.

Αναβλήθηκε η δίκη της ΔΕΗ για την κατεδάφιση κτηρίων στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του ΛΚΔΜ

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Εορδαίας η εξέταση της αυτεπάγγελτης δίωξης του Εισαγγελέα Κοζάνης κατά της ΔΕΗ, για την κατεδάφιση κτηρίων της ΔΕΗ στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (ΛΚΔΜ) το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο η έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε για τις 10 Μαΐου 2017.
Ο λόγος της αναβολής οφείλεται στο ότι ο δήμος Εορδαίας υπέβαλε αίτηση στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) της αποκεντρωμένης διοίκησης, διότι η έκθεση αυτοψίας του Τμήματος Δόμησης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας για παύση της κατεδάφισης είχε ακυρωθεί από το ΣΥΠΟΘΑ.
Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκε μηχανικός της ΔΕΗ, η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας, καθώς και ο εκτελών χρέη γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλης Μιχελάκης.
Εν αναμονή ωστόσο της έκδοσης απόφασης από το ΣΥΠΟΘΑ Ηπείρου για τη νομιμότητα ή μη της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας του Δήμου Εορδαίας για παύση των εργασιών κατεδάφισης, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την έκδοση της απόφασης η οποία αναμένεται στις 10 Μαΐου τρέχοντος έτους.
Υπενθυμίζεται ότι η αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα Κοζάνης κατά της ΔΕΗ είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 19 Οκτωβρίου 2016, αναβλήθηκε ωστόσο λόγω ότι το δικαστήριο δεν θέλησε να προδικάσει την υπόθεση, καθώς στις 8 Δεκεμβρίου 2016 επρόκειτο να εκδικαστεί στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης η προσφυγή της ΔΕΗ κατά του Δήμου Εορδαίας, κατά της διακοπής των εργασιών κατεδάφισης κτηρίων της ΔΕΗ στο Βιομηχανικό Συγκρότημα του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Η υπόθεση εξετάστηκε στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Πηγη: Πτολεμαίος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου