.

Μανιάτης: Παρακρατούν παράνομα για δύο χρόνια τα 20 εκατ. € από 50.000 οικογένειες χωριών με αιολικά πάρκα

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: : "Μορφή σκανδάλου παίρνει πια η για δύο ολόκληρα χρόνια παράνομη παρακράτηση των 20.000.000€ που έπρεπε να έχουν πιστωθεί από το Φεβρουάριο του 2015 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ των 50.000 οικογενειών των 272 ορεινών χωριών της χώρας, όπου είναι εγκατεστημένα Αιολικά Πάρκα.
Χαρακτηριστικά, προβλέπονται για Κάρυστο 1,5 εκατ.€, Αργολίδα 1,3 εκατ.€, Ροδόπη 1,3 εκατ.€, Σητεία 1,0 εκατ.€ κ.ά. Με δικές μας αποφάσεις ήδη από το Δεκέμβριο του 2014 προβλέφθηκαν όλες οι διαδικασίες για την άμεση κατανομή των ποσών αυτών.
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με διαρκείς ψεύτικες υποσχέσεις, οι αρμόδιοι Υπουργοί αναβάλουν την κατανομή αυτή. Ακόμα και τον Ιούλιο του 2016, ο τότε Υπουργός ΥΠΕΝ, κ. Π. Σκουρλέτης, δεσμευόταν ότι η κατανομή θα γινόταν τις αμέσως επόμενες μέρες!
Στο ξεκίνημα του 2017, με τις τεράστιες επιβαρύνσεις σε όλα τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση έχει υποχρέωση άμεσα να αποδώσει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα 20 εκατ.€ στις 50.000 οικογένειες των ορεινών χωριών μας. Τα χρήματα είναι των πολιτών, όχι δικά τους!
Σχετική επίκαιρη ερώτηση καταθέτουμε σήμερα στη Βουλή."

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου