.

Όπου υπάρχει ένα «θέλω» υπάρχει κι ένα «ΓΙΝΕΤΑΙ» Δικαιώθηκε η συλλογική προσπάθεια

Ο Σπάρτακος χαιρετίζει την απόφαση του ΕΚ για τα δικαιώματα ρύπων

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υπερψήφισε (με ψήφους 374 υπέρ και 299 κατά) τροπολογία με βάση την οποία η ΔΕΗ μπορεί να αποκτήσει δωρεάν δικαιώματα ρύπων και αποκτά το δικαίωμα πρόσβασης στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού της Ε.Ε. και σε κονδύλια που θα ενισχύσουν την προσπάθειά της για μείωση των ρύπων κατά 55% μέχρι και το 2030.
Σε μία περίοδο που η ΔΕΗ βρίσκεται σε μόνιμη ¨κατάδυση¨ και έχει απόλυτη ανάγκη από μία ανάσα, η απόφαση της Ολομέλειας (πρόκειται για το πρώτο στάδιο συζητήσεων), δε μπορεί παρά να δίνει αυτήν ακριβώς την ανάσα με την προσδοκία ότι θα αποτελεί και την αρχή για αναστροφή του πιεστικού κλίματος που αυτή τη στιγμή επικρατεί.
Η εξέλιξη σαφώς και δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης για το σωματείο, όχι μόνο ως προς το θετικό της πρόσημο, αλλά και ως προς το γεγονός ότι παράλληλα δικαιώθηκε και η εμμονή/επιμονή του συνδικάτου για το συγκεκριμένο θέμα.
Μία επιμονή που είχε ως αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η συσπείρωση, φορέων και παραγόντων, γύρω από το εν λόγω αίτημα και να αποκτήσει μία ιδιαίτερη βαρύτητα.
Η διεκδίκηση του συνδικάτου, η συσπείρωση γύρω από αυτή και η καταλυτική συμβολή της ημερίδας που το σωματείο διοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον περασμένο Ιούλιο, έβαλαν την σφραγίδα τους στην θετική αυτή εξέλιξη για την επιχείρηση και στις προοπτικές που πλέον αυτή δημιουργεί.

Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενος, η προσπάθεια συνεχίζεται.



Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου