντες της αγοράς, ενώ λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή πιθανής ενεργειακής κρίσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διαγωνισμούς για Δράμα, Ελασσόνα, Βεγόρα εξετάζει το ΥΠΕΝ - Ανοίγει ο δρόμος για κύρωση της Βεύης

Την ανάθεση σε ιδιώτες των ανεκμετάλλευτων κοιτασμάτων της Δράμας, της Ελασσόνας, της Βεγόρας, και της Βεύης, φαίνεται ότι εξετάζουν στο υπουργείο Ενέργειας, προκειμένου η χώρα να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για το λιγνίτη.

Σύμφωνα με τα όσα λέει υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου στο "Energypress", αυτό που συζητά η ελληνική πλευρά είναι να προτείνει στην Κομισιόν μια λύση παρόμοια με εκείνη του 2009, για αποκλειστική πρόσβαση ιδιωτών στα παραπάνω κοιτάσματα, εκτιμώντας ότι μια τέτοια κινήση θα οδηγήσει σε ικανοποίηση των δικαστικών απαιτήσεων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παράλληλη ασφάλιση σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ [τι ισχύει από 1-1-2017]

Στη δημοσιότητα δόθηκε το με Αριθ. Πρωτ. : Φ.10043/οικ.58770/1442 έγγραφο του Υπουργείου εργασίας που δίνει διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 36 του Ν.4387/2016 που ρυθμίζουν το καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων που ασκούν περισσότερες της μιας επαγγελματικές δραστηριότητες ή για την ίδια επαγγελματική δραστηριότητα και έχουν υποχρέωση υπαγωγής στην ασφάλιση περισσότερων του ενός φορέων κοινωνικής ασφάλισης ή του Δημοσίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης ζήτησε να προσληφθούν ολοι οι άνεργοι της Φλώρινας στη ΔΕΗ

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης παρευρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΕΤΕ ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, βουλευτές, γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ, εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, του Σπάρτακου και άλλων σωματείων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Οι υπερβάσεις στους σταθμούς της Φλώρινας και της Ακρινής οφείλονται κυρίως στην αυξημένη καύση υλικών για θέρμανση των κατοικιών

Από την ΠΕ Κοζάνης ανακοινώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ 10) στους ορισμένους σταθμούς μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας-Φλώρινας.


Οι μέσες ημερήσιες τιμές που μετρήθηκαν αναφέρονται παρακάτω:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την προκαλούμενη ατμοσφαιρική ρύπανση από τις εγκαταστάσεις θέρμανσης

            Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, ημερίδες και ελέγχους της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, πολλοί συμπολίτες μας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν, για τις ανάγκες θέρμανσης, μη επιτρεπόμενα υλικά (κυρίως λιγνίτη-ξυλίτη).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Πρόσκληση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου [21.12.2016]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την 21 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η ΔΕΗ αποσύρει 7 λιγνιτικές μονάδες μέχρι το 2025

Επτά λιγνιτικές μονάδες, συνολικής ισχύος 2112MW σχεδιάζει να αποσύρει μέχρι το 2025 η ΔΕΗ, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πλάνο που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Το πλάνο περιλαμβάνει επίσης τις ήδη γνωστές προθέσεις για κατασκευή 2 λιγνιτικών μονάδων (σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα) συνολικής ισχύος 1110MW, δύο υδροηλεκτρικών εργοστασίων ισχύος 191MW δύο πετρελαϊκών μονάδων σε μη διασυνδεδεμένα νησιά ισχύος 290MW και ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ ισχύος 180MW.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δημόσια Διαβούλευση: «Εξειδίκευση περιεχομένου Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)

Η κλιματική αλλαγή που παρατηρείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει δυσμενείς επιπτώσεις στους ανθρώπους και στο περιβάλλον, οι οποίες είναι αισθητές τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις έως τώρα επιστημονικές μελέτες, οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή θα αυξηθούν τις επόμενες δεκαετίες λόγω της ευρύτητας του φαινομένου και της συσσώρευσης στην ατμόσφαιρα αερίων του θερμοκηπίου, ανεξάρτητα από τα σενάρια που διατυπώνονται για την πλανητική υπερθέρμανση και των προσπαθειών μετριασμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έπεσαν οι υπογραφές με τους Κινέζους για τον ΑΔΜΗΕ - Καμία ανησυχία από την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου λέει η ΔΕΗ

Παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, μπήκαν σήμερα οι υπογραφές στη συμφωνία της ΔΕΗ με την κινεζική State Grid International Development Ltd για την παραχώρηση του 24% του ΑΔΜΗΕ, έναντι τιμήματος 320 εκατ. ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πώληση μονάδων και ορυχείων "φέρνει" η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για το λιγνίτη - Συζητήθηκε ήδη με την τρόικα

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα-ταμπού της πώλησης μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ μετά την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου που επιβεβαιώνει την καταδίκη της επιχείρησης για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά λιγνίτη, υπόθεση που σέρνεται από το 2008.

Ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα, η εξέλιξη υποβαθμίζει τη σημασία της μνημονιακής υποχρέωσης να ανοίξει η αγορά μέσω των δημοπρασιών πώλησης ρεύματος, και επαναφέρει ένα θέμα που ναι μεν είχε μπει στο περιθώριο, ουδέποτε όμως είχε φύγει από το τραπέζι: Τη "Μικρή ΔΕΗ" ή κάποια παραλλαγή της.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Δεύτερη Αναγνώριση του Δίκαιου Αιτήματος της Ελλάδας για Δωρεάν Χορήγηση Δικαιωμάτων Εκπομπής CO2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεύτερη αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για δωρεάν χορήγηση δικαιωμάτων εκπομπής CO2 αποτελεί η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας
και Ασφάλειας Τροφίμων (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αμύνταιο: Ενημέρωση για χρήση βιομάζας στη τηλεθέρμανση

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με τη ζήτηση υπολειμματικής βιομάζας του καλαμποκιού η οποία θα υπάρξει από τη ΔΕΤΕΠΑ (Τηλεθέρμανση Αμυνταίου) στο άμεσο μέλλον, διοργανώνει η ΔΕΤΕΠΑ σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμυνταίου (ΑΣΕΠΑ).
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 06:00το απόγευμα στην Αίθουσα του Πνευματικού κέντρου στο Αμύνταιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Συνάντηση εργασίας με τις Περιφέρειες για την εκπόνηση των Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ)

Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε εχθές, 12/12/2016 συνάντηση εργασίας με τις Περιφέρειες για την εκπόνηση των Περιφερειακών Σχεδίων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους των Περιφερειών αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη από τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος και τις Διαχειριστικές Αρχές, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διπλό ευρω-χτύπημα στη ΔΕΗ


Του Χάρη Φλουδόπουλου από το capital.gr...

Διπλό ευρωχτύπημα και ανώμαλη προσγείωση στα πλάνα της ΔΕΗ από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου. Συγκεκριμένα το Ευρωδικαστήριο αποφάσισε σήμερα να απορρίψει την προσφυγή της ΔΕΗ κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στην αγορά του λιγνίτη. Η υπόθεση έχει κομβική σημασία αφού αφορά το μονοπώλιο της ΔΕΗ στον βασικό πυλώνα του εθνικού συστήματος ηλεκτροπαραγωγής του λιγνίτη, για το οποίο υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις και μέτρα σε βάρος της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Κοστολόγιο για δασικούς χάρτες

Από 20 ευρώ έως 3.600 ευρώ θα πρέπει να καταβάλουν στο Δημόσιο όσοι ενίστανται στο περιεχόμενο των δασικών χαρτών. Το ύψος του τέλους υποβολής αντίρρησης είναι αντίστοιχο της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και θα καταβάλλεται στις τράπεζες. Πάντως, της καταβολής τέλους εξαιρούνται οι περιοχές που έχουν διανεμηθεί σε εποικισμό, όσες έχουν απόφαση χαρακτηρισμού που δεν αποτυπώθηκε στον χάρτη ή εκείνες για τις οποίες έχει ήδη υποβληθεί αντίρρηση με την προϊσχύουσα διαδικασία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συμβιβαστική λύση υπέρ ΔΕΗ για τους ρύπους στις Βρυξέλλες - Επιτυχία της ευρωβουλευτού Μ.Σπυράκη

Αναλαμβάνει την υποχρέωση όπως και όλες οι παραγωγικές μονάδες να επενδύει τα αντίστοιχα ποσά σε εκσυγχρονισμό

Θετική η απόφαση της ENVI (Eυρωπαικής Επιτροπης Περιβάλλοντος) για την ελληνική πλευρά καθώς εξασφαλίστηκε ότι η Ελλάδα μπαίνει στον χάρτη για δωρεάν παροχή δικαιωμάτων ρύπων και απαλάσσεται από την υποχρέωση αγοράς τους.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον χωροταξικό σχεδιασμό – Τι περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «χωρικό σχεδιασμό-βιώσιμη ανάπτυξη». Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί με τη μορφή του επείγοντος αναμένεται να εισαχθεί αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ολομέλεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Καστοριά: Εκδήλωση Έναρξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες και Αξιοποίηση Ενεργειακών Πόρων» του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ξεκινά επίσημα τον πρώτο κύκλο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (επιπέδου Μάστερ) με έδρα την πόλη της Καστοριάς και αντικείμενο:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς Κτηματολόγιο Α.Ε. σχετικά με επίλυση θεμάτων προς αποφυγή επιβάρυνσης πολιτών

Το ΤΕΕ/τμήμα Δυτικής Μακεδονίας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από συναδέλφους και πολίτες της Κοζάνης ότι το Κτηματολογικό Γραφείο Κοζάνης ζητεί καταχρηστικά για όλα τα οικόπεδα που εντάχθηκαν στο Σχέδιο Πόλεως τις τελευταίες 10ετίες να γίνει μια διόρθωση προδήλου σφάλματος, που δεν είναι υπαιτιότητας των πολιτών, ώστε "να αφαιρεθεί από την βάση του Κτηματολογίου και από τον αντίστοιχο ΚΑΕΚ του εκάστοτε οικοπέδου η αντίστοιχη Πράξη Εφαρμογής των επεκτάσεων".

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Aπορρίφθηκε το βασικό αίτημα της ΔΕΗ για δωρεάν δικαιώματα CO2

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του energypress, απορρίφθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος εμπορίας ρύπων (ETS) ο πυρήνας του αιτήματος της ΔΕΗ, να συμπεριληφθεί δηλαδή στα έτη αναφοράς της ρήτρας ΑΕΠ για την απόκτηση δωρεάν δικαιωμάτων και το 2014, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει διαθέσιμα δικαιώματα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΕΣΠΑ: Τηλεθερμάνσεις Δυτικής Μακεδονίας [Τηλεθέρμανση Φλώρινας και τηλεθέρμανση Κοζάνης]

Σε ποιους απευθύνεται

·         ΔΕΥΑ Φλώρινας
·         ΔΕΥΑ Κοζάνης
      Περίοδος υποβολής από 13/12/2016 έως 20/12/2016

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σύμβουλο για τη "μικρή ΔΕΗ προμήθειας" προσλαμβάνει η ΔΕΗ - Οι λεπτομέρειες του σχεδίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το πλάνο της ΔΕΗ για τη σύσταση εταιρειών λιανικής, οι οποίες θα «προικοδοτηθούν» με πελατολόγιο και θα πουληθούν μέσω διαγωνισμών, ώστε να παρακαμφθούν οι αντίστοιχοι στόχοι των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και το κοινωνικό πρόσωπο του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν πτοούνται και δεν κάμπτονται ούτε από συλλήψεις, ούτε από καταδίκες

Οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος ΔΕΝ ποινικοποιούνται, ΔΕΝ μπαίνουν σε καλούπια, ΔΕΝ καθοδηγούνται, ΔΕΝ καταστέλλονται από απειλές.
Οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και θα είναι πάντα προς την κατεύθυνση διασφάλισης των συμφερόντων των εργαζόμενων και του κοινωνικού συμφέροντος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μηνιαίοι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ – «Ξεσκαρτάρισμα» και νέα μορφή ευνοϊκών ρυθμίσεων από την αρχή του 2017

Στην έκδοση μηνιαίων λογαριασμών, μόνον όμως στους πελάτες που επιθυμούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, προχωρά πλέον η ΔΕΗ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις ανεξόφλητες οφειλές που είναι ο μεγάλος της «βραχνάς». Σύμφωνα με τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 2,2 δις. ευρώ (και εξ αυτών έχει διακανονιστεί το 1,3 δις. ευρώ), ενώ η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για πάνω από 3 δις. ευρώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μ. Παναγιωτάκης: Μεγάλη μείωση των ληξιπρόθεσμων προς τη ΔΕΗ έως το τέλος του έτους

Μεγάλη πτώση στις προβλέψεις των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών αναμένει η ΔΕΗ αυτή τη χρονιά με την βοήθεια του προγράμματος ρύθμισης οφειλών, που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο. Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης στο Reuters, οι προβλέψεις θα πέσουν για το 2016 και μάλιστα θα είναι σημαντική η πτώση, σίγουρα διψήφιο αν όχι και τριψήφιο ποσοστό. Ο ίδιος αναμένει περισσότεροι από 600.000 πελάτες της ΔΕΗ σε καθυστέρηση να ενταχθούν στη ρύθμιση των τριών ετών (36 δόσεις) έως το τέλος του έτους, έναντι 565.000 που έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής, κάτι που σημαίνει την ανάκτηση περίπου 1 δις ευρώ από αυτούς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Δύο επενδύσεις αντλησιοταμίευσης συνολικού ύψους 780 εκατ. ευρώ


Τα έργα της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στον Δήμο Αμφιλοχίας και στην Κρήτη (Νομοί  Ρεθύμνου και Λασιθίου) συγκεντρώνουν όλα τα πλεονεκτήματα των μεγάλων υδροηλεκτρικών, καθώς συνιστούν επενδύσεις με υψηλή εγχώρια προστιθέμενη αξία, που δημιουργούν εκατοντάδες άμεσες θέσεις εργασίας και πολλές επιπλέον έμμεσες, αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αναγλύφου σε περιοχές με μικρή εναλλακτική οικονομική δραστηριότητα και - κυρίως - καθιστούν δυνατή την απρόσκοπτη αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ (αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας ) στο παραγόμενο ενεργειακό μείγμα της χώρας, με όλα τα οφέλη, οικονομικά και κλιματικά που προκύπτουν από αυτήν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Παρουσίαση της Στρατηγικής της ΔΕΗ στο Forum της Capital Link από τον κ. Μ. Παναγιωτάκη

Έντονη δραστηριότητα και παρουσία της Διοίκησης της ΔΕΗ στο πλαίσιο του Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Μ. Παναγιωτάκης, συμμετέχοντας στο πάνελ για την ενέργεια, παρουσίασε τη νέα στρατηγική της ΔΕΗ και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενημέρωση σχετικά με το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλοί συμπολίτες μας δέχτηκαν τηλεφωνικές προτάσεις από διάφορες εταιρείες, οι οποίες ζητούν χρήματα προκειμένου να υποβάλουν για λογαριασμό τους αίτηση ένταξης στη δεύτερη φάση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» του ΥΠΕΝ, το ΤΕΕ /τμ. Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο εν λόγω επιδοτούμενο πρόγραμμα που αναμένεται να προκηρυχθεί ότι:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως εταίρος στο διαπεριφερειακό περιφερειακό έργο «REGIO-MOB»

Το Διαπεριφερειακό έργο REGIO-MOB (Interregional Learning towards Sustainable Mobility in Europe: the REGIO-MOB Experience), στο οποίο η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με φορέα υλοποίησης το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συμμετέχει ως εταίρος, εγκρίθηκε στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του Προγράμματος συνεργασίας INTERREG Europe και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εξελίξεις στο Κτηματολόγιο – Προτάσεις Παγκόσμιας Τράπεζας

Τη συγχώνευση των κτηματολογικών γραφείων και υποθηκοφυλακείων και τη δημιουργία νέου ενιαίου κρατικού φορέα που θα βρίσκεται υπό την ομπρέλα του υπουργείου Περιβάλλοντος και όχι του Δικαιοσύνης προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο οδικός χάρτης της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...