.

Ξεκινά η σκάφη οδοποιίας ολόκληρου του Οικισμού Νέας Ποντοκώμης – Τον Μάρτιο εγκαθίσταται ο εργολάβος τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται το έργο

Ανακηρύχτηκε ο εργολάβος για τη σκάφη οδοποιίας ολόκληρου του οικισμού της Νέας Ποντοκώμης, ο οποίος ξεκινά τις εργασίες τον προσεχή Μάρτιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι μηνών, οπότε το έργο μπορεί να είναι έτοιμο και να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, κατά την οποία συζητήθηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας διανομής των οικοπέδων, ώστε η διανομή να γίνει το ταχύτερο δυνατό.
Το έργο κατασκευής της σκάφης οδοποιίας προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, δόθηκε με 69% έκπτωση και θα κοστίσει τελικώς 1.000.000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, σε συνδυασμό με την επίσπευση των μελετών και την εξασφάλιση των χρημοτοδοτήσεών τους, θα μπορούν να προκηρύσσονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο, όλα τα έργα που πρέπει να ακολουθήσουν. Μάλιστα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν οι υπολειπόμενες μελέτες, εξ ημισείας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και από τον Δήμο Κοζάνης.
Όπως δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, «επιβεβαιώσαμε την αγωνία και το ενδιαφέρον μας για την επίσπευση της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης. Οι αποφάσεις που λάβαμε σήμερα, η ανάδειξη αναδόχου και η χρηματοδότηση των μελετών από Περιφέρεια και Δήμο Κοζάνης εξ ημισείας, καθώς και όσες άλλες πρωτοβουλίες απαιτούνται, εγγυώνται την ομαλή πορεία του έργου και την διασφάλιση της μετεγκατάστασης όσο το δυνατόν συντομότερα». Σημείωσε ακόμη ότι «τα χρήματα για τις υπολειπόμενες μελέτες είναι εξασφαλισμένα και θα διατεθούν από την έκπτωση που πετύχαμε στη δημοπράτηση του έργου».
Να σημειωθεί ακόμη ότι εντός των ημερών θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση προς τους ενδιαφερόμενους για διανομή οικοπέδων, ώστε να υποβάλουν αιτήσεις, ενώ θα καθοριστούν και τα κριτήρια των δικαιούχων. Η νέα ανακοίνωση για κατάθεση αιτήσεων, αποσκοπεί στο να μην υπάρξει ούτε ένας δυνητικά δικαιούχος που δεν θα υποβάλλει αίτηση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Δεσποτίδης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης και ο διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ. Γιώργος Αμανατίδης.

Πηγη: Πτολεμαίος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου